Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niematotamrto___

PODOBNO ... to ciaza ... usune ja... jak ?

Polecane posty

Gość niematotamrto___

a wiec zaczne od poczatku. bralam tabl dluuugo, w zeszlym miesiaccu akurat skonczyly mi sie w piatek ( wiec po 7 dniowej przerwie powinnam je wziazc w piatek!!)) niestety musialam pilnie wyjechac a tabletki zostaly w mieszkaniu. wrocilam do domu we wtorek i wtedy je wzielam ( czyli 4 dni pozniej niz powinnam)) .. nastepnie mialam stosunek z "sex kolega" . on jest w 100% pewien,ze nie skonczyl we mnie. potem bralam tabletki caly czas. oczywiscie mialam uplawy i normalnie bolal mnie brzuszek - jak zwykle. skonczylam tabletki w poniedzialedk, mamy piatek a ja nie mam okresu. choc czuje brzuszek .. bola jajniki. niestety ja nie moge miec dzieci narazie bo mam baaaardzo slabe serce (nie jestem w stanie 'doniesc' ciazy)) i bede musiala usunac ... jesli nawet to 3 tydz ciazy wiec z moim sumieniem byloby ok. \tylko nawet nie mam odwagi zrobic testu. sciska mnie w zoladku na sama mysl ... obym dostala okres.

Gość gratuluje glupoty
jak wyzej trzeba miec cipke zamiast mozgu by decydowac sie na seks przy braku zabezpieczenia (4 opuszczone tabetki!) wiedzac, ze nie bedziesz mogla urodzic tak tak, brak slow i o ile wlasnie jestem za ulatwieniem dostepu do aborcji dla kobiet w trudnej sytuacji zyciowej (nie tylko materialnej ale i psychicznej) o tyle poklasku nie znajdziesz, bo tu ewidentnie tylko i wylacznie wlasna gllupota swiecisz szafujac nie swoim zyciem

Gość gratuluje glupoty
obys dostala okres... owszem anastepnym razem mysl glowa stosunek przerywany to nie antykoncepcja, poczytaj o preejakulacie, w ktorym moga znajdowac sie zdolne do zaplodnienia plemniki

Gość domi8
przy chorobie serca niewolno brac tabletek,a ty bralas.Dziwne

Gość w ogóle się nei znacie
skoro wziełaś cały cykl tabletek to jesteś zabezpieczona ... a okres Ci sie spóźnia nie przez ciążę ale przez to że sama rozregulowałaś cykl biorąc tabletki z opóźnieniem nie zdziw się że w połowie cyklu pojawią się plamienia boli Cię brzuch/janiki przez zaburzenia hormonalne dziewczyny zanim zaczniecie radzić najpierw sprawdźcie czy macie dostateczną wiedzę/czytajcie ulotki leków autorko zamiast pieprzyć o aborcji idź do apteki po test ciążowy, sama przekonasz się że mam rację

Gość samasobie
chyba jednak nie była zabezpieczona. jedna zapomniana tabletka mojej koleżanki właśnie idzie do gimnazjum. a 4 to już zupełna rozwałka, konieczne jest dodatkowe zabezpieczenie, chyba nawet przez cały cykl. nie dręcz się i zrób ten test. mam nadzieję, że bedzie dobrze :)

Gość wcale nie była zabezpieczona
byla przez pierwsze 7 dni od ostatniego opakowania, póxniej ochrona znika chyba że w pore weźmie się tabletkę. To kiedy i czy następi owulacja to sprawa indywidualna, ale niestety ryzyko ciązy jest bardzo duże. Z tym że facet w Tobie nie skończył więc w sumie szanse na ciąze marne choć zawsze są. Zrób test a nie zawracaj nam głowy. O usuwaniu ciazy przy takiej skrajnej odpowiedzialności juz nie wspomnę. Tablteki przy slabym sercu? tez ciekawy pomysł...

Gość żabki są dzisiaj otwarte
oczywiscie ze nie była zabezpieczona...jesli nie wezmie sie tabletki po7 dniowej przerwie czyli ostatnia brała w piatek i w nastepny piatek powinna wziasc 1 z kolejengo opakowania nie wziela jej az przez 4 dni!!!! jesli sie zapomni 1 tabletki to juz jest ryzyko ze mozna zajsc w ciaze i trzeb asie dodatkowo zabezpieczac ona nie wziela az 4 tabletek.... kretynka do kwadratu i tyle..wzieła pigułke myslała ze jest zabezpieczona cipą myslała i poszła sie pieprzyc mało tego boi sie zrob ic głupi test ciazowy a juz o aborcji mysli....tacy ludzie jak Ty powinni ginąć w ramach naturalnej selekcji i by nie powielac swojego DNA...

Gość zasada jest taka...
Podczas brania tabletek najwazniejszy jest pierwszy nowy tydzień. I tu jest bezwględne przestrzeganie przyjęcia tabletek regularnie . Jeśli to się zawali to przez resztę całego opakowania nalezy stosować dodatkowe zabezpieczenie ponieważ skoro tabletki nie były przyjęte to mogło dojść swobodnie do owulacji a co za tym idzie do zapłodnienia. Nie wiem do jakich lekarzy chodzicie i jak można brac tabletki bez podstawowej wiedzy. Nie dość ze panie nie dojrzały do seksu to i jeszcze do tak banalnej rzeczy jak wzięcie jednej głupiej tabletki raz dziennie.

a co to jest \"doniesc ciazy\"???????chyba donosic..a tak wogole tabletek nie zapisuje sie osoboim-kobietom majacym problemy z sercem..wiec nie pierdziel glupoot:(