Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagusiaczek

krzywa cukrowa

Polecane posty

Gość jagusiaczek

Robiłam krzywą cukrową i wyszło po 1 godzinie 11,0 mmol a po 2 godzinach 8,7 mmol. Co to oznacza, może ktos wie? Do lekarza mam termin dopiero 22 maja.

Gość qwas
a norm tam ci nie podali?

Gość jagusiaczek
Normy sa do 5,6, wiem że jest podniesiona glukoza. Cukrzyca jest podobno od 11,1. Z tego co wyczytałam mam nietolerancję glukozy, ale tak się zastananiwma czy jednorazowe badanie jest pewne, no i co to oznacza dla mnie, czy musze coś zmienić w diecie itd.

Gość qwas
błędy sie zdarzają po 50g glukozy dlatego to sie powtarza już przy 75g glukozy. To badanie jest bardziej miarodajne. Pewnie dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej i tam dadzą ci dietę i glukometr do pomiaru cukru we krwi. Może cię też ginekolog wysłać na całodobową krzywą cukrową do szpitala.

Gość jagusiaczek
Ja miałam właśnie przy 50, może faktycznie wkradł się jakiś błąd. Muszę w takim razie czekać na wizytę u lekarza, ale dzięki za odpowiedź.

Gość qwas
wydaje mi się że jednak coś jest u ciebie gdyż wyniki dość znacznie przekraczają normy. Ale nie bój się na zapas. W większości przypadków przy cukrzycy ciążowej wystarcza dieta.

Gość jagusiaczek
Dzięki, co prawda nie jestem w ciąży :) ale miło jak można z kimś pogadać :) Mam problemy z prolaktyną i ginekoog wpadł na pomysł żeby zbadac krzywą cukrową. Nie wiem co ma jedno do drygiego, ale faktycznie coś z tą glukoza u mnie chyba jest nie tak.

Gość You Are Idiot
Tarczyce tez sobie zbadaj przy okazji, zreszta gienek wysle napwno.

Gość aaaaaaaaaaabhb
masz podwyzszony cukier bo norma jest do 7 mmol,