Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzam sie troche

Wielki brzuch...

Polecane posty

ale tak się utarło, że jak niebieskie to dla chłopca, a jak rózowe to dla dziewczynki, chociaż dziecku i tak jest wszystko jedno jakiego koloru ma ubranie. mnie osobiście podoba się róż, ale taki delikatny :)

Gość a jjajzjajz a z
moja kumpela tez ma ogromny bebzon i ma termi na sierpnia ja sama mam dwojke dzieic i dziwie sie tym laskom teraz jak sie ohydnie ubieraja i ten brzuch pokazuja ona jest okropnie teraz pokraczna i obcisle ciuchy tu nie pasuja sorry ale nie kazdy bedzie ciagle babke w ciazy chwalil za wyglad a brzuchol duzy to i boczki i dupsko otluszone i pozniej rozstepy i zwisla skora

widzę że już się zjawiły smarkacze by prowokować :-) ja napatrzyłam się za bardzo na tlenione blondynki poubierane na różowo teraz ten kolor kojarzy mi się tylko z pustotą i dresiarami:D Masz racje kolory te utarły się w naszym społeczeństwie ale nie widzę powodów by zawsze wszystko obić pod innych. :D

no jasne że tak :) ale mnie np się bardzo podoba jak dziewczynka ma coś rózowego. Nie mówię, że ma być od stóp do głow ubrana na rózowo bo to już przesada, ale jakiś mały akcencik jak najbardziej. Zreszta róż rózowi nie równy. Nastolatki zazwyczaj wybierają ten mocny krzykliwy tandetny odcień, ale są jeszcze inne odcienie, bardziej stonowane i jesli do kogoś pasuje ten kolor to czemu nie?

Witam ja znowu mam odwrotna sytuacje każdy a przynajmniej wiekszosc osob mówi mi ze mam mały brzuch niby sie tym nie przejmuje ale człowiek pozniej mysli czy to mozliwe itp ale w koncu z Nas ma inna budowe ciala itp moze to stad różne wielkości brzuszków i napewno tez tego w co jestesmy ubrane

jasne, kazda z nas jest inna, ile kobiet, ile ciąż tyle kształtów i wielkości brzucha :) nie ma sie co przejmowac :)

Gość wkurzam sie troche
Karaoke, a u mnie mowia odwrotnie: jak brzuszek rozlany na boki to dziewczynka, a jak pileczka to chlopczyk i u mnie sie sprawdza :) Moj brzuch to normalna pilka, a synus na usg tak ladnie rozkraczyl nozki, ze nie bylo najmniejszej watpliwosci, ze to synus :D Nawet dla nas, totalnych laikow jesli chodzi o poloznictwo i usg, bylo to na super wyrazne :) Mamy nawet zdjecie, gdzie dokladnie widac siusiaczka i jajeczka :D

Gość wkurzam sie troche
trtrettrt a moze udajesz ze jestes w 26 a ciaza jest bardziej zaawansowana bo ci wstyd przyznac ze zaszlas przed slubem? Haha,, no teraz to mnie rozbawilas/es :) Wyobraz sobie, ze mezatka jestem od 4 lat, wiec niestety, ale pudlo :)

Gość wkurzam sie troche
a jjajzjajz a z moja kumpela tez ma ogromny bebzon i ma termi na sierpnia ja sama mam dwojke dzieic i dziwie sie tym laskom teraz jak sie ohydnie ubieraja i ten brzuch pokazuja ona jest okropnie teraz pokraczna i obcisle ciuchy tu nie pasuja sorry ale nie kazdy bedzie ciagle babke w ciazy chwalil za wyglad a brzuchol duzy to i boczki i dupsko otluszone i pozniej rozstepy i zwisla skora Wlasnie rzecz w tym, ze otluszczona na pewno nie jestem. Jestem wysoka i nadal szczupla. Nie mam boczkow, ani wielkiego tylka, a po prostu brzuch naprawde spora pilke :) Jesli ktos patrzy na mnie z tylu, to nawet nie widzi, ze jestem w ciazy, natomiast patrzac z boku i z przodu to juz widac porzadna pilke.

Gość wkurzam sie troche
a jjajzjajz a z - a poza tym jeszcze jedno, podobno mowia, ze ciaza mi bardzo sluzy (ladna cera, wlosy, paznokcie...) i jeszcze nikt nie powiedzial, ze wygladam "nie najlepiej", wrecz przeciwnie, mowia, ze wygladam swietnie, ale mi o to w temacie nie chodzilo. Chodzilo mi WYLACZNIE o sam brzuch, ze jest po prostu duzy. Ada - wiesz co, tak szczerze, to ja powiem ci, ze twoj brzuszek wcale mi sie nie wydaje maly, raczej normalny...ale ja mam i tak troche wiekszy, tez taki "wypchany" do przodu :)

ja w sobotę zaczynam 24 tydzień, mam wielki bęben ;) i wszyscy mi to na około mówią a ja się cieszę bo to dobre dla dziecka. macica wielka się zrobiła, synalek ma duzo miejsca to z czego mam się smucić?

