Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejka jestem maciejka

zbuntowany 2latek plus noworodek-miał ktos tak?

Polecane posty

niedługo rodzę,a córcia własnie zaczęła bunt.Jest ostro,ale ja mimo zaawansowanej ciąży sie nie poddaję.Czy ktoś przezyl taki układ?Jak sobie poradził?Ja mimo wszystko walczę z córką i nie ulegam jej :nie chcę,nie zrobię,nie założe, nie zjem.Efektów wielkich poki co nie widzę,ale boję się,ze jak się malenstwo pojawi na swiecie nie dam rady trzymac się wszystkich mądrych zasad...

Gość marabara9
jestem w identycznej sytuacji - tez konczy m isie ciaza i mam dwulatkę w domu. Ja planuje troche wyluzowac i wszystkiego nie zakazywac. zwlaszcza tego, czego moglabym pozniej nie dopilnowac, zeby zrobila.

Gość marabara9
planuje raczej isc w kierunku odwracania uwagi, zajmowania czyms ciekawszym itd.... musi sie udac :( bo jestem przerazona

marabara-a z czym masz największy kłopot?i jak sobie radzisz? u mnie to niestety ..uciekanie .Oststnio moze jest lepiej bo radykalnie podeszłam do sprawy (mała spruła mi na ulicę) .Nie chce tez opuscic placu zabaw -musze sie nagimnastykować co ciekawego zrobimy w domu aby ja zachęcic do samodzielnego powrotu.Aha i zaczęły się fochy przy ubieraniu ,czesaniu-sama chce decydowac co załozy.Dzis np chciałaisc do piasku w kaloszach.

u mnie tez tak bylo, w sumie to jest nadal :) u mnie dziala metoda \'\'odwracania uwagi\'\' , bo prosby czy grozby malo pomagaja , zanim urodzila sie mala wprowadzilam kare siedzenia w kacie , najpierw oczywiscie uciekala , traktowala to jako zabawe ale teraz nie wyjdzie do poki jej nie pozwole, jezeli zaczyna swoje histerie to nie zwracam na nia uwagi a gdy juz naprawde cos jej jest a nie zwykle widzi mie sie to , to zagaduja ja na inny temat np. zobacz jak duza smieciara przyjechala, a moze powycinamy wycinaki, a chcesz pomoc mamie robic obiad itd pozawalam jej czasem na jej fochy przy ubieraniu , ostatnio pojechala ze mna do sklepu w kasku na glowie od rowerka ;) , chodzila tak po sklepie w parku/placu zabaw jak nie chce wracac do domu to biore mlodsza do wozka i wychodze , a ta od razu leci ( oczywiscie z placzem na poczatku ) , nie prosze bo i tak nie ma sensu moje gadanie a jak bardzo rozrabia na placu zabaw to ma sadzam ja na lawce i nie zejdzie do poki sie nie uspokoi /przestanie wrzeszczec/bic sie o zabawki niegdy nie byla specjalnie zazdrosna o mlodsza siostre, ale zawsze prosilam ja o pomoc przy malej, podawala mi pieluszke , przynosila smoczka, narysowala obrazek dla malej , sprawdzila czy mleko nie gorace ;) aby czula sie jak prawdziwa starsza siostra

moja kolezanka ma 2 letniego synka i 3 miesieczną coreczke... masakre ma po prostu - nie moze zostawic ich samych ani na minute, maly ciagle kombinuje jak tu ją zrzucic z kanapy, przewrocic z lezaczkiem albo na niej usiasc czy rzucic w nia czyms :(

Gość nie straszcie
dziewczyny. Ja mam w domu 14 miesięcznego synka i jestem w ciązy. Miałam pewne obawy ale teraz zaczełam sie naprawde bac