Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KrysiaMarysia

Co zrobić?

Polecane posty

Gość KrysiaMarysia

Życie mnie do tego zmusza ze chce wziasc slub cywilny w swoje 18 urodziny. Nie jestem w ciazy , ani nic takiego. Czy USC moze zgodzic sie na odprawienie ceremoni gdy nie mam jeszcze dowodu ale mam 18 lat?

Gość czarna koala
jeszcze niedawno fukcjonowało coś takiego jak dowód tymczasowy. o taki tymczasowy mozesz wystąpić wczesniej, odebrac w dniu 18 urodzin i po wyrobieniu "normalnego" ten oddajesz. ale nie wiem czy to jeszcze istnieje. zadzwon do Urzędu Miasta i zapytaj.

Gość kaja_aa_aa
zrób wczesniej dowód tymczasowy, i pozniej z tym dowodem a najlepiej zrobisz jak przejdziesz se do USC i tam zapytasz, moja kolezanka brala slub jak miala 17 lat (byla w ciaży), i przez sąd to robili wyrobila sobei pozniej dowód tymczasowy bo i tak nie mogla normalnego, ale jak jzu miala 18 wcale nei zmieniala bo ten wazny jest do 2013 roku wiec powiedziala ze poczeka i dopiero zmieni

Gość zolwikkk
a jak to jestv ze zycie cie zmusza w wieku 18 lay skoro w ciazy nie jestes? czasy wczesnego wychodzeni za maz bo rodzice kaza sie skonczyly. iinnego powodu to ja niewidz. poprpstu cchesz

Gość Imagination1984
zycie to zmusza chyba tylko w razie wpadki?

Gość czarna koala
a co was to obchodzi dlaczego ona musi wyjść za mąż?? chcecie pomoralizowac?... moze tylko jako żona ma szansę na wize dokądśtam, może to jedyna szansa żeby się wyprowadzić z toksycznego domu, może cokolwiek innego. nie musi wam się spowiadać i nietaktem sa takie diagnozy.

Gość zolwikkk
ja zwykle jestem nietaktowna

zołwikk ;) cóż zrobić...mnie też od razu zaciekawił powód co autorkę zmusza do tak szybkiego ożenku, ale nie zapytam ....bo dostanę "po uszach" za wścibstwo hehehe

może chce albo musi się wyrwać z domu rodzinnego gdzie nie ma normalnych warunków do funkcjonowania a ślub to jedyna droga.... nie żebym popierała podobne rzeczy - tak tylko mi na myśl przyszło że może taki powód ma...

Gość KrysiaMarysia
Nie chce tutaj mowić na forum co mnie zmusza bo to sa prywatne i rodzinne sprawy. Dlatego potrzebuje papierka ze jestem w zwiazku cywilnym na mocy prawa.Kocham mojego chlopaka wiec tutaj nie jest mi przykro ze bede musiala wyjsc za maz ani nic.

Gość KrysiaMarysia
Chodzi o to ze potrzebuje zaadoptować kogos z rodziny. Nie ma kto tego zrobic. Bo do tego sa potrzebne warunki odpowiednie jak na dom itp oraz zarobki. Ja mam duze mieszkanie po babci a chlopak zarobki odpowiednie i status spoleczny , potrzeba tylko slubu bo samej mi nie dadza.

Gość fhjkfghjkydmkfj
podziwiam cie dziewczyno!!! trzymam kciuki:)

Krysia - szlachetny gest. A przemyśleliście to dokładnie? Przysposobienie dziecka to poważna decyzja na życie a Ty jeszcze młoda jesteś bardzo.

Gość a nie mozesz choc 2 tyg
pozniej? Unikniesz stresow, ze cos nie wyjdzie, a ten czas chyba wiele nie zmieni. Dowod sie pare dni wyrabia.

Gość KrysiaMarysia
Chyba jednak bede go musiala odlozyc na jakiś miesiac pozniej.Bo bede musiala sie jeszcze wymeldowac z jednego mieszkania rodzicow na babci.W czwartek mi jeszcze pani powiedziala ze testy psychologiczne bede mozliwe dopiero po slubiew wiec wszystko sie orzciagnie znowu z jakies pare tygodni. Boje sie , ze to bedzie sie ciagnac w nieskonczonosc;/;/

Gość czarna koala
a nie wystarczy ustanowienie opieki prawnej nad małoletnim członkiem rodziny? w sytuacjach wyjątkowych przyznaje sie ją nawet i osobom niepełnoletnim, byle samodzielnym. a Tobie jak rozumiem do tej pełnoletnosci dużo nie brakuje... to być o wiele prostsze i szybsze do przeprowadzenia niż adopcja prawna. a o adopcję wystąpisz później, jak już sobie poukładasz sprawy. mieszkanie masz, jeśli masz do tego jakieś zarobki to moze być OK.

Gość KrysiaMarysia
Nom mieskanie jest ale stoi wolne po babci , wiec przeprowadzka . A ja nadal sie ucze wiec zarobkow nie mam, moj chlopak ma dosyc spore dlatego potrzebny cywilny.