Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

felyxa

opłata manipulacyjna za brak biletu mzk

Polecane posty

Witam, mam pytanie. W piątek 24 kwietnia złapał mnie kanar, bo zapomniałam prolongaty na legitymacji studenckiej. Wiem, że w ciągu 7 DNI od daty wystawienia dokumentu mam prawo anulowac opłatę dodatkowa oraz za przewóz ponosząc jedynie koszty manipulacyjne czyli jakies 6 złotych. Tak się złożyło, że dziekanat, w którym mogłam podbić legitkę jest czynny jedynie od wtorku do piątku na mojej uczelni przy czym we wtorek musiałam wyjechac na 3 dni a dziś w piątek czylli 1 maja(święto) został zamknięty. CZY OKRES 7 DNI OZNACZA DNI KALENDARZOWE CZY ROBOCZE? Dodam, że w jednym z punktów regulaminu znajduję dopisek \"robocze\" a w innym już nie. Czyli?

Gość kalendarzowe

Gość
no niby tak, zel bierz pod uwagę to, że święto jest i braqk otwartych urzędów... ja bym spróbowała w poniedziałek, i wytłumaczyła im, ze nie mogłam bo np. wyjechałam, a w piątek było święto

skoro kalendarzowe to w takim razie czemu w regulaminie w punkcie 6 \"Wysokość opłaty dodatkowej ustalana jest w następujący sposób\" znajduję: \"w przypadku uiszczenia opłaty przewozowej oraz opłaty dodatkowej do rąk kontrolera lub w ciągu 7 dni roboczych od dnia, w którym wystawiono dokument zobowiązujący do zapłaty tych opłat, wysokość opłaty dodatkowej obniża się o 30%\" tzn. wiem, ze chodzi tu jedynie o obnizke, ale mialam nadzieje, ze skoro dopisek \"roboczy\" pojawił się raz a potem się już nie pojawił w innym było to spowodowane zjawiskiem \"zbędnego powtórzenia\";) do wglądu punkt 13: \"Należność za przewóz i opłata dodatkowa pobrana od pasażera posiadającego ważny bilet okresowy imienny, którego nie miał podczas przejazdu, podlegają zwrotowi, a w przypadku wystawienia wezwania do zapłaty - umorzeniu, pod warunkiem okazania, nie później niż w terminie 7 dni od dnia przewozu, w jednostce kontrolującej wskazanej w protokole kontroli, właściwego biletu zakupionego przed dniem kontroli i uiszczenia opłaty manipulacyjnej.\"

skoro kalendarzowe to w takim razie czemu w regulaminie w punkcie 6 "Wysokość opłaty dodatkowej ustalana jest w następujący sposób" znajduję: "w przypadku uiszczenia opłaty przewozowej oraz opłaty dodatkowej do rąk kontrolera lub w ciągu 7 dni roboczych od dnia, w którym wystawiono dokument zobowiązujący do zapłaty tych opłat, wysokość opłaty dodatkowej obniża się o 30%" tzn. wiem, ze chodzi tu jedynie o obnizke, ale mialam nadzieje, ze skoro dopisek "roboczy" pojawił się raz a potem się już nie pojawił w innym było to spowodowane zjawiskiem "zbędnego powtórzenia";) do wglądu punkt 13: "Należność za przewóz i opłata dodatkowa pobrana od pasażera posiadającego ważny bilet okresowy imienny, którego nie miał podczas przejazdu, podlegają zwrotowi, a w przypadku wystawienia wezwania do zapłaty - umorzeniu, pod warunkiem okazania, nie później niż w terminie 7 dni od dnia przewozu, w jednostce kontrolującej wskazanej w protokole kontroli, właściwego biletu zakupionego przed dniem kontroli i uiszczenia opłaty manipulacyjnej."

i co, wcale nie kalendarzowe tylko robocze ha!

wez się. pchchchchch ja nie musze placic :P

Gość makabra1233
płac i kuniec :)

coz za uprzejme kanarzątka oplate uisciclam - 7 zloooootych dooopy nie zawracam, zwracam uwage przepisy nie sa szczeolowe, ' warto o tym rozmawiac' ;)

a i kanary w blad wprowadzaja, no ale to akurat nie nowosc