Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 candidia

Rozmowa kwalifikacyjna - czyli TRAGEDIA

Polecane posty

Go艣膰 candidia
nauke z tej rozmowy i tak b臋d臋 mia艂a. A moze jakim艣 cudem uda mi si臋 dosta膰 t膮 prace.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 candidia
tzn in偶yniera tam mia艂o by膰 napisane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ale si臋 usmiiia艂em
"a czy Ty wog贸le, umiesz czyta膰? gdyby chceili specjalisty od finans贸w napisaliby w og艂oszeniu wykszta艂cenie wy偶sze: finanse. Wiec daj sobie spokoj z tym swoim m膮drkowaniem. Gdyby chcieli specjaliste od informatyki - programowania r贸wnie偶 by to napisali." Jasne :) mojej firmie nie pisz膮, a bez kierukowego wykszta艂cenie ludzi nie ma... Z reszt膮 licz膮 na inteligencj臋 ludzi - ale c贸偶 niektorzy maj膮 z tym problem :) Inna sprawa specjalist贸w brakuje, ale gdy do wyboru stanie specjalista z kierunkowym i specjalista bez to wiadomo kogo wybra膰 :) "wcale nie ma na p臋czki bo opr贸cz spe艂nienia wymagania posiadania wykszta艂cenia wy偶szego nale偶a艂o spe艂ni膰 kilka innych, jak np. kilkuletnie do艣wiadczenie w danej bran偶y." A co to kilkuletnie do艣wiadczenie ? Ma艂o os贸b je ma ? Ponadto napisz co to za stanowisko to ocenimy czy trudno znale藕膰 na nie dane osoby czy nie...bo wybacz, ale ja jako艣 nie dostrzegam braku os贸b z ekonomicznymczy informatycznym i wieloletnim do艣wiadczeniem... Ponadto skoro masz taaaakie do艣wiadczenie zawodowe to dlaczego spalasz si臋na g艂upiej rozmowie ? :> "co do tego 偶e napisa艂am 偶e mam tytu艂 magistra chodzi艂o strikte o to zdanie "ale ju偶 w powa偶nych pracach analitycznych in偶ynierskich nie ma szans - bo nie ma do tego wiedzy i na og贸艂 predyspzycji" skoro mam in偶. to znaczy 偶e bardziej my艣l臋 艣ci艣le ni偶 humanistycznie. Nie odnosze si臋 akurat teraz do preferencji jakie ma rynek." Tylko tego zdania nie odnosi艂em do Ciebie, a jedynie do przy艂adu, i偶 np. humanista nie mo偶e pracowa膰 jako powa偶ny informatyk czy ksi臋gowy (nie licz膮c wyj膮tk贸w). Tak samo mo偶na poiedzie膰, i偶 osoba z Twoim kierunkem (kt贸rego de facto nadal nie chce ujawni膰) nie b臋dzie dobrym ksi臋gowym czy programist膮 w przypady gdy np. jestes chemikiem ;) - a raczej, 偶e ma艂o kto da CI szanse w takim zawodzie z takim a takim niezgodnym kierukiem....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 candidia
eh, bezsensu jest ta polemika. zreszt膮 nie to jest przedmiotem tego tematu. "to ocenimy czy trudno znale藕膰 na nie dane osoby czy nie" wybacz ale je艣li bym potrzebawa艂a tej oceny za艂o偶y艂abym odpowiedni temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no a ile
strasznie na powage wszystko bierzesz wiecej luzu nie zaszkodzi a czy to juz przesadzone ze tej z rozmowy nie dostaniesz ? ---------------------------- nauke z tej rozmowy i tak b臋d臋 mia艂a. A moze jakim艣 cudem uda mi si臋 dosta膰 t膮 prace. z ca艂ego serca Tobie tego zycze :-) -----------------------------

