Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zboczona dziewica

kto idzie do Kosciola???

Polecane posty

Gość bebebo
moja babcia idzie. Ja ostani raz w celach nieturystycznych byłam w kościele 5 lat temu. Na pogrzebie, ale to się chyba nie liczy bo nie wytrzymałam pieprzenia farmazonów przez księdza i wyszłam. Pójdę do piekła? :D

W nocy odprawiałem czarną mszę na pobliskim cmentarzu. Chyba nie dam rady. :(

Gość kaczka w buraczkach
Ja idę na 11.00 :classic_cool:

Gość idę na 13

Gość sasdasd
Jest piękna pogoda, czas wolny, trzeba to uczcić. A pójście do kościoła i słuchanie klechy w bandzie bezmyślnego motłochu to marnotrawienie dnia. "Pamiętaj aby dzień święty święcić" - to nawet całkiem dobrze rozjaśniający sprawę cytat.

Gość Kmiot syn Kmiota
ja właśnie pisze do was z koscioła , schowałem się w konfesjonale i siedzę na kafe :classic_cool:

trzeba świecić bo dzisiaj jest Święto Królowej Polski Dziś obchodzone są uroczystości ku czci Najświętszej Maryi Panny Królowej Polski. Święto ustanowił papież Pius XI w 1923 roku na prośbę biskupów polskich po odzyskaniu niepodległości po I wojnie światowej. Od kilkunastu lat, podobnie jak w II Rzeczpospolitej, 3 maja jest świętem kościelno-narodowym łączonym z rocznicą uchwalenia Konstytucji 3 Maja. Tego dnia podczas wieczornej modlitwy Kościoła śpiewana jest pieśń polskiego rycerstwa "Bogurodzica". W tradycji chrześcijańskiej kult Matki Bożej jako królowej sięga IV wieku. Maryja jest królową w znaczeniu ewangelicznym, a nie politycznym. Matkę Bożą jako Królową Polski czczono już w średniowieczu. Tytuł "Królowa nasza" w odniesieniu do Maryi pojawia się w kronikach Jana Długosza. Jedna z najbardziej znanych w Polsce modlitw "Pod twoją obronę" jest najstarszą modlitwą maryjną. Jej zapis znajduje się na papirusie koptyjskim z III wieku.

Gość wituś-sprytuś
nigdy