Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no bez jaj

Co z tym mięskiem jest nie tak ?? !!

Polecane posty

Gość no bez jaj

kupilam udka kurczaka. wczoraj obtoczylam je w przyprawach i zostawilam na noc. dzis usmazylam na patelni, potem poddusilam jeszcze w garnku. ukroilam kawalek smakowalo surowym :O , patrze a tam jakby surowy kawal wystaje ze srodka...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no co nie tak
Jak surowe to znaczy że za krótko je smażyłaś i dusiłaś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no bez jaj
no raczej nie wydaje mi sie, bo az skorka sie przypiekla...wiec juz nie wiem co jest grane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jesli masz piekarnik.Zaopatrz sie w taki rekaw do pieczenia .Ja całego kurczaka smaże ok 50 min i wychodzi pyszniutki i miękki jak marzenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ile było płynu jak je dusiłaś? I ile czasu? Bo jak robiłaś to w garnku (nawet z przykrywką) a nie w piekarniku to powinno być przynajmniej do połowy - jednej trzeciej wysokości mięsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no bez jaj
ostatnio robilam tak samo skrzydelka i wyszlo wszystko extra...to coż teraz poradzic na to ?? na moment wstawic do piekarnika czy jak ?? sama juz nie wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podsmaż na patelni,albo włoz na 20 min do piekarnika.Podczas smazenia podlewaj troche tym tłuszczem,który wypływa lub woda ew piwem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no bez jaj
ok , dzieki za rady :), wloze do piekarnika tak ajk radzisz :)) pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no bez jaj
a w ilu stopniach ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja daje na 220 i kup sobie ten piekarnik foliowy,jest naprwade rewelacyjny,kupisz w drogerii za ok 4 zł jakieś 5 m .Polecam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wycieraj do sucha
mięso było z lodówki, zimne pewnie za krótko się dusiło Taka rada, jeśli chcesz sprawdzić czy upieczone, dziobnij mięso - gdy wypłynie klarowny sok - jest gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no bez jaj
dzięki wam dobre kobitki :) :) za wszelakie rady... w piekarniku jeszcze wczoraj upieklam, wyszlo mniam mniam...i chyba sie na stale na piekarnik przestawie :D, milego dzionka życzę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale kwas123
ja zawsze udka,skrzydelka pieke w piekarniku ,bez sensu utrudniac sobie zycie,smazenie potem duszenie jak mozna od razu wsadzic do pikarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no bez jaj
i ja zaczne :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
co do udek z piekarnika, to ostatnio zrobiłam świetną kolację.. pokroiłam ziemniaki w średnią kostkę, włożyłam je do naczynia żaroodpornego, posypałam duuużą ilością przyprawy do ziemniaków, na to udka, przykryłam naczynie, i do piekarnika na 1h (180stopni). 10 minut przed zdjelam pokrywkę, posypałam startym serem i gotowe! przepyszne! 🌼 --> a przepis znaleziony tu na kafe jakiś czas temu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×