Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamama25

pomocy!help!

Polecane posty

Gość mlodamama25

czy moge podac dziecku 5-letniemu ugotowana kapuste kiszona z młodymi ziemniaczkami i smażonym schabowym

Gość oleksja11
to zart?

Gość a czemu nie
?

Gość mlodamama25
bo to jest bardzo ciezkostrawne a czemu jestescie takie zdziwione jeszcze mu nie dawalam wszystko do tej pory jadl gotowane lub duszone musze zapytac mojej lekarki

Gość oleksja11
pisałam, ze to zart, przeciez jak ktos ma 25 lat i dziecko to i w glowie cos byc powinno....

Gość o kurka wodna
no to po co się pytasz na forum ? coś taka zszokowana odpowiedziami :O

Gość mlodamama25
ja tylko pytam jaki zart czy dawałyscie lub dajecie swoim dzieciom takie ciezkostrawne jedzenie

Gość o kurka wodna
idz sie zapytaj lekarza :O przecież sama napisałaś ze musisz

Gość oleksja11
najlepiej idz prywatnie :)

Gość mlodamama25
kurcze a jutro idziemy do kuzynki na obiad i wiem ze to ma byc do jedzenia a glupio mi mowic zeby zrobila mu specjalnie duszonego z surowka marchewkowa

Gość o kurka wodna
sama mu ugotuj i przynieś ze sobą . i po problemie

Gość o kurka wodna
no albo jakiś dyżurny lekarz Ci odpowie , na pewno jest w Twoim mieście

Gość mlodamama25
nie bede tachac ugotowanego obiadu 150 km wyjezdzamy jutro z ranca

Gość mlodamama25
lekarz dyzurny jest od naglej pomocy a nie od pytan tego typu musze zapytac moja lekarke rodzinna ajej nie ma bo wyjechała

widze ze jestes nie powazna mamą.... chyba nie doroslas zeby byc mama...kolejna histeryczka ...

Gość mlodamama25
ale ponawiam pytanie czy sa osoby ktore podaj takowe jedzenie dzieciom 5-letnim????????

Gość o kurka wodna
no to psikro mi . :O

Gość mlodamama25
Lul998 ja nie jestem ani histeryczka ani nieodpowiedzialna awrecz przeciwnie powaznie traktuje macierzynstwo i jakiekolwiek watpliwosci konsultuje

Gość konsultujesz taaa
tylko czemu na kafe? Jeśli chodzi o jedzenie to moje 2 letnie dziecko je wszystko. Smak duszonej kapusty kwaszonej poznała jak miała 1,5 roku. Stąd tez myślę, że niezrozumienie pytania. Moim zdaniem i zdaniem naszego pediatry dziecko 2-3 a tym bardziej 5 letnie może jeść absolutnie wszystko. Ograniczyć należy do minimum słodycze i słodzone napoje.

Gość mlodamama25
konsultuje na kafe bo jest dlugi weekend majowy ale moj w wieku 2-3 lat jadł papkowate zmielone jedzenie on ma bardzo delikatny zoładek

Gość mlodamama25
i nie moge naraz dac mu do jedzenia takiego ziezkiego posiłku ktory obciaza zoładek wogole my bardzo zdrowo sie odzywiamy ja gotuje tylko na parowarze gotowane jarzyny i miesko albo ryby...nic smazonego i pieczonego dlatego mam teraz taki problem

Gość o kurka wodna
skoro ma delikatny żołądek to co Ci z wiedzy kafeteryjnych mamuś nie aż tak delikatnych dzieciaków :O Przecież dziewczyny Ci piszą ze podają takie jedzenie czego oczekujesz więcej ?

Gość mlodamama25
ale wcale duzo nie pisze zeby dawac juz sama nie wiem ech......

Gość jesli masz objekcje co do
schabowego to zdjemij panierke i niech zje ze srodka. jak moja corcia miala 3 lata to na pewno jadla juz smazoengo kotleta , ugotowana kapuste . a byc moze nawet jak miala 2 lata to juz jadla - nie pamietam . a mlode ziemniaki podaje sie juz niemowletom. na 100 % mozna 5 letniemu dziecku podac takie danie jakie opisalas

Gość dziwna z ciebie mamuska
najlepiej jeszcze zmikuje mu obiadek i podaj lyzeczka . nie rob z dziecka kaleki . dziecko pojdzie niedlugo do szkoly a tam pelno niezdrowych rzeczy w sklepikach typu chipsy . wszystkie dzieci beda sobie kupowac te niezdrowe rzeczy na przerwie a ty co powiesz dziecku ze nie moze bo tylko musi zdrowo sie odzywiac . wiadomo ze umiar trzeba zachowac . ale jak bedziesz tak strasznie rygorystycznie odzywiala dziecko to dziecko zje takie chipsy i sie rozchoruje

Gość lepiej niech je
obiadki ze sloiczka - bo inaczej zostanie z ciebie strzepek nerwow . zeby tak chuchac i dmuchac na 5 latka . rozumiem ze chesz zeby dziecko odzywialo sie zdrowo ale od czasu do czasu jak zje np. cos smazonego nic mu sie nie stanie.

Szok!!!!!!!!!!!!!!!!! "ale moj w wieku 2-3 lat jadł papkowate zmielone jedzenie on ma bardzo delikatny zoładek" Biedne dziecko, kaleka jak nic. % latek powinien jeść wszystko, wychodzi na to że moje 7 miesieczne maleństwo ma bardziej rozszerzona diete od twojego 5latka. Żal...