Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vefnvfekl

Piesek pytanko ostatnie

Polecane posty

Gość vefnvfekl

Witam,dziś pierwsza noc niuniu u nas.Jak to jest z tym siusianiem?Słyszałam żeby nastawić budzik w nocy i obudzic psa i wziasc zeby sie wysikał,ale nie wiem czy to jest dobrze.A drugie pytanie to takie ze piesek sisia od razu jak wstanie,ale pytanie mam takie o ktorej tak mniej wiecej wstanie 7,5,4,8???

Gość dfsdg
Ja nie wstaje wogóle, a jak ci najszczy w nocy to za morde go i wsadz go do szczochów to sie oduczy tak lac

Pieski sikają chwilę po przebudzeniu, a kupkę robią po zjedzeniu...:) Na początku nie wybudzaj pieska nocą na siku tylko ucz go w dzień załatwiania się. Wyprowadź po obudzeniu na zewnątrz i mów :\"siku\" mały będzie kojarzył wtedy, że to pora na załatwienie się...:) Ja swojego yorka nauczyłam sikać do kuwety ( był kupiony zimą) i potem w nocy nie miałam problemów z sikami na podłodze...:)

moj na poczatku budzil sie o 5:00, 6:00 na siusiu i godzine brykania, potem sie uspokajal i spal spokojnie do 9:00. z czasem budzil sie coraz pozniej, a teraz tak ok 10:00 sie laskawie ruszy ;) najpierw sikal na gazete, potem gdy juz mogl wychodzic, to go wynosilam na trawe i jak zalatwil swoja potrzebe to dostawal smakolyka. pies nauczyl sie w 3 dni, w domu zdarzalo sie jej zrobic jeszcze przez tydzien i potem juz nie mialam problemu. (nie wsadzaj mu nosa w to co zrobil, tylko mow \"fe\", \"brzydko\" czy co tam wolisz. jak mu bedziesz wsadzala to sie nabawi nwericy i jeszcze zacznie zjadac to co zrobi, zebys tylko nie zobaczyla i na niego nie nakrzyczala.) mam yorka :)