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrob sie na intelektualistke
dybym tylko nie straci艂a g艂osu, poporsi艂a o szk艂anke wody, po tym czym艣 jak oddzyska艂am mowe, wr贸ci艂a przeprosi艂a i wyt艂umaczy艂a a mo偶e poporsi艂a o szanse odpowiedzi na te pytania. raczej bys nie dostala i tak tej pracy, oni juz zobaczyli jak sie stresujesz a po co komu pracownik co nie potrafi zapanowac nad stresem, podczas rozmowy kwal wlasnie oceniane jest tez opanowanie, pewnosc siebie itp "ale sie usmialem" pierdoli jak potluczony, nie przejmuj sie, czepil sie jak rzep psiego ogona i sie wymadrza, chyba ma jakies kompleksy biedaczek wlasnie ze dzis wyksztalcenie nie determinuje przyszlej pracy, nawet zalecaja wybierac studia pod katem zainteresowan a nie rpacy bo po 5 latach studiow rynek pracy moze byc tak zmieniony ze dupa blada ( to spotkalo wlasnie moja kolezanke) poza tym przetrwaja osoby ktre w zyciu zawodowym potrafia sie przekwalifikowac nawet 2-3 razy, wiec wqsadz se debilu swoje madrosci w dupsko oczywiscie co inengo lekarz czy prawnik, ale to sa wyjatki czy inn wysoko od poczatku wyspecjalizowane zawody PS ja tez musialam pracodawce przedkonac ze moj zupelnie odmienny kierunke studiow mi nie bedzie przeszkadzal w pracy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ale sie usmiiia艂em
" "ale sie usmialem" pie**oli jak potluczony, nie przejmuj sie, czepil sie jak rzep psiego ogona i sie wymadrza, chyba ma jakies kompleksy biedaczek wlasnie ze dzis wyksztalcenie nie determinuje przyszlej pracy, nawet zalecaja wybierac studia pod katem zainteresowan a nie rpacy bo po 5 latach studiow rynek pracy moze byc tak zmieniony ze d**a blada ( to spotkalo wlasnie moja kolezanke) poza tym przetrwaja osoby ktre w zyciu zawodowym potrafia sie przekwalifikowac nawet 2-3 razy, wiec wqsadz se debilu swoje madrosci w dupsko oczywiscie co inengo lekarz czy prawnik, ale to sa wyjatki czy inn wysoko od poczatku wyspecjalizowane zawody" Chcia艂e艣 powiedzie膰, 偶e nie determinuje, bo po 90% nie ma 偶adnej pracy w tym kraju i wszyscy pchaj膮 si臋 w bran偶e gdzie praca jest - finanse czy informatyka. Spoza tych kierunk贸w os贸b pisze tutaj pe艂no - najwi臋cej humanist贸w bo najwi臋cej to ko艅czy). Jednak niestety przebicie si臋 z niezgodnymi studiami cz臋sto graniczy z cudem.....bo absolwent贸w wszystkiego jest w choler臋. I tak a propo w ka偶dym normalnym kraju studiuje si臋 i pracuje w swom zawodzie, a to 偶e tutaj bywa inaczej to w艂a艣nie skutek tego, i偶 ka偶dy ma mgr. W tym kraju jak chcesz mie膰 dobr膮 prac臋 to scis艂a specjalizacja bo ludzi z og贸ln膮 wiedz膮 jest pe艂no i niestety z takow膮 pracy nie znajdziesz i pieni臋dzy nie zarobisz. Maj膮c natomiast do艣wiadczenie i specjalistyczn膮 wiedz臋, poszukiwan膮 na rynku a nie jakie艣 pierdo艂ki do wykucia o prac臋 wiele 艂atwiej. Jest tak dlatego, 偶e Polska to biedny kraj i ma wiele biednych firm, kt贸re nie potrzebuj膮 absolwenta do przyuczenia na rok, bo ten sko艅czy艂 nie偶yciowe studia i nie ma do艣wiadczenia. Potrzebuj膮 specjlist臋, kt贸ry dostaniesz sw贸j laptok i od 1 dnia b臋dzie robi艂 co do niego nale偶y.... 2-3 razyprzekwalifikowa膰 tak? Ale z jakiej bran偶y na jak膮 co? Z ksi臋gowo艣ci na leasing czy factoring si臋przekwalifikujesz ale bed膮c politologiem nie staniesz si臋 nagle analitykiem, a za 5 lat specjalist膮 od biotechnologii.....chocia偶 mawiaj膮 ze po muzykologii mo偶na :P:P:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zrob sie na intelektualistke
Chcia艂e艣 powiedzie膰, 偶e nie determinuje, bo po 90% nie ma 偶adnej pracy w tym kraju i wszyscy pchaj膮 si臋 w bran偶e gdzie praca jest - finanse czy informatyka. Spoza tych kierunk贸w os贸b pisze tutaj pe艂no - najwi臋cej humanist贸w bo najwi臋cej to ko艅czy). Jednak niestety przebicie si臋 z niezgodnymi studiami cz臋sto graniczy z cudem.....bo absolwent贸w wszystkiego jest w choler臋. To niestety prawda, prawda tez ze dzis mgr nie daje zadnej przewagi ani prestizu ( wiekszosci, bo lekarz czy architekt to co innego ale o tym nie mowimy) a wiekszosc absolwentow nie umie nic, a czesc nie powinna miec matury nie mowiac o mgr mgr jest za duzo a ze kazdy kto ma mgr mysli ze jemu sie nalezy super ciepla posadka i wysoka pensja to juz inna sprawa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mgr nauk politycznych
Do "Ale si臋 u艣mia艂em": Spr贸buj cz艂owieku sko艅czy膰 jaki艣 kierunek humanistyczny, a p贸藕niej weryfikuj swoje os膮dy na temat 艂atwo艣ci jakiej艣 dziedziny. Daj臋 Tobie s艂owo, 偶e z Twoim "zaw臋偶onym" umys艂em 艣cis艂ym na wielu kierunkach humanistyczno-spo艂ecznych mia艂by艣 problem. Jak mnie zawsze 艣miesz膮 wypowiedzi tych in偶ynier贸w od siedmiu bole艣ci co poko艅czyli Politechniki i ich ego przewy偶sza wielko艣膰 Himalaj贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do mgr nauk....
s艂uchaj ale sie usmialem ukonczy艂 prywatna uczelnie!!!!! he he he h eh eh eh eh eh eh eheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Udost臋pnij ten post