Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhhhhhhhhhhhh

dni płodne

Polecane posty

Gość hhhhhhhhhhhhhh

ile dni po okresie zaczynaja sie dni płodne ? Bardzo prosze o odpowiedz

Gość dni płodnych nie mo żna
sobie wyliczyć tak po prostu. Z wyliczania jest najwięcej wpadek. Standardowo, owulacja jest na około 12-16 dni przed okresem, jeśli się ma regularne cykle to sobie to mozna w miare wyliczyć dodając kilka dni przed i kilka dni po. Ale wystarczy jakiś drobiazg aby cykl się przesunął i ciąza gotowa.... Dni płodne trzeba wyznaczyc na podstawie obserwacji śluzu i temperatury. Jest np coś takiego jak krwawienie śródcykliczne które można wziąć za okres, a po ktorym jest natychmiast owulacja.... Polecam iść na kurs przedmałżeński i do poradni wtedy się dowiecie jak wyznaczać sobie dni płodne

Gość hhhhhhhhhh
a ja mam własnie nieregularny. W niedziele małam ostatni dzien ale to juz raczej było tylko plamiene . wiec jak dzsiaj mam dzen płodny czy nie ? jest duze prawdopodobienstwo zajsca w ciaze? Dziekuje za odpowiedz

hej mam pytanie kiedy zaczynają się dni płodne?? czy jest takie prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży gdy stosunek odbył się dzień po zakończeniu okresu??

Gość ja wlasnie zaszlam w dzień po
okresie....więc zalecam metodę objawowo-termiczną....czyli obserwacje wlasnego organizmu + codzienny pomiar temperatury z samego rana przed wstaniem z lożka- oczywiście nie pod pachą:)

Jeśli masz krótkie cykle, to jak najbardziej. Faza poowulacyjna trwa 10-16 dni, do tego trzeba doliczać max. przeżywalność plemników (6-7dni). Pierwsze 3 dni fazy poowulacyjnej (czyli wyższej temp.) + max. przeżywalnosć plemników to właśnie faza płodna.