Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 43r34rdw

Komisja stypendialna

Polecane posty

Gość 43r34rdw

Czy po rozpatrzeniu wniosków o stypendium przez komisję stypendialną można jeszcze składać. Czy komisja stypendialna może znów się zebrać i rozaptrzyć wnioski o stypendia? ?

Gość 43r34rdw
moze ktos jest mądrzejszy i wie coś na ten temat :)??

Gość sdadssdsdsdsd
4 do 15 maj cos ma byc

Gość to zależy
o jakie stypendium Ci chodzi?? o socjalne na uczelni, o jakieś europejskie??

Gość to zależy
4 do 15 maja mają być podpisane umowy o stypendium unijne - jeżeli ktoś, kto jest na "liście główniej" nie podpisze umowy to kasa trafia do osób z listy rezerwowej, ale wniosków już nie przyjmują (przynajmniej w woj. śląskim)

Gość 43r34rdw
socjalne, na wyżywienie i dla osob niepelnosprawnych. Czy do wniosków należy składać wszystkie dokumenty (z urzędu skarbowego, ilosc osób zameldowanych itp?) to samo jak w semestrze zimowym. Bo panie z dziekanatu tylko powiedzialy ze juz jest po komisji. Kierowniczka powiedziala że mozna zlozyc wniosek a inna ze nie dopiero od wrzesnia. O co chodzi z tym unijnym?

Gość to zależy
do 21.03 mogłaś składać wniosek o stypendium unijne w urzędzie w mieście w którym jesteś zameldowana, więcej info w urzędzie marszałkowskim, ale to już Ci przepadło, przykro mi, bo w woj śląskim było to 3150 zł (za 9 miesięcy, czyli 350 zł za miesiąc). Co do stypendium z uczelni to zazwyczaj wygląda ono tak, jak to w semestrze letnim, tzn musisz złożyć te same wnioski, na wszelki wypadek weź wszystkie potrzebne zaświadczenia i idź z nimi do dziekanatu, na niektórych uczelniach zbiera się komisja, ale bazują na dokumentach z października.

Gość to zależy
trochę to nie po polsku mi wyszło, ale mam nadzieję, że rozumiesz :)

Gość 43r34rdw
to zależy - dziękuje Ci bardzo. Nawet nie wiedzialam że mozna starac sie o stypendium unijne. Jakie tam kryteria trzeba spełniać. No jesli chodzi o uczelnie. Złozyłam w pazdzierniku - dostałam socjalne, na wyzywienie i specjalne. Ale nikt nie mówił ze trzeba składac ponownie, nawet nie było takiej informacji . Tylko - osoby które złozyły wnioski o stypendium na semestr letni są proszone o kontakt w celu przyznanym lub nieprzyznanym stypendium braki dokumentów nalezy uzupelnic do 31 maja. Komisja rozpatrzyła wnioski już jakoś w marcu.

Gość to zależy
wiesz, czasem jest tak, że w semestrze letnim jest "druga tura", czyli szansa dla osób, które nie zdążyły z różnych powodów złożyć podania o stypendium w semestrze zimowym, czyli stypendia dostaną osoby i z semestru zimowego i te z letniego. Spytaj się odkładnie w dziekanacie lub poszukaj na stronie uczelni, może wcale nie musisz się stresować, a skoro można donosić dokumenty do 31.05 to myślę, że jeszcze możesz złożyć wniosek, bo uczelnia nie powinna wypłacić pieniędzy bez pełnej dokumentacji

Gość to zależy
a co do unijnego to kryteria były takie same jak przy stypendium socjalnym.

Gość 43r34rdw
dziękuje Ci bardzo za informacje, kochana jestes!

Gość 43r34rdw
mam nadzieje że jeszcze uwzględnią mój wniosek i moze przyznają mi te stypendia

Gość 43r34rdw
:)))