Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie znam sie na komputerach

Do facetow komputerowcow chodzi o IP

Polecane posty

Gość ale konkretnie na co sie włama
do informatyk a jak moge zeskanować poczte w wyszukiwarce mozilla jesli tak sie loguję? jest taka mozliwośc?

Gość informatyk123
Nie rozumiem pytania :)

Gość noo jasne
te informatyk nie pitol bo jak ktoś jest specem to nie jest to dla niego żaden problem. Teraz kilkunastoletni gówniarze potrafią się włamać do kompa choćby ot tak - dla zabawy.

Sciagnij sobie jakiegos firewalla (np. comodo) i przepusc tylko przegladarke internetowa i klienta poczty, ogolnie mowiac zaufane programy. Reszte blokuj, rowniez przychodzace polaczenia. ktos tak napisał wczesniej tez troszke nie rozumiem ,chodzi mi o to zeby spr czy ktos sie włama na poczte bez pisania do admina

Gość informatyk123
Taa... jasne, za duzo TV chyba ;) Widzialas takie cos w praktyce, czy tylko z opowiesci powtarzasz? Bo ja slyszalem tylko o sytuacjach, ze ktos tam sie wlamal bylej dziewczynie, albo komus z rodziny, etc. Tak to nie problem, jak sie zna hasla, albo mozna podejsc i podrzucic odpowiedni program szpiegujacy na komputer ;) Komputerami zajmuje sie juz ponad 20 lat i nie slyszalem o sytuacji, zeby komus ze znajomych ktos sie wlamal z zewnatrz, nie znajac hasel, ani nic w tym stylu. Nie twierdze, ze to niemozliwe, ale nie jest to tak jak na filmach, ze siada "hakier", cos tam stuka i za 10 sekund gasnie swiatlo w calym miescie ;)

ja sie nie naogladałam tylko ci skopiowałam co ktoś wczesniej pisał i dlatego pytałam o rade:)bo troszke niezrozumiałam tego:)

Gość dołączę się do opinii
informatyka123. Dobrze chłop gada

Gość informatyk123
Poprzednie pisalem w odpowiedzi do "noo jasne", sorry za zamieszanie

ok np:)

Gość noo jasne
Informatyk przecież są programy szpiegujące, itp. Mój kolega włamał się na mojego kompa. Założylismy si ę poprosttu żeby się przekonać, że potrafi to zrobić. Więc nie wiem jak Ty się zajmujesz tymi komputerami 20 lat i tak mało o nich wiesz...?

Gość DR PSYCHOL
z niego informatyk jak ze mnie psycholog

Gość informatyk123
noo jasne: Tak, ale sa tez systemy zabezpieczen, wiele z nich standardowo wbudowane w system operacyjny (szczegolnie np w Viste). Tak jak pisalem wczesniej, wlamac sie na komputer kolegi to nie problem. Jesli masz do niego fizyczny dostep, chociaz na krotka chwile, to juz po sprawie. Ale zrob to zdalnie, bez dostepu do maszyny - to juz nie takie proste, szczegolnie jesli system jest wzglednie zadbany. Sa specjalne konkursy, na ktorych ludzie probuja sie wlamac na maszyny. Jak im sie uda, dostaja nagrody rzedu kilku lub kilkudziesieciu tysiecy dolarow. Wiekszosc z nich nad wlamaniami pracuje wiele miesiecy, trzymajac w zanadrzu repertuar slabych punktow systemu i potem wykorzystujac je na konkursie. Gdyby kazdy nastolatek to potrafil, to firmy nie placily by grubej kasy za znalezienie luk w oprogramowaniu :) A jesli znasz takiego zdolniache, to mu podpowiedz -- dorobi sobie chlopak. Ale jeszcze raz powtorze -- jesli masz dziurawy system (np. stary, nie aktualizowany, moze uzywajacy starego Internet Explorera i/lub Outlook Express'a), lub jesli ktos ma fizyczny dostep do twojego komputera, albo po prostu zna lub jest w stanie domyslic sie hasla... no to nie ma o czym gadac. Tylko, to juz ciezko nazywac "wlamaniem" ;) Dobra, ale niepotrzebnie sie rozpisuje i odbiegamy od tematu. Chcialem tylko dac znac autorce watku, ze jesli system jest w miare utrzymany i aktualizowany, hasla znane tylko Wam i nie dopuszczacie obcych ludzi do kompa, to fakt, ze ktos zna Wasze IP nie ma wiekszego znaczenia. Przypuszczalnie nawet to nie jest Wasze IP, tylko zbiorcze dla wiekszej grupy osob, bo wiekszosc komputerow nie ma publicznych adresow.

informatyk ->dodaj jeszcze że zbiorcze ip dotyczy 99,9% domowych komputerów...

Gość Nie znam sie na komputerach
Poszlam sie przewietrzyc bo normalnie dla mnie to szok, caly czas mi sie wydaje ze sie wlamal, Informatyku moze dodam ze chodzi tu o laptopa (nie wiem czy tu IP rozni sie od zwyklego kompa i jest przypisane danemu laptopowi)

Gość informatyk123
To prawda, ale niektorych to i tak nie przekona ;) No nic, ja znikam. Pa.

