Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7080

Czy można poronić nawet o tym nie wiedząc?

Polecane posty

Gość 7080

Moja koleżanka poroniła. Diagnoza poronienie samoistne, ale ona obwinia siebie. Mówi, że nawet nie wiedziała, że jest w ciązy. Bo gdyby coś podejrzewała to prowadziła by inny styl życia. A tak to intensywnie ćwiczyła, raz była na imprezie, ale ona jest nie pijąca, poza tym stresuje się bardzo w pracy. Jest strasznie zdołowana, bo twierdzi, ze to przez nią. Że gdyby miała typowe objawy ciązy to by jakostemu zaradziła, a tak to musztarda po obiedzie. Poroniła wcześnie. Czy rzeczywiśćie nie mozna mieć zadnych objawów ciązy? Okres, jakies bole, mdłości? Rzeczywiscie na początku ie ma zadnych. Ona o poronieniu tez dowiedziała sie przez przypadek. Nie miala okresu przez 2 miesiace, nagle dostała ale jakis inny niz zwykle. poszła do gina a ten postawił taką diagnoze. Była 2 w szpitalu, na usg. Jest w strasznym stanie psychicznym.

Gość ale ona miala objaw
czyli brak okresu przez 2 miesiace? czy to ją nie zdziwiło że przestała miesiączkować? brak świadomości że jest w ciąży to ewidentnie jej wina bo nie zainteresował ją brak okresu.

Gość gruszkakula
Trudno tu mówić o winie, ponieważ wcale nie wiadomo, czy i tak by nie poroniła. Może zarodek był wadliwy?... Jeśli miała nieregularne miesiączki, brak okresu mógł jej nie zaalarmować. U niektórych kobiet nie występują żadne objawy ciąży i możliwe jest samoistne poronienie, bez świadomości kobiety, że w ogóle była w ciąży. Czytałam w jednej książce o ciąży, że nawet do 20% ciąż jest w ten sposób ronionych...

Gość 7080
Miała bardzo trudny okres w życiu. Miała nawałkę w pracy i mówi, że nawet nie zauważyła że ne ma okresu. Dopiero jak dostała krwawienia zreflektowała się że nie miała go 2 miesiące. Tylko zę to było krwawnienie poronne a nie okres. NIedawno rozpoczęla pracę na której jej zależało. Chciała się wykazać wiec pewne rzeczy odłozyła na bok.Tak mi mówi.

Gość to skoro dla niej
robota była ważniejsza niż własne zdrowie to ma co ma. Tylko jej wina i nikogo więcej. O takich rzeczach jak okres się nie zapomina, szczególnie gdy się nie pojawia przez taki długi czas, jej widocznie odpowiadał brak okresu, w karierze zawodowej nie przeszkadzał.

Gość 1234567890000
zgadzam się z wypowiedzia powyzej. to wylacznie jej zaniedbanie i lekkomyslnosc. skoro odbyla stosunek, okresu nie miala to z pewnoscia domyslala sie ze to ciaza. tak sie tylko teraz tlumaczy.

Gość 7080
Nie wiem. Nie mnie o osądzać. Teraz jest w fatalnym stanie. Dosłownie cień człowieka. Ale mozłiwe jest, że nie ma się zadnych innych objawów?

Gość ale się zebrały hieny matki
polki żeby nawciskać jakiejś kobiecie. "praca ważniejsza od zdrowia" - może jakbyście kwoki dostały w dupę od życia i musialy same ruszyć dupę do pracy to byście zobaczyły co to jest życie i lęk przed utratą pracy. Bo nie wierzę żeby jakakolwiek pracująca osoba pisała takie bzdury. Jakby praca była hobby i zachcianką człowieka. Powiedzcie to swoim mężusiom którzy sobie żyły wypruwają żeby wasze leniwe tyłki utrzymać. a najśmieszniejsze jest to że te popierdolone matki-polki-staraczki same pewnie ronią co drugą ciążę i nawet o tym nie wiedzą.

