Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niekapek malutki

Niekapek dla 6- miesięczniaka. JAKI?

Polecane posty

Gość niekapek malutki

Hej. chce zaopatrzyć się w niekapek dla dziecka które ma juz ponad 6 miesięcy. Jaki wybrać? Jaki powinien byc ustnik: miekki czy twardy?

Gość ja 1987
moim zdaniem miekki z aventa bo dziecko w tym wieku jeszcze ssie piers czy butelke i one sa miekkie i zbyt łatwo sie nie nauczy odrozniac co jest miekkie a co twarde i bedzie sobie dziaselka obijał

Gość niekapek malutki
a powiedz mi czy w ogóle jest sens kupowac, czy poczekać jeszcze z kilka miesięcy i kupić juz taki twardy a teraz butelka?

Gość ja 1987
ja kupiłam ale to twoja decyzja ale moim zdaniem to okres przejsciowy z butelki do twardego kupka zeby dziecko przywykło stopniowo ...

Gość miekki ustnik
firma obojetna, aby nie kapał, bo będzie ci wszystko rozlewał z miękkim ustnikiem, na początek daj tylko wodę, bo i z niekapka mozna fajnie wytrząsać picie na ubranko. na poczatku taki kubek z wodą i tak bardziej służy dziecku do zabawy niż do picia

Gość miekki ustnik
a po co butelka? potem będzie trudniej się odzwyczaić, a z butelki kapie i będziesz musiała ją dziecku trzymać, a potem zabierać a kubeczek to sobie może sam trzymać, potrząsać, a przy okazji nauczy się pić z ustnika

Gość niekapek malutki
dzieki dziewczyny:)

Gość jsoaj
zmiekkim ustnikiem moja tezod 6 miesieaca pije zniego i sama trzyma

ja wybrałam dla synka akurat magiczny kupek niekapek aventa- konkretnie wygląda tak: http://junior.euromall.pl/product-pol-12114-Magiczny-Kubek-Niekapek-200-ml-z-uchwytami-PHILIPS-AVENT.html, ale tak naprawdę nie chodzi o firmę. Najważniejsze żeby kubek miał miękki ustnik. Te z twardym ustnikiem przeznaczone są dla dzieci powyżej 1 r. ż.