Gość nie znam sie na komputerach
Kurcze a na moje pytanie juz nie odp:/

Gość chyba cie pokrecilo
zeby zadawac na uczuciowym takie pytania, ciekawe gdzie pytasz jak jestes chora ? ... na forum dla hydraulikow ? :P

Oj dzieci dzieci. Jak znam życie to jak poszłaś do kibla dobrał Ci się do kompa i przeczytał. A że chce zaszpanować to Ci opowiada pierdoły. A tak nawiasem jeżeli przeczytał pocztę bez Twojej zgody (obojętnie jak to zrobił) podaj go na policję. Za to można dostać chyba do 3 lat:) Jak mu odbyt na dołku przeczyszczą to przestanie się tak zabawiać:)

Proste pytanie i prosta odpowiedź ;) Wcale nie tak łatwo dostać numer ip komputera, z resztą on identyfikuje cię w sieci, po prostu jeśli haker zna twoje ip to wie który komputer jest twój i może przygotować sie do ataku........ Hakerzy atakują przeważnie luki w systemie i przez nie sie włamują..... Czyli po prostu szukają otwartego okna........ Jeśli komuś zależy żeby włamać się na twój komputer to może to zrobic ale musi być dobry...... Częstym sposobem jest wysłanie tobie jakiegoś pliku, ty go pobierasz i np. instalujesz i dzieki temu haker ma dostęp do twoich danych ;) Przecież wszystkie wirusy i te innne badziewia to pomysły hakerów, zeby narobić szkod w systemie..... Czyli podsumowując ktoś ma twoje ip i moze sie wlamac jesli zna sie na rzeczy............

Proste pytanie i prosta odpowiedź ;) Wcale nie tak łatwo dostać numer ip komputera, z resztą on identyfikuje cię w sieci, po prostu jeśli haker zna twoje ip to wie który komputer jest twój i może przygotować sie do ataku........ Hakerzy atakują przeważnie luki w systemie i przez nie sie włamują..... Czyli po prostu szukają otwartego okna........ Jeśli komuś zależy żeby włamać się na twój komputer to może to zrobic ale musi być dobry...... Częstym sposobem jest wysłanie tobie jakiegoś pliku, ty go pobierasz i np. instalujesz i dzieki temu haker ma dostęp do twoich danych ;) Przecież wszystkie wirusy i te innne badziewia to pomysły hakerów, zeby narobić szkod w systemie..... Czyli podsumowując ktoś ma twoje ip i moze sie wlamac jesli zna sie na rzeczy............

A poza tym nie każdy internet ma stałe ip np. niektora neostrada ma zmienne ip ;) Ip można mieć przypisane przez operatora neta, w sieci wyróznia nas numer ip (który można w jakims tam sposób zmienic), ale numer np. kart sieciowej jest niezmienny - ona ma jakiś wewnętrzny numer i to jest identyfikator ważniejszy od ip..........

Gość pogodze Was
dobre to pytanie, a odpowiedz prosta - skoro chlop Cie poprosil o zalogowanie sie na jego poczte z Twego komputera, to jesli to zrobilas, to na jego poczcie zostala informacja ze z takiego IP sie ktos logowal. I teraz on, wchodzac na swoja poczte zobaczy,ze jakies inne ID jest niz jego( a w miedzyczasie zapomni ze Cie o to prosil)i bedzie pytal na forum czy ktos mogl mu sie wlamac ;-) Ciekawe jak sie skonczyla ta historia...jestescie razem;-)?

\"te informatyk nie pitol bo jak ktoś jest specem to nie jest to dla niego żaden problem. Teraz kilkunastoletni gówniarze potrafią się włamać do kompa choćby ot tak - dla zabawy. \" ten kto to napisał dzięki imbecylu za mega dawkę śmiechu, czekam aż włamiesz się do mnie, DAWAJ TERAZ PODAĆ IP ?? :-D :-D :-D program antywirusowy darmowy np avast windows z servicepackiem i nikt ci się nie włamie a jak wpuszczasz kogoś na swój komputer albo podajesz hasła to już inna bajka

Gość pzw niezalogowany
Mnie to nurtuje co ona musiała mu zrobic, ze boi się, ze chłopak chciał sie jej włamac do kompa. Pewnie sie puszczała. :P🖐️

Gość lkjlkjlkj
"zabezpieczac sie oczywiscie mozesz jest wiele mozliwosci ale czy warte jest to zachodu i wydawania pieniedzy, przeciez i tak nie bedziesz miec pewnosci czy ci sie nie wlamie. " taaa... to nie zamykaj drzwi wejściowych, ani nie włączaj alarmu w samochodzie, bo i tak nie masz pewności czy ktoś się nie włamie :o Właśnie na takich ludzi liczą crackerzy. >>noo jasne "te informatyk nie pitol bo jak ktoś jest specem to nie jest to dla niego żaden problem. Teraz kilkunastoletni gówniarze potrafią się włamać do kompa choćby ot tak - dla zabawy. " Nie mów.. Na pewno widziałeś to w jakimś filmie albo w Plebani, jak 12latek wklepuje do Dosa "Hack Pentagon " i po chwili już steruje amerykańskimi rakietami. Zresztą rzucam wyzwanie maderfakierom którzy tu twierdzą, że włamać się to pestka. Mój adres to: 127.0.0.01. Dawajcie !

Gość pzw niezalogowany
"Zresztą rzucam wyzwanie maderfakierom którzy tu twierdzą, że włamać się to pestka. Mój adres to: 127.0.0.01. " :D:D:D

Gość szymonlink
a jak sie włamać na kompa przez jakiś program

Gość trujak śmierdziel pospolity
hahahaha ale se z was ktoś jajca robi cymbały a co to jest adres pętli zwrotnej hahahahahaha ja leże już pod biurkiem hiihihih hahahahaha

Gość trujak śmierdziel pospolity
jednak lubie kafe hahahahahahahahahahaha kto sie włamuje sam do siebie hahahahaha same matoły na kafe siedzą hahahahahah

Gość taka jedna sobie wredna
podnoszę aczkolwiek temat mnie rozbawił