Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kills27

test na HIV

Polecane posty

Gość to widac ze ci dekiel odbija
Wirusem HPV czyli rakiem szyjki macicy zaraża tylko mężczyzna kobietę. Moja ciotka zmarła na raka szyjki macicy i musiał ją zarazić tylko mąż. Bafdajcie się wierne penelopy bo wasz wierny małżonek ,oże was zarazac HIVem, syfilisem albo czymś podobnym, a to wy będziecie umierać w męczarniach.

Gość klocccc
Zrob sobie teraz test ja plodnosc bo moze masz jajka puste

Gość wild cherry2
przeciez napisala ze pracowala u dentysty! a tu zaraz ze sie dupczy.ale wy jestescie stereotypowi. hpv to sie mozna zarazic przez dotyk. albo w toalecie.

Gość kills27
ale hpv zaraza facey!!!prawiczek naucz sie czytac co ludzie mowia i pisza....ja mialam tylko jednego clopa bez gumy z ktorym bylam 7 miesiecy!!!!!!!!!nie bierz mnie za dziwke!!!!

Gość kills27
whild cherry dzieki za poparcie chocaiaz ty jestes normalny -normalana

pisalam o hiv we wlasnym watku,ale dopisze sie i tu.O tym warto mowic,wczoraj zrobilam test i czekam na wyniki(pare dni)umre z nerwow.Pomyslicie ,ze wymyslam bo ja twierdze ze zarazili mnie w szpitalu (mialam przetaczanie krwi) ale tak sie boje ze zrobilam test... sa tu jakies osoby ktore tez robia test hiv,albo juz sa po,albo przed? pzdr

Gość gbbb
ja czekałam 1 dzień

Ja swego czasu mialam fobie na punkcie HIV.Naczytalam sie o tym ze zakazenie HIV to takie same objawy jak przy a przeziebieniu czy anginie i wystarczyla goraczka czy bol miesni a ja juz myslalam ze zarazilam sie (dodam ze mam meza-zadnych innych przygod na boku).No i z tego powodu robilam testy-odpladnie.Wszystkie negatywne. 5 miesiecy temu urodzilam corke i ginekolog skierowal mnie na badanie HIV.Pielegniarka przed pobraniem krwi powiedziala cos takiego-Pierwszy raz sie spotkalam z tym zeby ciezarna musial robic badania na HIV.Napewno chce pani je robic?Bo wie pani jet duzo papierkowej roboty przy tym. :OCo za debilka!A potem zaczelo sie wypelnianie jakiejs tam ankiety i pytania typu-czy jestem bi seksualna itp !Wcale sie nie dziwie ze kobiety nie robia tych badan :O

z tymi lekarzami to porazka jakas,ja poszlam do innej niz zwykle,bo mojej nie bylo w ten dzien i potrzebowalam skierowanie od lekarza(co za pomysl w ogole), patrzyla na mnie jak na cpuna albo gorzej eh...dalam 24zl i 5 dni roboczych czekania..rany robilam w czwartek wiec do tego czwartku pewnie dostane...ale ja umre z nerwow do tego czasu.Wszyscy mi mowia ze wymyslam bo to niemozliwe tak sie zarazic(przeciez krew jest badaba itp) ale ja jestem przeczulona na punkcie takich ciezkich chorob i tak sie boje ze zrobilam ten test...tak sie denerwuje,ze ledwo chodze.. :(

"Wirusem HPV czyli rakiem szyjki macicy zaraża tylko mężczyzna kobietę" Jaki bełkot:P.Po 1 wirus to nie rak:P.Po 2 są wątpliwości czy nawet istnieje:P.A podobno hiv to nie jest cokolwiek co jest związane z aids:P.

tez czyralam gdzies rozne toerie na temat hiv,zreszta jako hipochondryvzka jestem obeznana w wszelkich chorobach :( ale co to by nie byl ten hiv to i tak przesrane,bo mozna ludzi pozarazac..ja bym sie zabila jakbym to miala

Gość HPV mozna sie tez zarazic
odczas porodu albo przez kontakt z czyjąś skórą jak ktoś ma kurzajki, bo hpv kurzajki tez wywoluje.

hipochondryczko dlaczego musisz czekać tydzień na wynik??? Co do transfuzji...obecnie krew badana jest mega szybkimi testami ale to i tak nie daje 100% pewności. Dlaczego miałaś przetaczana krew jesli mogę spytac???

Gość dlatego nigdy nie zgodzę
się na przetaczcanie krwi, bo mogli pobrac od kogos krew w oikienku serologicznym, gdzie hiv jest niewykrywalny, dopiero po 6 tygodniach.

o jebane ale panikara. odrazu sobie porob testy na kiłe, syfilis i inne bo przeciez wszystkim sie moglas jakos zarazic

Obecne badania radzą sobie z okienkiem serologicznym ale też do końca pewne nie są. No i drogie. W Polsce stosowane od niedawna.

iftar-mialam przetaczanie bo musialam z powodu anemii mailam srtaszna morfologie,wszystko bylo daleko ponizej normy,ledwo chodzilam :( mieszkam w malym miescie,i robialam badanie w mojej przychodni,a oni wysylaja krwe do labolatorium w innym miescie,stad pewnie az tydzien czekania.Powinni jak najszybciej,ale oczywiscie oni daja sobie czas,bo co to ich obchodzi ,ze ktos czeka. wlasnie sie przestraszylam jak przeczytalam o tym okienku,niby krew nbadana ale jadnak