Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slub cywilny

slub cywilny jest do bani

Polecane posty

Gość slub cywilny

i nie wierze zadnej ktora wciska ze to samo co koscielny!zaden cywilny nie ma takiej oprawy jak w kosciele-nie oszukujmy sie!!!!

Gość popieram w 100

Gość jeśi najwaniejsza dla ciebie
jest "oprawa" a nie fakt zaślubin to współczuję

Gość ania656
każdy ma prawo robić jak mu sie podoba ważny jest sam fakt a nie oprawa. Założe sie że nalezysz do tych co myslą ze sa ksiezniczkami i zakladaja wieeelkie beziaki na siebie........:(( współczuje podejscia......sama mam koscielny ale przeciez jak ktos nie wierzy to trudno żeby robić slub w kosciele :( załosna jestes :((

Gość slub cywilny
a co to za fakt zaslubin w starym obskurnym budynku???? cywilny nawet sie nie umywa do slubu koscielnego! i kazda ktora w to wierzy jest po po prostu albo slepa albo naiwna! cywilny.....co to za slub?5minut i po sprawie-a rozwod drzwi obok!

Gość ania656
myslisz że kosciół to co jest gwarancja idealnego małzenstwa i tego że nie bedzie rozwodu :p co za pustak

Gość hehehe hahaha
"a co to za fakt zaslubin w starym obskurnym budynku????" no tak, najważniejsze są zdjęcia i film, musi przecież być lepiej i piękniej niż u innych :D:D żal d*** ściska :o

Gość slub cywilny
zalosne sa wlasnie te ktore nie wierza w zwiazku z czym nie maja szans na zrobienie slubu w pieknej oprawie a zachwycaja sie USC.kicha! nawet w Holywood to wiedza i robia potem cyrki-placa lapowy byle do kosciola ich wpuscili i slub wygladal tak jak powinien wygladac a nie jak zwykla wizyta w urzedzie!

Gość slub cywilny
nie mowie o gwarancji malzenstwa ani o uczuciach nauczcie sie czytac-mowie o oprawie :P

Gość uważaj żebyś do tych
"drzwi obok" szybko nie trafiła bo takim głupim księżniczkowatym cipom się to często zdarza zresztą - pewnie wieźmiesz rozwód kościelny bo cywilny jest do bani i nie pozwoli ci narobić dużo szumu wokół twojej osoby

Gość slub cywilny
a po chuj ci slub skoro tak mowisz?

pamiętaj, że pan młody tez musi być, bo tak samemu to głupio trochę. To nie żart, byłam na takim ślubie, gdzie wszystko było pięknie i na pokaz. Pan młody też był na pokaz, no bo jak to ślub bez młodego. Ale ważny nie był - ważny był ślub !!!!!

Gość ania656
oj dobre rozwód też zrób z wielkim rozmachem :) żeby cała Polska Cie w fakcie zobaczyła na pierwszej stronie to wtedy bedzie rozówd wazny w przeciwnym wypadku nie

czy nikt tu nie potrafi wyrazic swojej opinii bez uzywania przeklenstw?? kobiety a takie ordynarne... a wracajac do tematu kazdy bierze taki slub jaki chce i TEN jest dla niego wyjatkowy... glupie gadanie... po co porownywac jeden z drugim ??

Gość ania656
no jasne liczy sie tylko ślub i bycie pusta ksiezniczka na która wszyscy patrza i sie zachwycaja :(( a pan młody lepiej usuniety w cien zeby nie zasłaniał ksiadz w kosciele tez nie wazny byle by ładnie czytał zeby przypadkiem oprawy nie zniszczyc :/

żeby było jasne za 6 tygodni biore kościelny, a jestem po cywilny, Cywilny - to była najpiekniejsza chwila w moim życiu, byłam bardzo szczęśliwa, że wychodzę za mąż za człowieka, którego kocham, że układam sobie życie, był piękny słoneczny majowy dzień, a mi wszystko w duszy śpiewało. A kościelny i wesele robimy dla rodziny i jest tyle załatwiania i kłopotu, że mi bokami wychodzi. Ale mówię sobie, że swój ślub już miałam, nigdy go nie zapomnę, a ten jakoś zmęczę.

