Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammmmma

ile jedzą wasze 9 miesięczne dzieciaki i co??

Polecane posty

Gość mammmmma

Mam pytanko mój synek 1 maja skończy 9 mies i strasznie malutko je. Dzieci moich znajomych zjadaja porcję kaszki 180 zupki 200 mleka 210 ml a mój Adrianek wszystko przez pół tj na śniadanie 90ml kaszki , zupki mały słoiczek itd mleka tez co najwyżej 150ml naraz z butli, deserku pól słoiczka później zaciska buzie i koniec. Je 5 takich małych posiłków dziennie. Rozmawiłam z lekarką twierdzi ze jest ok bo przybiera na wadze (ok 300 gram mies i wazy 9500), wyniki badań tez są dobre. Ale chciałbym wiedzieć czy jest jeszcze jakis podobny niejadek? Czy któres z Waszych dzieci jedzą trak malutko? Bo jak słyszę od koleżanke ile ich 8-10 miesięczniaki jedża to poprostu nie mogę uwierzyć ze mój tak malutko potrzebuje.

moja ma 8msc i też je bardzo malutko. już przestałam patrzeć na to jak inne dzieci jedzą, ważne że ona ładnie rośnie i dobrze się rozwija:)

Moja corka ma 10,5 mies i gora zje 150 ml , z reguly zjada 120 ml mleka, gestej kaszki 100 ml, zupki czasem 150ml...jedynie deserek owocowy caly, czyli 90 gr. :) Widocznie ma taki brzusio. I tez zjada 5 posilkow dziennie + deserek i casem jakis snaczek ( kilka chrupkow, ciasteczko) jak np. zje malo zupki i widze ze jest glodna. Na 9 mies wazyla ciut ponad 9 kg, waga urodzeniowa 3,5 kg. Nie jest malutkim czy chudziutkim dzieckiem i wogole nie martwie sie tym, ze nie umie na raz duzo zjesc.

moj tez tak mial i ma ze nie je duzo. kasze z mlekiem maksymalnie 120 ml (czasami zdarzylo sie troche wiecej). czasami zje duzo zupki ale znowu innego dnia tylko kilka lyzek. taka jego uroda po prostu. rozwija sie dobrze, przybiera na wadze, rosnie. lekarka powiedziala ze widocznie tyle mu starcza. jest w 75 centylu z waga i wzrostem wiec tez nie jest malenstwo ja bylam taka sama jak bylam mala. malo jadlam ale dobrze sie rozwijalam nie martw sie :)

moja ola jadla bardzo duzo, wogole caly czas owteora buzke jak tylko widzi lyzeczke, ale chudzinka z niej, z tego co piszecie wasze dzieci ladnie przyboieraja na wadze, moja ma 11 miesiecy i wazy 10 kg, mimo ze wszytsko je, dziecko samo wie w tym wieku ile moze zjessc, staraj sie czesciej karmic i nie na sile, nie sugeruj sie zegarkiem, a co jedza wasze dzieci? w tym wieku to juz mozna dac ziemniaki z mielonym, krupnik, zacierke, makaronik, kasze manne na zwyklym mleku, budyn waniliowy, kisiel itp, moja je wszytsko prawie, zadnych prblemow

Gość mammmmma
częstsze posiłki nie wchodza w gre bo nie chce nawet jak zje malutko to wcale nie jest głodniejszy szybciej tylko tak za 3-4 godziny. No ale wagowo jest ok. A co je? Powoli zaczynam dawac wszstko nie jest alergikiem wiec moge lekarka pozwoliła mi dac zupke z "mojego talerza" krupniczek, pomidorową , ogórkową jakies miesko gotowane. Ale generalnie dotychczas jadę na słoiczkach. Zupka, deserek, jogurcik, kaszki rózne. zwykła kasza manna, biszkopciki, chrupki. Je tylko w dzień w nocy sie nie budzi chociaz nawet na noc zje tylko czasem 100ml mleczka samego albo z kaszką rano po przebudzeniu tez dopiero jest głodny za jakies 2 godziny czyli tak ok 9 9.00 kaszka z deserkiem owocowym i biszkopcik ok 90-120 ml 12.00 mleczko z butelki ok 120ml 15.00 obiadek ok 130ml herbatka albo soczek ok 100ml 17.00 kaszka z dserkiem owocowym albo sam deserek ze zbożami albo jogurcik ok 90- 120ml biszkopocik, chrupki kukurydziane 21. 00 mleczko z butelki z kaszką albo z kleikiem ok 120-150ml Tak to wygląda mniej więcej czasem jest wiecej czasem mniej

Gość xoas
moja majac 9 miesiecy wazyla kolo 8kg , przez 1,5 miesiaca nic nie tyla ale lekarze mowili ze widocznie, tak ma wazne by nieubywalo na wadze , zreszta mowila pewnie po mamusi