Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa49760

nacięcie korocza

Polecane posty

Gość ewa49760

Ja kieto uczucie kiedy ci nacinają krocz w czasie porodu i czy wy same o tym decydujecie w czasie porodu za chcecie miec nacinany

Gość dsdsd
lepiej zeby był naicnany niż żeby sam się rozerwał, ogólnie nie boli bo krocze jest wtedy jak karta papieru a jesli boli to i tak zapominasz o bólu bo masz co innego w głowie, mnie nie bolało

Gość babcia terenia
kompletnie nie czujesz nacięcia, bo robią to w momencie, kiedy jesy rozciągnięte i to lekarz decyduje czy i kiedy. To co czujesz to ból jak się goi. Ale z drugiej strony- jesli nie natną a się rozerwie to ból gojenia cię nie minie

jeśli zrobią na szczycie skurczu to nic nie czujesz. u mnie położna nie czekała na skurcz i ciachnęła pomiędzy skurczami. bolalo okropnie, ale jakoś niewiele mnie to obchodziło, ważniejsza byla świadomość że wszystko za dlugo trwa i trzeba jak najszybciej wypchnąć maluszka. a jak już się udało i urodziłam synka to o całym bólu natychmiast zapomnialam. wiem że był, ale nie pamiętam skali, nie mogę go z niczym porównać. najgorszy był połóg wtedy to dopiero krocze bolało :(

Gość mamamama23mamamama
ja nie czulam naciecia nawet nie wiedzialam kiedy to zrobil lekarz

Gość a ja miałam znieczulenie
a ja miałam miejscowe znieczulenie do naciecia, nie wyobrazam sobie nacinania bez znieczulenia, połozna wbiła mi igłę w trakcie skurczu , nie bolało, podała znieczulenie, jak zaczęło zaraz działać to od razu lepiej się poczułam, potem nacięli, nic nie czułam i zaraz dziecko wyszło, wcale mnie to nie bolalo, potem szycie, tez nie bolało, ale po 10 min znieczulenie przestało dzialać i wtedy to zaczęło BOLEĆ , ale już bylo mi wszystko jedno ;)