Gość slub cywilny
jezuuuuuuuuuuuu wy naprawdee nie umiecie czytac! albo jestescie glupie! wyobrazcie sobie 2 sytuacje-slub kumpeli w kosciele i slub kumpeli w USC.Ktory slub piekniejszy? bo chyba nie ten w USC sorry!

Gość ania656
ale zrozum że to nie oprawa sie liczy !!!!! to ty nie umiesz czytac....piękniejszy jest ten slub gdzie młodzi zwracają uwage na siebie a nie na to jak wygladaja i czy wszyscy sie nimi zachwycaja :(

Gość slub cywilny
moze bywalyscie na takich slubach gdzie ksiadz szedl w odstawke jako pierwszy, nastpeny pan mlody a nawet goscie-no ja nie bylam.....bylom na samych pieknych slubach,na ktorych mlodzi sie kochali i to jest wlasnie TO!cywilny nie ma tego uroku chocby niewiem co ktos mowil......po prostu nie wierze ze ktos sie moze zachywycic takim slubem.No chyba ze niewierzacy lub rozwodnicy (z braku laku dobre i to).

ania656 ---> BRAWO tak dokladnie wlasnie ten slub jest piekniejszy!!! nie ma znaczenia czy kosciol czy USC... porownywanie miejsca nie ma tu najmniejszego sensu... to tak jak z porownywaniem sukienek... kazdy na inny gust i potrzeby... obrazac siebie na wzajem tez nie musicie!

piękniejszy będzie ten ślub, na którym biorący go będą patrzeć na siebie z miłością i wszyscy będa czuć że oni tego chcą. A nie ten gdzie panna młoda (bo to jej zawsze bardziej zależy na oprawie), bedzie nerwowo patrzeć czy się jej tren nie zabrudził i jak juz ktoś napisał, czy się ksiądz nie zająknął przy czytaniu, bo zepsuł uryczystość. Powtarzam byłam na takim pięknym ślubie - wyreżyserowanym i było widać, że wszystko jest na pokaz, tylko miłości brak - okropne wrażenie. Pannie młodej, jak długo potem powiedziałam, że strasznie widać powagę na jej twarzy w kościele - zero uśmiechu, powiedziała, że no tak, teraz to by się uśmiechała, bo wiele ludzi jej to mówi. Oj zapomniała do grafiku wpisać - alez pech....

Gość mam w dupie kościół
a mi sie wydaje, że jestes zarą, niewykształcona mysza ze wsi, z tipsami, bez własnych dochodów, żałosną i myślącą tylko o tym, ze może znajdzie się jakiś frustrat, który zafunduje ślub w kościele i ludzie będą przynajmniej jedne dzień patrzeć na ciebie z konieczności:P

Gość slub cywilny
mowie co widze...... a slepa niejestem:)

Gość slub cywilny
heheh jak mnie smiesza wasze domniemania... temat zalozylam w duzej czesci dla prowokacji,bo widze tylko same ochy i achy ze niewazne jaki slub bla bla bla.... zaloze sie ze niejedna mysli tak jak ja,ale skad....na forum trzeba kazdego objechac :P piszcie piszcie dalej bo widze ze lubicie takie gorace tematy :P

A nie sadzisz, ze byloby nielogiczne,gdyby ateista bral slub w kosciele ? Zreszta rozne scenariusze zycie pisze, czasami zakochujemy sie w osobie, ktora z roznych wzgledow NIE MOZE wziac slubu koscielnego. I co wtedy ?Trzeba sobie poszukac innego ,,narzeczonego,, po to,zeby miec ladniejsze zdjecia ?

Gość czarna koala
"slub cywilny - nie mowie o gwarancji malzenstwa ani o uczuciach nauczcie sie czytac-mowie o oprawie" każdy mówi o tym co dla niego ważne...