Gość wkurzam sie troche
Franka, w sumie jak tak piszesz to trudno nie przyznac ci racji :)

Gość -z-oz
dokładnie, to jego domek a postronni niech się nie wtrącają :)

Gość EZAEAZZAEAZE
tylko dlaczego teraz laski takie opiete stroje nosza po pierwsze to niezdrowe dla dziecka a wiekszosc wyglaa zle obciach totalny a takie ladne ciuchy mozna nosic a robicie z siebie kaleki

jak byłam w ciąży to 2 osoby odważyły się mi powiedzieć taki komplement: Bratowa, młodsza ode mnie o rok: \"ale masz wielki brzych - w ciągu godziny zdołała to powiedzieć 5 razy, za 6 moja odpowiedź: wolę mieć wielki brzych jak maleńki rozum.. Teściówka jeden dzień przed porodem: \"ale Ty gruba jesteś\" - z tym to jak nakręcona gadała, każdego kto przyszedł pytała \"gruba nie?\" odp. Pani jest grubsza ode mnie - może Pani spodziewa się bliźniaków? może niezbyt miłe ale wkońcu podziałało - ani jedna już się nie odważyła powiedzieć do mnie \"gruba\" :D a przez całą ciążę przytyłam aż 12 kg.. i przy 175cm wzrostu ważyłam aż 70kg...

hehe to jest wlasnie \"Zyczliwosc\" tak samo u mnie ciotka na przywitanie powiedziala do mnie \"grubasie\" albo teść ale ci sie przytylo, powinnas sie ruszac, no a ja ruszam się robie prawie to co zawsze ale wolniej tylko nie mogę chodzic niewiadomo gdzie bo mam skroconą szyjke i brzuch mi sie stawia bylam przez to w szpitalu, grozil mi przedwczesny porod, to bylo w 20 t.c aa i od czasu szpitala do teraz(8tygodni) przytylam 2,5 kg a od poczatku ciazy 6 kg teraz waże 63, i według bardziej zyczliwych mi osob wygladam dobrze i ja tez tak się czuuje

Gość Mama Julci
Dziewczyny, mój brzuch to gigant. Dlatego z ciekawosci wpisalam haslo "Duży brzuch w ciązy". To moje pierwsze dziecko. Komentarze bywaja rózne, usłyszalam juz wiele razy, ze jest ogromny albo bardzo nisko lezy i wyglada "dziwnie". To bywa przykre. Czuje sie jak malpa w zoo. Moja pani ginekolog powiedzila: Niech sie pani nie martwi, zazdroszcza, ze ogolnie wyglada pani swietnie, a tylko brzuszek urosl ;)

Ciaza ciazy nie rowna... W pierwszej wygladalam jak balon i najwiecej przybralam,w drugiej pilka byla duza ,ale mniejsza o wiele niz poprzednia a teraz trzecia ciaza i nikt nie wierzy ze do rozwiazania troszke ponad 2 tygodnie...:)

Gość wqertyujh
no własnie ja w 1 ciązy mialam identycznie,i slyszałam takieże odzywki. I jest syn a teraz w drugiej to nawet ludzie i nie wiedzą ze jestem w ciązy a juz prawie 26tc :)

Gość Mamuśka007
Ja nienawidzę komentarzy odnośnie mojego wyglądu w ciąży. Drażni mnie bycie w centrum uwagi. Do tego teściowa za każdym razem przynajmniej kilka razy mówi mi, że jestem gruba...jestem w 24 tygodniu, noszę ubrania ciazowe xs i wchodzę w swoje przedciążowe spodnie w rozmiarze xs/s. Zwykła złośliwość i nic więcej.

Gość gość Iwona
Ja jestem w 23 tygodniu ciąży każdy mi mowi ze duży mam brzuch jak na 5 miesiac natomiast ja tam nie widzę dużego brzucha zależy w co się ubiore pewnie dzidziuś się urodzi duży

Też macie problemy... W ciąży to trzeba dbać o zdrowie żeby dzidziuś się zdrowy urodził a nie martwić o wygląd. Jak urodzisz to i tak nioe będziesz laska tylko mamusia.

Gość gość Iwona
Mi tak o wygląd nie chodzi nie byłam ani szczupła nigdy tylko trochę się martwi chociaż wszystko dobrze jest lekarz mówił jestem może przerazliwiona pierwsza ciąża