Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana mamusia

Jest tu jakaś mama, której dziecko ma ASTMĘ ???

Polecane posty

Gość Załamana mamusia

jeśli tak... bardzo proszę się odezwać. Chciałam porozmawiać, bowiem mam poważne podstawy twierdzić, że moje maleństwo na nią cierpi :(

witam, mój ma podejrzenie, jak miał 6 tygodnie zachorował na zapalenie oskrzeli, wówczas pediatra przyjmująca nas do szpitala powiedziała, że w przyszłości grozi mu astma, bo ma takie typowe zaciągnięcia przepony. Bardzo często mi choruje na zapalenie oskrzeli. teraz mamy w przyszłym tygodniu mamy wizytę u pulmonologa.

Gość Załamana mamusia
No mój synek własnie NIBY skończył chorobę (zapalenie oskrzeli) odstawiliśmy wczoraj leki i antybiotyk, które były podawane o 3dni dłuzej dla pewności i dziś znów kaszle. Załamana jestem :( Urodził się z wadą serca, jest po operacji i wszystko ok, ale to pewnie ma jakiś wpływ, ma 7m-cy. Męczy się w pozycji na brzuchu. Lubi to , ale już po chwili ciężko oddycha. Od urodzenia pokaszlywał, pediatrzy mówili, że od suchego powietrza, ale kto wie. Jak mówie mojej lekarce to ona mówi, żeby nie krakać i tyle :o kaszel ma raczej suchy, codziennie rano coś słychać (chyba w nosie) ale nic tam nie ma, takie charczenie. Czy to podstawy by podejrzewać astmę?

Gość w miseczkach twoich dłoni
a może ma alergię?

Gość Załamana mamusia
Co to znaczy "typowe zaciągnięcia przepony" ?? Mój mały też dziwnie oddychał na początku, każdy widział jak dziwnie klatka piersiowa się rusza.

Gość Załamana mamusia
Wolałabym, żeby to była alergia!

jak przeczytalam twojego posta to tez na mysl przyszla mi alergia,albo jednak za suche powietrze.Mysle ze to nie astma,ani jej poczatki,oby tak bylo,zycze z calego serca

Gość Załamana mamusia
Od jakiegoś czasu mamy nawilżacz powietrza, który często chodzi. Efektów raczej nie ma. Co mam zrobić by dowiedzieć się co mu jest? Moja pediatra olewa sprawę

Nie zawsze świstanie, posapywanie, pokaszlywanie jest astmą :) U dzieci z wrodzoną wadą serca często występuje właśnie taki świst, nie oznacza on jednak astmy i mija z wiekiem :O Zapewne z takiego założenia wychodzi pediatra... :O Tyle że nie zawsze tak jest, czasami to naprawdę astma :O Dziecko powinno miec zrobione następujące badania: rtg.kl.piersiowej tomografia płuc pH-metria i rtg.przełyku odczyn tuberkulinowy chlorki w pocie bad. immunologicznego bad. bakteriologiczne bad. Laryngologiczne :O Po wykonaniu tych badań można dopiero osądzić, czy to astma czy nie astma :O Dziwna ta twoja pediatra :O A czemu nie znmienisz lekarza? :O Potem będziesz żałować, jeśli tego zaniedbasz :O

Gość Załamana mamusia
Już zmieniłam lekarza, pierwsza pediatra ogólnie mówił tak "może to alergia, może się zakrztucił, może coś go drapie w gardełko, może on tak ma, może to od kurzu, może od tej wady, może nic mu właściwie nie dolega, może to coś poważnego..... może... może i takich MOŻE wymieniła 50 podczas wizyty. Na nic nie potrafiła odpowiedzieć! Zawsze jak od niej wracaliśmy z mężem stwierdzaliśmy, że jak zwykle nic nowego się nie dowiedzieliśmy

mój synek na zapalenie oskrzeli chorował już chyba z 7-8 razy, ma dopiero roczek. od października do lutego chorował non stop. to zaciągnięcie to właśnie takie dziwne oddychanie, ja tego nie zauważam. jeśli jest zdrowy to nie ma żadnych świstów, dziwnego oddychania, nie zauważam, żeby się męczył. W związku z jego częstymi zapaleniami mamy wizytę u pulmonologa i wówczas będzie diagnozowany i na pewno będzie miał zrobione część z tych badań co są wypisane ww poście. Teraz przez okres 2 miesięcy był non stop nebulizowany pulmicortem dwa razy dziennie. Prawdopodobnie jest na coś uczulony, ale z mojego rozpoznania bardziej na coś wziewnego, niż pokarmowego. Mimo tego pije bebilon pepti.

Gość Załamana mamusia
mój mały też pije pepti, bo po zwykłym mleku miał zmiany na policzkach i udach

Gość załamana mamusia
up