Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronikaaaaaaa

Czy ktos z Was zna sposob na przekonanie bliskiej osoby do troski o zdrowie?

Polecane posty

Gość Weronikaaaaaaa

Hej, no ja juz nie wiem jam mam prosic ojca (miazdzyca) oraz mame (rak) do zaprzestania jarania 2 paczek dziennie i zagryzania tego kielbasa... Zdaje sobie sprawe z tego, ze jak tak dalej pojdzie zostane sierota. To jest chore, ze jak ich prosze, kupuje sokowirowke, namawiam na zdrowszy tryb zycia, kupuje im zdrowa zywnosc, spotykam sie z jakimis popierdolonymy toksycznymi komentarzami w stylu "jak umrzemy to przez ciebie". Ok, ja rozumiem, ze sa popierdoleni na maksa, bo widzocznie idzie to juz od pokolen i ok - chuj z tym jak mnie traktuja, puszcze to mimo uszu, bo nie w tym rzecz. Nie che, zeby zostali bardzo ciezko chodzy. Ale jak im przemowic do rozsadku? Ksiazki, artykuly, to wszystko na nic, a mamy tu do czynienia z ludzmi z wyksztalceniem wyzszym. Czy ktos ma jakis pomysl? Pomocy.

Gość Weronikaaaaaaa
Prosze, niech mi ktos cos poradzi. Pisze tutaj, bo juz nie wiem, co mam zrobic. Ojciec mial wszczepione tzw stendy (cos co rozszerza zyly zawalone cholesterolem). Wystarczylaby dieta wegetarianska i olej lniany, aby byl zdrowy, jednak on tego nie robi, bo matka wciaz gotuje mieso ... No i jedza tluste rzeczy, kwasy omega 6, a wystarczyloby tak niewiele, aby wrocili do zrdrowia...