Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zeroangielskiego

tak bardzo chcialabym nauczyc sie jezyka angielskiego

Polecane posty

Gość zeroangielskiego

jestem juz stara krowa, jezyka uczylam sie z 10 lat, a wciaz nie potrafie sie wylosic poprawnie. :(

Gość skąd tylu despeatów na świecie
widocznie nie jest ci on potrzebny nie masz motywacji do nauki

Gość trzeba dobrego nauczyciela
bo ucza nas mowic po angielsku i kaza myslec po polsku - nigdy nie nauczysz sie myslac w swoim ojczystym jezyku. Ucza poprawnej gramatyki (ok, to wazne), ale ja nie wiem po polsku jak sie nazywaja czesci mowy, wiec co mi z tego, ze pani opowiada o przydawkach jak ja nie wiem co to i tak naprawde po cholere mi to.

Gość zeroangielskiego
no na razie nie jest mi potrzebny, ale w przyszlosci na pewno sie przyda, gdy bede szukala pracy. chce go znac, bo w przyszlosic chcialabym duzo podrozowac, a nie chce byc od kogos zalezna, w ogole glupio w tych czasach nie znac ang:O

Gość trzeba dobrego nauczyciela
czy mowiac po polsku myslicie: teraz zastosuja przymiotnik, potem podmiot, a teraz mowie o operatoze, czyli musze uzyc takiego slowa. NIE, Zwyczajnie mowicie, a w obcych jezykach musi byc tak samo. Poprostu musicie mowic, mowic, mowic i sluchac. Az samo wejdzie. Tak jak male dziecko sie uczy. Widzialyscie matke, ktroa tlumaczy dziecku, ze najpierw podmiot, potem orzeczenie? nie. matka mowi: powtorz :) i tak samo powinno byc na lekcjach jezykow obcych.

Gość tak masz racje trzeba
duzo mowic i sie nie zastanwiac ale to trudne gdy przez cale lata edukacji uczono nas glownie gramatyki a efekty sa takie ze nie umiemy sie komunikowac w danym jezyku. ja jestem starej daty wiec wiem jak to kiedys bywalo. teraz juz jest chyba ciut lepiej z nauczaniem jeztykow w szkolach. ostatnio na youtube odkrylam fajne filmiki do nauki dla osob ktore juz troche znaja jezyk ale nie sa za bardzo osluchane i nie potrafia mowic. wystarczy na tej stronce wpisac haslo learn english i wyskoczy cala masa fasajnych filmikow, sa tez filmiki z biznesowym angielkim ale trzeba wpisac inne haslo

Gość uuupppppppp
jest cala masa roznych programow do nauki angielskigo np caly cykl profesor henry. tez sa fajne te kursy. ale jak do wszystkiego potrzebna jest motywacja i zaciecie. ja mam z tej serii do nauki slowek ale po jakims czasie wymieklam i plytka lezy odlogiem :-(

Gość bo to zalezy
Agent chcial sie popisac... po should nie stawia sie to!!

Uczyłam się angielskiego od podstawówki. I co mi to dało? NIC CO MOGŁABYM WYKORZYSTAC W ROZMOWIE Z OBCOKRAJOWCEM Dopiero jak zaczełam pracować w firmie w której rozmowa w jezyku angielskim była czyms normalnym zaczelam poprawnie mowic. Teraz czesciej mowie po angielsku niz po polsku ale to tylko dlatego ze pracuje z obcokrajowcami Uszy do gory. Ogladaj anglojezyczne programy. Np wiadomosci

Gość tak nie stawia sie ale takie
ciagle upominanie ze to zle to zle moze tylko zniechecic do nauki jezyka i jesli komus zalezy na opanowaniu jezyka w stopniu kounikatywnym to takie drobne bledy sa nieistotne albo malo istotne

Gość anomaliapogodowa
Agent... blad na bledzie... zal

Gość tak nie stawia sie ale takie
witki---ale jak zaczelas pracowac to na jakim poziomie znalas jezyk? bo zazwyczaj jak czytam oferty pracy to juz chca osoby z bardzo dobra znajomoscia i przez to nie mam szans na prace

Gość puffik
Jesli nie wyjedziesz za granice i nie bedzieesz zmuszona uzywac jezyka 24h na dobe, otoczona ciagle nativami, to nigdy sie go CZYNNIE nie nauczysz.

