Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llaiiiuuubbb

Jak poczuc INSTYNKT MACIEZYNSKI????.................................

Polecane posty

Gość llaiiiuuubbb

chociaz sie staram robie wszystko co moge to jednak nie czuje ze posiadanie dziecka jest az taka fajna sprawa moze na poczatku przez pierwszy miesiac ale potem by mi sie chyba znudzilo i przeraza mnie ze to na cale zycie juz ........... mam 28lat .......help moja siostra ma dziecko urodzila teraz i non stop przebywam tam jest fajne caly czas nosze ba rekach ale jakbym miala miec swoje tak o dziecko to bym sobie strzelila w leb chyba:/ po prostu nie czuje sie ze to taki az cud nam cudami to cale maciezynstwo ............ boje sie ze jak urodze swoje jak mi przyjdzie wychowywac to czuje ze moje zycie sie skonczy to by byla tragedia dla mnie............ chce to ZMIENIC! prosze jak?? chce byc jak inni czuc ze chce dziecko i marzyc o tym.........help

Ja dlugo nie czulam popedu macierzynskiego, az do momentu jak zaczelam czesciej przebywac z niemowletami oraz malymi dziecmi, potem cos sie zmienilo, duzo daje wiedza na teamt wychowywania, karmienia i wogole pielegnacji , wtedy mniej sie obawaiasz ze nie spelnisz sie jako matka. Ale zapewniam Cie ze bardzo wiele kobiet ma podobne przezycia jak, wcale nie chca miec dzieci i to nie dlatego ze maja zawrotna kariere, czy ze zmieniloby sie ich cialo, ale dlatego ze nie czuje takiej potrzeby. Nie obwiniaj sie , to zupelnie normalne. JAk przyjdzie na Ciebie pora(moze po 40 dopiero:) ) to bedziesz wiedziala ,ze chcesz maleństwo, albo ze wpadka bylaby nawet milą rzeczą , bo sama nie jestes w stanie zaczac sie celowo starac o malucha. Masz absolutna racje, posiadanie dzieci zmeinia zycie raz na zawsze, zmeinia sie system wartosci, trzeba byc odpowiedzialnym juz nie tylko za siebie , ale podobno dodaje to pewnosci siebie . Z drugiej strony dzieci w miare jak beda rosly coraz bardziej beda stawaly sie towarzyszami zycia. Moja znajoma odnalazla w sobie glebokie poklady milosci dla dziecka, w momencie jak znalazla partera ,dla ktorego psoiadanie dziecka bylo bardzo wazna rzecza :) Bo jak tatus nie chce , to mamusi bardzo trudno byc przede wszytkim dobra partnerka(bo cala opieka spoczywa na niej) i jednoczesnie mama.

Gość macieżyński to coś z macieżą
matematyka? bleee

Po prostu nie jestes na to gotowa. Ja w Twoim wieku mialam dokladnie tak samo, od dzieci wrecz stronilam, a teraz mam 31 lat jestem w 7 miesiecu ciazy i tez nie szaleje, choc decyzja byla swiadma. Owszem ciesze sie i nie moge doczekac, ale nie swiruje. Mysle, ze tak nawet jest lepiej, troche dystansu do sprawy trzeba miec. :) Instynkt poczujesz jak bedziesz gotowa, na razie do niczego sie nie zmuszaj.

Gość llaiiiuuubbb
dziekuje za odpowiedzi:) a tak do ilu lat jest jeszcze dobrze posiadac malenstwo? czy 40 to juz nie za duzo?czy bede plodna?

Gość llaiiiuuubbb
slyszalam jak rodzice mowili o mnie do jednej osoby ze jestem egoistka, ze cos ze mna nie tak, ze zapatrzona w siebie, wyzuta z uczuc i wogole ......to troche zabolalo

Kwestia wieku zwykle sie pojawia, my wlasnie doszlismy do wniosku, ze w koncu nie wiadomo na co z tym czekamy, latka leca, my nie mlodniejemy. Presja otoczenia to juz ciezsza sprawa, ale nie sluchaj tego, bo to Twoja sprawa, musisz sie najpierw wyszumiec, wyedukowac, ustawic w zyciu, zeby potem nie zalowac gdy przyjda zmiany w zyciu zwiazane z dzieckiem. Mnie tez rodzina glupkowato pytala kiedy dzieci, jakies aluzje byly, od razu to ucielam, ze dzieci beda gdy bede na nie gotowa.

