Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mlodaaa

poronienie???

Polecane posty

dziewczyny mam pewien problem otoz w grudniu odstawilam tabletki pierwszy okres dostalam 17 stycznia kolejny po 18 dniach (!) 3 lutego kolejny po 41 - 15 marca teraz znou mialam taki dlugi cykl 42 dni nie zabezpieczalam sie tzn stosunek przerywany wiec zadne zabezpieczenie zrobilam test wyszedl negatywny i w ty samym dniu dostalam wieczorem okres 25 kwietnia trwa juz 8 dzien :S mam przy tym starszne skurcze brzucha zwykle moj okres trwa maks 5 dni i to juz prawie zaniika a teraz tak jak by 2 dzien obfity i ten bol dodam ze od tego cyklu zaczelam ponownie brac tabletki zastanawiam sie czy moglam poronic mam niewielkie skrzepy co mi sie racej nie zdarza

może przez to że masz takie nieregularne cykle tak cie boli i masz skrzepy. Ale jak masz za duże krwawienie to lepiej jedź do szpitala.

krwawienie dość obfite ale takie jak okres w pierwszy drugi dzień najgorzej z tym bólem mam skurcze co 10 min takie ze ly mi napływają do oczu a do lekarza nie moge sie dodzwonic zreszta najwczesniej moge isc w srode :( czy ktos mial podobna sytuacje ?? czy jest prawdopodobienstwo samoistnego poronienia??

jestem po obumarłej ciąży i byłam czyszczona, więc skurczy nie miałam, ale jest prawdopodobne że możesz mieć poronienie szczególnie że masz takie objawy. Jak sie gorzej poczujesz to radzę jechac do szpitala albo dzwoń po pogotowie

Gość gdsdghsgh
Takie krwawienie moze byc faktycznie wynikiem samoistnego poronienia albo po prostu efekt dlugiego cyklu i rozregulowania hormonalnego. Podczas brania tabletek miesiaczka nie jest typowa, to takie sztuczne krwawienie, natomiast teraz błona śluzowa macicy naprawdę się złuszcza i może dlatego krwawienie jest silniejsze bo porzadnie musi sie oczyścic. Jesli krwawienie bedzie dlugo sie utrzymywac, nie bedzie sie zmniejszac lepiej to sprawdzic u gina

Gość mama irena
zRÓB JESZCZE DZIŚ TEST CIĄŻOWY. JEŚLI BĘDĄ DWIE KRESKI TO WIADOMO, ŻE NIESTETY PORONIŁAŚ...

dzisiaj juz nigdzie nie kupie testu a i tak trzeba go zrobic rano zeby byl wiarygodny nie wiem co mam robic

Gość emamciaaaaaaa
nie zawracaj sobie tym glowy nawet jesli bylo to poronienie to na tym etapie nie wymaga ono zabiegu ani wizyty u lekarza ( chyba twoj stan by sie pogorszyl ,tzn omdlenia krwawienie nie ustopi w ciagu nastepnych 2 dni , lub inne niepokojace objawy ) jezeli test wychodzi negatywny to dobrze bo gdybys miala takie krwawienie a test byl by pozytywny wtedy musisz zglosci sie do lekarza nie martw sie , i tak juz nic nie poradzisz ,a lepiej myslec ze to poprostu dluzszy okres , ja sama kilka razy poronilam na wczesnym etapie ciazy wiec wiem co mowie jesli masz jeszcze jakies pytania pisz , dodam ze ok 50% ciaz obumiera na wczesnym etapie i wieksza czesc kobiet nie wie nawet ze byla w ciazy .

emamcia bardzo mnie uspokoilas mama nadzieje ze minie jak najszybciej tak wlasnie wole myslec ze to okres

Ja miałam podobnie gdy odstawiłam tabletki. Brałam je 8 lat i odstawiłam prawie dwa lata temu i cykle jeszcze się nie unormowały, czasem trwa 28 a czasem 38 dni i też miesiączki są bolesne , ze skrzepami. Ale jeśli cię to niepokoi, pójdź do lekarza.