Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bubububu

pytanie do kobiet w ciąży

Polecane posty

Gość bubububu

Witam mam pytanie, jestem w 6 tyg. Mam straszne zaparcia:( jem activie , warzywa, owoce i nic. Głowa mi pęka i nie wiem co mam robić bo słabo się czuję. Kiedyś moim normalnym wspomagaczem była kawa z rana a teraz? Nic nie pomaga, poradzcie

Gość ewwwwa
Dużo pij soków, wody mineralnej. Mi pomagał sok jabłkowy

Gość __ciężarówka...
pij co najmniej 2 litry wody i używaj czopków glicerynowych na zaparcia

ja sobie z zaparciami poradzilam tak: rano na sniadanie koktail z jogurtu activia+ otreby owsiane+ jablko zmiksowane blenderem. w ciagu dnia duzo warzyw i owocow np zmaiast zimniako fasolka szparagowa z mrozonki lub z puszki, jako przegryzki jablka no i zero bialego chcleba , makaronu ryzu ziemniakow: chclab jedynierazowy po jaksi 2 tyg wszytko mi sie uregulowalo. Teraz pozwalam sobie na ciasto i czekolade raz lub dwa razy w tyg lae nadal pinuje zeby jesc duzo blonnika i unikac zaparc pamietaj ze w ciazy srodki przeczyszczajace sa b niewskazane

mnie dopadły zaparcia gdzieś koło 10-11 tyg mi pomogła duża ilość wody, pieczywo pełnoziarniste, suszone śliwki i morele, 2-3 jabłka dziennie, wszystko mi się unormowało i do teraz jest ok a już 28 tydz także dieta naprawde ci pomoże ale nie po jednym dniu, czasem potrzeba czasu i jeśli jest tragicznie to możesz sięgnąć po czopki glicerynowe, bezpieczne w ciąży

Moim wspomagaczem z rana też była kawa. Taki rytuał. Kawka -> kibelek.W ciąży przerzuciłam się na inkę. Jest zbożowa, zawiera dużo błonnika. Pomogło.

Gość popieram zla23 u mnie tez
swietnie dziala kawa zbozowa (jestem w 26 tc). Kup sobie kawe zbozowa Inke i pij ja tak minimum 2 razy dziennie (dodaj sobie troche mleka dla lepszego smaku). Naprawde dziala!

Ja tez mialam problem z zaparciami okolo 12-15 tc pomogly mi kiwi ..jadlam dwa kiwi dziennie i naprawde sie unormowalo i duzo wody niegazowanej... Teraz nawet biorąc dodatkowo zelazo bo musze niemam z nimi problemu...