Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jatakaja_to mój nick

o której godzinie najlepiej brać tabletki?

Polecane posty

Kobietki, ja dopiero zaczynam przygodę z tabletkami (dostałam je ze względów zdrowotnych,ale jako antykoncepcja tez się przyda :P) . Podpowiedzcie mi o któej godZInie wg. Was jest wygodnie? Bo niby rano najlepiej by mi było, ale co jak bde chciała pospać dłużej? Bo raz wstaję o 7 a raz o 9... A z kolei wieczorem często gdzieś wychodzę, nie chciałabym łączyć brania tabletek z wyjsciem np do pubu. A w ciągu dnia to wiadomo, praca, zajęcia itd... :) Help!

Gość sama musisz znaleźć taką
pore która będzie ci odpowiadać. Ja np plastry przeklejam wieczorem, rano nie mam czasu. A spóźnienie kilkugodzinne jest dopuszczalne.

Niej est istotne, czy weźmiesz o 7 czy o 9. Ważne, żebyś brała o tej samej PORZE. Mi zawsze najlepiej brało się tabletki wieczorem, ok 21-22.

ginekolog sugerowała że lepiej mieć wyznaczoną godzinę i tak teraz nie wiem... ehhh będę brała Yasminelle

Gość oczywiście że nalezy
miec wyznaczoną godzine, łatwiej wtedy pilnowac odstepu pomiędzy tabletkami. Ale jesli będziesz przyjmowała pomiędzy np 7 a 9 to wszytsko w porzadku

Gość dariia.
ja biore o 17;)

Gość kayyyyyyyyyyyyyyyyyyq
A ja mam przypomnienie w telefonie ustawione na 12 i nie spóźniam się;P Nawet w pracy minuta na wzięcie tabletki nie zbawi cie.

Gość samasobie
ja biorę o 6 rano a jak mam wolne to troszkę później ;) wymyśliłam, że nawet jak rano zapomnę, to w ciągu dnia zawsze się zdążę z tym uwinąć

Gość anka159
ja tez boire tabletki rano o 6:30, w razie zapomnienia mam caly dzien na przyjecie, kiedys przyjmowalam wieczorem ale jak wtedy zapomnialam to lipa bo rano to juz po 12 h minelo.polecam ranno pore;)

Gość najlpiej wszystkie
z paczki wziac na raz, pozniej bedzie spokoj i nie trzeba juz mysle czy sie zapomni:)

Gość o jejku ale robisz problemy
ja biore o stalej po 7 rano nastawiam przypomnienie w telefonie biore i juz a jak chce mi sie spac to spie dalej dziwne masz problemy jejku

Gość yazzkaaa
to naprawde nie ma znaczenia. ja biore np po 21 bo to 1 opakowanie i chce przespac te skutki uboczne ;) buziaki.

ja biore o 19tej, ztych wzgędow ze...nie wypada popijac tebletek alkoholem,a o 19tej jeszcze na impreze nie idziesz...tylko troszke pozniej...a z drugiej strony moze mnie kac trzymac nawet do 17tej i wtedy pol dnia wymiotuje...

kazdy chyba ma swoja godzine taka jeak mu najbardziej odpowiada...np...od 10 do 18 pracujesz i nie masz jak za bardzo jej wziac to bierzesz o 9 przed wjsciem albo o 19 jak wrocisz...