Gość llaiiiuuubbb
dopiero skonczylam studia teraz chce zrobic kareire potem z moim facetem kupic dom na raty jak bedziemy miec troche kasy na zycie i oszczednosci to wtedy mysle ze pomyslimy o dziecku a moja mam mowi ze ja jestem egoistka, ze po studiach teraz juz mam dziecko robic a nie karierowiczka sie znalazlam, to po co studia robilam zeby co ? zrezygnowac z marzen potem? mowi ze jak urodze to poczuje ten instynkt maciezynski ....to prawda?

Po 35 roku zycia kobiety zmniejsa sie płodnośc kobiety, drastycznie maleje dopiero w okresie przedmenopauzalnym czyli po 45 roku zycia(u niektorych pań wcześniej). Ryzyko chorob płodu także wsrasta po 35 roku zycia, dlatego w Polsce po 35 rokużcyia kobieta może przeprowadzić na NFZ wszystkie badania w czasie ciązy , ktore określałyby czy dziecko jest chore i na co. Badania są te jednak ryzykowne, mogą ukończyc sie porodem przedwczesnym. Pamiętaj także że wraz zwiekiem rośnie szansa na mięśniaki macicy i niestety w takiej mięsniakowatej macicy trudno jest o ciążę. Zdarza się i to nierzadko że kobieta donasza ciążę mimo malego mięśniaka. Nie owijam w bawelne, trudniej jest fizycznie zostac mamą po 40 , ale psychicznie chyba jest sie an to abrdziej gotowym :)

Chcesz robic kariere po to, abys mogla zapewnic dziecku odpowiedni standard zycia, a nie klepac biede i narzekac, ze nie ma na to czy tamto. Egoizmem jest pakowac sie w macierzynstwo, gdy nie ma sie na nie srodkow. Niektore matki czuja instynkt gdy tylko zajda w ciaze, niektore w jakis czas po urodzeniu sie dziecka, a niektore w ogole go nie czuja. Trudno przewidziec.

Gość llaiiiuuubbb
tak ale ja tego nie czuje jeszcze:((( to mam sobie zrobic tak na zapas w razie gdyby, bo to najlepszy wiek teraz na to??

Gość llaiiiuuubbb
zakretka_ wlsnie o to mi chodzi ze nie chce klepac biede a nie ze jestem egoistka, ehhhhhhhhhh szkoda ze moi rodzice tego nie rozumieja

Gość zamist zastanawiac sie
nad poszukiwaniem instynktu MACIERZYŃSKIEGO zajmij sie moze na poczatek poszukaniem slownika ortograficznego znajdz slowo MACIERZYŃSTWO i pierdolnij sie nim zdrowo 12345678912345678 w ten zakuty czaban:o

Gość Ivoneczka25
ja długo czekłam na mój instynkt...moja ciąża nie była planowana ani specjalnie szczęśliwa nie byłam bo uważalam,że mam jeszcze czas.A potem samo przyszło,chocaz nadal mam chwile,że chciałabym nawiać z domu ;)

Gość llaiiiuuubbb
dobrze nie swiadczy o tobie jak oceniasz ludzi po tym ze zrobili jakis maly blad ortograficzny, ciekawe jak ty bys byla za granica tyle lat czy bs wszystko pamietala z jez polskiego pusta palo! zal mi ciebie ale nic, tacy tez sie rodza, boze uchowaj od takich:P

Gość llaiiiuuubbb
nie bede cie obrazac bo ............. w przeciwienstiwe do ciebie mam troche kultury........... KULTURA zobacz sobie w slowniku co to znaczy pozdrawiam:P

Moja skromna opinia jest taka: najlepszy wiek na dziecko jest do 35 roku zycia, pozniej ryzyko znacznie wzrasta.