Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FIRLETKA

Ruchy dziecka ok29 tygodnia

Polecane posty

Nie wiem czy nie panikuje, ale ... Jestem w 29t.c. Wydawalo mi sie, ze w tym okresie bede czula ruchy dziecka prawie non stop. A tak nie jest. Co prawda caly czas pracuje, w ciagu dnia jestem caly czas na nogach, wiec moze malenstwo ukolysze i sobie spi, ale czy na pewno?Do tego mam lozysko na przedniej sciany (znaczy na brzuchu)-moze to tez troche zmniejsza odczucia ruchow. Czuje ruchy tylko jak sie poloze albo usiade na dluzej - w ciagu dnia czuje ich naprawde malo.Wg usg wszystko jest ok, ale mnie nachodza czarne mysli.

Gość ja 1987
moze jestes zbyt zapracowana i nie zwracasz na to uwagi a po za tym dzieci czesciej ruszaja sie wieczorem gdy ty wypoczywasz... i nie wykonujesz intensywnych ruchow... nie masz czym sie martwic moze twoja dzidzia jest zbyt leniwa i spi sobie w dzien.... pozdrawiam i głowa do góry ;)

Gość daj spokoj i nie stresuj sie
widocznie twoj maluszek to leniuszek. jesli na usg jest ok i dziecko co jakis czas kopie to jest ok . moja pierwsza ciaza tez byla spokojna - dziecko bardzo rzadko kopalo . urodzilo sie zdrowe i jako niemolwak bylo raczej spokojne . druga ciaza byla mniej spokojna - dziecko kopalo non stop . dziecko rowniez urodzilo sie zdrowe - a jako niemolak istny zywiol .

rozmawiałam o tym ostatnio ze swoją bratową, która ma dwoje dzieci. Ja tez jestem teraz w 29tc i ruchy dziecka czuje prawie bez przerwy, mam wrażenie że mały w ogóle nie sypia. Natomiast ona mi mówiła, że przy pierwszej ciąży nie czuła prawie wcale ruchów, a zmieniło się to dopiero w drugiej. Gdyby się stało na odwrót (czyli pierwszy maluch ruchliwy, a drugi nie) to pewnie bałaby się , że coś z dzieckiem jest nie tak (a tak to była spokojna, bo nie miała porównania). Tak więc autorko, dzieci są różne, mają różne temperamenty i charakterki kształtują się już widocznie w naszych brzuchach. Może dzięki temu Twój maluch po urodzeniu będzie spokojnym dzieckiem i Ty przy okazji będziesz miała dużo czasu dla siebie...

moja corcia to byl leniuszek niezly w brzuchu... najczesciej ruszala sie tylko rano i wieczorem a i wtedy szalu nie bylo... mialam robione ktg juz od 34tc (ze wskazan medycznych) i czesto trzeba je bylo powtarzac albo robic usg bo mala sie nie ruszala... bardzo spokojniutka byla i w brzuchu i po urodzeniu (w nocy od urodzenia do 4 m-ca spala po 12h bez pobudki)... pozniej zaczela pokazywac charakterek i teraz niezla zlosnica z niej... ale zdrowa jest i nic jej nie jest a jej rozwoj jest prawidlowy... po prostu niektore dzieci sa spokojniejsze niz inne i tyle... tak samo jak dorosli zreszta-jedni sa narwani a inni spokojni...

Ja czytałam, że w trzecim trymestrze ciąży dziecko śpi około 16-20 godzin na dobę, więc się nie martw :) Jak się przebudzi, to czujesz ruchy, a kiedy śpi, to.. śpi :) Ale dla wszelkiej pewności porozmawiaj o tym z lekarzem przy najbliższej wizycie. Pozdrawiam! A tak w ogóle, to ja jestem w 25tc i czuję ruchy, ale też nie non stop, tylko co jakiś czas, najczęściej właśnie gdy leżę i siedzę, ale czasem mała zaskakuje mnie w sklepie i innych miejscach :)

jestem w 29 tyg i moja corka najwiecej rusza sie wieczorem i nad ranem, w ciagu dnia tez kilka razy ja czuje, ale bez rewelacji. Za to wieczorem szaleje i to duzo:)