Gość puffik
Aha, i nie wierz, ze drogie programy typu tell me more czegos cie naucza...

Wydawalo mi sie ze dobrze znam jezyk. I znalam dobrze ale formy ktorych sie nauczylam nie byly wykorzystywane w mowie potocznej. Tak naprawde jezeli znasz podstawy i bedziesz miala czesty kontakt z jezykiem obcym to zalapiesz szybko. Ludzie boja sie mowic w jezykach obcych bo nie chca sie wyglupic. Wierzcie mi ze wasz rozmowca nie bedzie wylapywal wszystkich bledow wiec nie ma sie czego bac.

Gość zeroangielskiego
nie chce kupowac zadnych programow, bo nie wierze w to:D wiem, ze duzo by dalo, gdybym ogladala programy angielskojezyczne, filmy bez napisow, czy lektora itd., ale zniechecam sie, jak nic prawie nie rozumiem i wydaje mi sie, z eniby w jaki sposob mam to zrozumiec:O

Gość do mnie dociera muzyka
słucham piosenki i tak długo puszczam ją w kółko aż nie zrozumię, czytam słowa, przez to słowa wchodzą same, przy okazji formy.

ja tez uwazam ze jak nie wyjedziesz, lub nie poznasz jakiejs osoby z ktora bedziesz mogla cwiczyc angielski to programy i kursy niewiele dadza. ja zdalam mature z angielskiego na 4 i bylam pewna ze mowie dobrze az do chwili kiedy wyjechalam do Anglii :-P teraz bez problemu ale na poczatku bylo ciezko.

Gość qwerkojhqwerlkjh
rozmowy to podstawa. byłam kiedyś na obozie jezykowym Wprawdzie jezyka rosyjskiego, ale ta sama zasada)i całe trzy tygodnie rosjanie uczyli nas właśnie tak książkowo(cos tam sie nauczyliśmy, ale żadnej rewelacji), a wostatni dzień i noc było wielkie picie, kiedy wiekszosc się już pospała zaczęłam rozmawiać z jedną rosjanką(byłyśmy na lekkim rauszu) i dostałam taką lekcje jak nigdy w życiu. Nad ranem miałam już słowotok po rosyjsku :) tak sie uczy języków obcych :D

Gość N9
ja mieskzma w angli 3 lata umiem pisac mam akcent umiem czytac i umiem muwic latwy jezyk mam 11 lat :P :)

Gość beznadziejny typ
a ja umiem rozmaiwac z polakiem ktory gada po angielsku ale z angolem juz nie :O

Gość zeroangielskiego
oo, oboz jezyka rosyjskiego?:D:D super spraw,a ucze sie terz rosyjskiego intenstywnie i uwlebiam go:P a wczoraj przeczytalam swoja pierwsza ksiazke w calosci po angielsku:D:D fakt, byla prosciutka, ale milo stwierdzic chcoiaz to, niz, ze nie dalam rady nawte jej przeczytac, wiec ok:P

Gość rtdytu
fgcrdredrtdrdrdrdrdw3777gcvxzT5E5YS43Qa1111112thibhg :-)

Gość cvdfvbftgrbrba
a jest coś co umiesz? Np. jakiś inny język albo umiejętność? Bo na gumtree jest wymiana umiejętności, możesz dogadać się z kimś, że on pouczy cię angielskiego, a ty go np. matmy. Czasami zdarzają się obcokrajowcy, którzy chcą uczyć się polskiego. Może to jest jakaś opcja?

Gość cvdfvbftgrbrba
a jest coś co umiesz? Np. jakiś inny język albo umiejętność? Bo na gumtree jest wymiana umiejętności, możesz dogadać się z kimś, że on pouczy cię angielskiego, a ty go np. matmy. Czasami zdarzają się obcokrajowcy, którzy chcą uczyć się polskiego. Może to jest jakaś opcja?