Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zaskoczona_na nie

Aera teint mineral - zaskoczona!

Polecane posty

Go艣膰 zaskoczona_na nie

Witam! Mino 27 lat mam cere problemowa (lekko tradzikowa). Szukalam lekkiego podkladu na lato - kupilam aera teint mineral i jestem niemile zaskoczona. Owszem - puder wyrownuje koloryt cery ale po zmyciu go zauwazylam liczne male krosteczki. Czy to mozliwe,ze ten podklad zatyka pory? Tyle dobrodziejstw o nim slyszalam a jestem zaskoczona jego dzialaniem. Albo ten puder mineralny jest zly dla mojego typu skory albo klade pod niego nieodpowiedni krem. dziewczyny - podzielcie sie opiniami odnosnie tego kosmetyku. Czy tylko ja wyrzucilam pieniadze w bloto?:(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kxfmdkfvmdk
Mo偶liwo艣膰 nr 1. Zapewne Vichy nie robi prawdziwego podk艂adu mineralnego, radzi艂abym przeanalizowa膰 sk艂ad pod katem zapychaj膮cych sk艂adnik贸w. Mo偶liwo艣膰 nr 2. Podk艂ady mineralne maj膮 to do siebie, 偶e mog膮 powodowa膰 faz臋 oczyszczania sk贸ry - czyli prosto m贸wi膮c, nast臋puje wysyp, bo sk贸ra si臋 oczyszcza. Po jakim艣 czasie powinno przej艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja do 30 roku zycia
nie uzywa艂am podk艂ad贸w, bo co takowy na twarz na艂ozy艂am od razu mia艂am pryszcze. Potem znalaz艂am jeden kompaktowy (3 w 1) , kt贸ry dzia艂a艂 dobrze,ale juz go nie produkuj膮. Dzia艂o sie to wszystko kilka lat temu, wi臋c mozna powiedzie膰,ze kosmetologia troche naprz贸d posz艂a. Tak czy inaczej teraz mam juz wiek "odpowiedni", sk贸r臋 bardziej wysuszona i nie mam problem贸w z podk艂adami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zaskoczona_na nie
Z tym oczyszczaniem skory pod wplywem pudru mineralnego troszke mnie zaskoczylas. Dodam,ze w okresie jesienno-zimowym uzywalam Dermablendu i bylam b. zadowolona. Teraz jest jednak za goraco by klasc na twarz "ciezkie" pudry czy fluidy. Prosze o komentarze tych,ktorzy uzywaja aera teint mineral.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kxfmdkfvmdk
Nie znam si臋 na sk艂adzie, ale wygl膮da ca艂kiem ok, wi臋c obstawia艂abym, 偶e jednak ci臋 nie zapcha艂, a w艂a艣nie sk贸ra si臋 oczyszcza. To opis oczyszczania sk贸ry pod wp艂ywem formu艂y intensiv podk艂adu mineralnego EDM (z wiza偶u): "Ja po kilku uzyciach formuly intensive mialam wrazenie, ze widze tendencje do zapychania, drobna kaszka, jakies rozowe gule podskorne, ktore potem same z siebie znikaly, itp (cera byla wtedy w bardzo dobrym stanie, wiec zauwazylam roznice na minus). Odstawilam i uzywalam tylko sporadycznie. Dwa tygodnie temu zaczelam uzywac podkladu intensive codziennie i nagle wszystko sie uspokoilo, cera utrzymuje dobra kondycje". Ja od siebie mog臋 doda膰, 偶e te偶 mi si臋 zdarzy艂o - na czole i na brodzie, przez jakie艣 pierwsze 2-3 tygodnie. Teraz jest ju偶 ok, cera wygl膮da du偶o lepiej ni偶 zanim zacz臋艂am u偶ywa膰 minera艂贸w i mam wra偶enie, 偶e 'oddycha'. Polecam ci albo odstawi膰 na jaki艣 czas i spr贸bowa膰 znowu za np. tydzie艅, albo u偶ywa膰 dalej - zobaczysz, czy sk贸ra si臋 uspokoi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zaskoczona_na nie
Dziekuje za info. Prawde mowiac chetnie bym sprobowala uzywac tego podkladu mineralnego nawet kosztem "wysypu" ale moja praca wymaga nienagannej prezencji wiec... Jedyne wyjscie to..stosowac go kilka razy w tygodniu (2-3) az skora sie uspokoi. Pozdrawiam i czekam na inne komentarze.

Udost臋pnij ten post