Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

on jest burakiem

czy można byc w ciąży i miec okres?? wyniki testu pozywtyny

Polecane posty

witam, jestesm w ciąży , wczoraj zrobiłam test i wyszedł pozywywny, a dziś dostałam okres :( boli mnie podbrzusze, mam zawroty i ból głowy . jestem w ciaży czy nie jestem???

Można mieć okres w c iąży ale to raczej jest plamienie niż okres, bo jest mniej obfite i trwa krócej niż normalny okres. A jeżeli bardzo boli cię brzuch a okres jest bardzo mocny, to przykro mi.

To radzę iść do lekarza, bo często zdarza się samoistne poronienie. Ja tak miałam. A okres się nie spóźnił? Skąd porzyszło ci do głowy by zrobić test?

A na teście były dwie wyraźne kreseczki? Sory że tak wypytuje ale staram się pomóc. Trochę na ten temat wiem, bo staram się o dziecko i mam za sobą jedno poronienie.

Bo widzisz, niektóre testy mają tak, że bladziutka kreska jest zawsze a w niektórych testach nie widać jej. Może miałaś taki test na którym bladziutka jest zawsze, ja też czasem się na to łapałam. W niektórych testach kreseczka ciążowa m usi być ciemna. Poczekaj kilka dni i ponownie zrób test, wtedy ta ciążowa musi być już ciemniejsza.

robiłam 2 tylko że w jednym kreska była niżej , na dole okienka i też blada, a na drugim teście juz normalnie ale jest różowa , wcześniej jej tam napewo nie było,

na obydwóch testach były dwie , z tym ze na 1 teście ta ciązowa kreska była na dole , na drugim teście juz 2 kreski były na swoim miejscu

a co z bólami podbrzusza ? z mdłościami ? z zawrotami i bulami głowy ?? zawsze przechodziłam miesiączki bezboleśnie , a te objawy to juz kilka dni mam

Ja pierwsze objawy miałam dopiero 2 tyg po domniemanym zapłodnieniu, więc nie wiem, ale takie objawy jak Ty masz to ja mam co miesiąc przed okresem, więc na razie się nie martw. A starasz się o dzidziusia?

od możliwości zapłodnienia minęło już 30 dni , dni płodne miałam pod koniec marca :( nigdy nie miałam takich objawów przed miesiączką więc się martwie. czy się staram ? nie staram się aczkolwiek nie zabezpieczam przed niechciana ciążą :) będzie to będzie a jak nie to tez dobrze . z mężem jesteśmy tego zdania ze natura będzie znała odpowiedni czas :D no ale wydaje mi się ze jestem :D

moja koleżanka miała normalnie miesiączke przez 4 miesiące a jak poszła do ginekologa na wizyte kontrolną to okazało się ze jest w 4 miesiąću ciąży :D z kolei z forum ( nie z tego ) cvzytałam też ze kobiety robia po kilka testó wi wszystie negatywne a sa w ciąży

Gość a ja studiuje i pracuje
idz do lekarza jak najszybciej....nie chce starszyc ale bardzo czesto sie zdarza ze w pierwszych tygodniach ciazy dochodzi do poronienia (bez zadnej przyczyny po prostu tak sie czesto zdarza i juz niektore kobiety nawet moga nie zdawac sobie sprawy ze zaszły w ciaze)...zawsze istnieje mozliwosc ze test sie pomylił...oczywiscie w poczatkowych tygodniach moze tak byc ze wsytepuje krwawienie ale jest ono znacznie mniej obfite niz normalna miesiaczka...takze lepiej dmuchaj na zimne i do lekarza idz jak najszybciej...

Oczywiście się zdarza, ale gdyby minęło 30 dni od zapłodnienia to byłby 4 tydzień ciąży to test byłby wyraźny, bo jeden test wyszedł nieważny a drugi niby pozytywny, ja często miałam drugą bladziutką kreskę ciążową i w ciąży nie byłam a jak zaszłam to była ciemna kreska już 5 dni po terminie miesiączki, więc u ciebie powinna być już ciemna kreska.

Gość emamciaaaaaaa
moim zdaniem kreska jest blada dlatego ze nastapil spadek hormonu :( prawdopodobnie zarodek mial wady i doszlo do poronienia :( u mnie bylo tak samo zrobilam test w terminie @ byl pozytywny drugi i trzeci tez testy renomowanej firmy , po 2 dnich zaczelo sie krawienie , nie czekalam pojechalam do szpitala tam zrobili bete i powiedzieli ze ciaza zakonczona :( wtedy tez nie staralam sie ale cieszyla bym sie gdyby bylo ,bylo to rok temu teraz juz sie staram , radzila bym isc do lekarza a nawet jechac do szpitala !! dlatego ze z tego co piszesz to byl ok 6 tc i trzeba sprawdzic czy wszstko sie poronilo :( jest tez mozliwosc ze ciaza sie utrzymala ale w takiej sytuacji tak czy tak jak najszybciej powinnas zobaczyc lekarza

Gość emamciaaaaaaa
nie musza cie badac wystarczy badanie krwi , najprawdopodobniej kaza ci zaczekac kilka dni i kaza przyjsc na kontrole czy wszystko sie poronilo ale nie zwlekaj jedz do szpitala

Ja dowiedziałam się że jestem w ciąży i po kilku dniach poroniłam, też dostałam okres, ale był bardzo mocny, i mąż zawiózł mnie do szpitala, ale było już za poźno.

Gość safcdsca
mysle ze doszlo u ciebie do poronienia na wczesnym etapie, powinnas to sprawdzic u lekarza, moze to tylko byc krwawienie i zarodek sie utrzyma a byc moze juz nic nie da sie zrobic ale powinnas to sprawdzic, ja bym pojechala na izbe przyjec mowiac ze test byl na 100%pozytywny a teraz krwawisz, niech to sprawdza.

no tylko że mój okres nie jest wcale obfity, jest zwyczajny jak zawsze . nigdy nie miałam obfitych , zawsze były takie małe krwawienia , 3 dni i koniec

Gość emamciaaaaaaa
kochana nie chce cie straszyc !!! wiem co czujesz nie rozumiem tylko dlaczego siedzisz przed kompem a nie jedziesz do lekarza !!! ??? wybacz ale chyba wiesz ze krwawienie w ciazy jakie kolwiek nie wrozy nic dobrego i trzeba je skonsultowac z lekarzem nie wspominajac juz o tym jak masz bole!!! co mam ci napisac ze wszystko jest ok ? skoro mam pewna wiedze na ten temat i wiem ze tak nie jest , chce ci pomoc dlatego pisze