Gość polokoktaaaaaa
Przyłączam się do większości - o czym ta dziewczyna myślała? Miała jeden i najważniejszy objaw ciąży czyli brak okresu. Ma żal do siebie? I słusznie! Może na przyszłość użyję rozumu i nie będzie się cieszyć że nie ma okresu a pójdzie do lekarza. Praca nie jest wymówką, lekarze przyjmują w świątki, soboty, niedziele. Jej się po prostu nie chciało iść. Nieodpowiedzialna dziewczyna i tyle.

Gość gruszkakula
Prawdopodobnie ciąża i tak mogłaby zostać poroniona. Jeśli kobieta jest zdrowa i zarodek rozwija się prawidłowo, zmęczenie i stres nie powinny doprowadzić do poronienia. Autorko, zdecydowanie można nie mieć żadnych objawów (oprócz zatrzymania miesiączki).

w zeszłym roku jak byłam w szpitalu usuwać martwą ciążę dowiedziałam się ze kobieta przez całe swoje życie potrafi mieć nawet kilkanaście poronień o których nawet nie wie

Gość czaczacza
Laska nie ma sobie co robic wyrzutów. Tak miało być i koniec. Nie zrobiła tego celowo - mam na myśli zlekceważenie braku okresu. Po prostu była zapracowana, zestresowana, miała duzo na głowie i jej umknęło. Poronienia zdarzaja się czesto, a kobiety nawet sobie z tego nie dają sprawy. Bo krwawienie pojawia sie w okolicach spodziewanej miesiaczki. Po prostu zarodek był słaby, za słaby, zeby przeżyć. Naprawdę nie ma sensu, żeby ona wymyslała teraz, co by było gdyby. Natura sama zdecydowała.

Gość czaczacza
Poza tym są kobiety, które przez całą ciążę ćpają, pija , palą, bija sie z konkubentami, czasem nawet są bite po brzuchu, a mimo to płód jest tak mocny, ze wszystko to przetrzymuje. Ten był po prostu SŁABY

Gość vzfsdfdsfs

Gość skoro dla tej paniusi
brak okresu jest normalną sprawą na którą nie zwraca uwagi to jej wina. Może lepiej że straciła ciąże bo pewnie by tez nie zauważyłaże rodzi czy że dziecko chce jeść skoro taka pani zapominalska

Gość tak mozna poronic i o tym nie
wiedziec. ja tak poronilam, w 5 tyg ciąży. okres mi się spóźniał tydzień, potem przyszedl bardzo bolesny, ze się zwijałam z bólu i aż mdlałam. o tym że poroniłam dowiedziałam się po paru latach jak moja ciąża była znów zagrożona i znów poroniłam. dopiero wnikliwy wywiad lekarski mi to uświadomił.

Gość tak mozna poronic i o tym nie
a apropo tego, ze ciąży można niezawuwać przez dłuższy czas to słyszałam o przypadku, że dziewczyna przez 7miesięcy nie wiedziała, że jest w ciąży.

Gość oponeeek
Owszem można poronić i o tym nie wiedzieć. Ale w przypadku gdy nie ma się żadnych objawów ciąży a koleżanka objawy miała i to przez 2 miesiące.Współczuje dziewczynie jeśli cierpi ale jeśli chce znaleźć jakiegoś winowajce to niech spojrzy w lusterko. Zaniedbała siebie i to na własne życzenie i jak ktoś już wspomniał - lekarze przyjmują zawsze więc praca nie przeszkadza w dbaniu o zdrowie. Bardzo nieodpowiedzialna dziewczyna a za nieodpowiedzialnosć się płaci i to boleśnie.

Gość gość
Nie wieżę co tu czytam. Większość z Was jest je***ta pisząc że to wina tej dziewczyny, może tak byście swoimi dziećmi się zajęły a nie 24h na dobę siedziały w necie i pisały takie chore kometarze. Powinniście się pier***nac w te głupie mózgi!!!!!