Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce wrocic do kraju

8 lat za granica- chce wrocic do domu ale sie boje...

Polecane posty

...jak jest teraz w polsce,? slysze ze coraz gorzej, trudno o prace, brak forsy ale teskni mi sie sie za domem

Ciebie buraku pastewny o zdanie nie pytalam.

Gość zajaffka
wracaj ja tez bym dlugo niewytrzymala tak za granica

Gość trtrgf
jak jest teraz w polsce,? slysze ze coraz gorzej, trudno o prace, brak forsy coraz gorzej ? LOL .. W Polsce jest duzo łatwiej o prace niz na zachodzie ..

Gość trtrgf
a skad jestes ze chcesz wracac ?

ale co bedzie dalej...? czy znajde prace ciagle strasza ze w polsce taki kryzys, bieda nie wiem jak dalabym sobie rade, ja akurat jeste z czestochowy a nie chcialabym sie przeprowadzac do innego miasta

Gość z 59kg na 54kg
jak w ciagu 8 lat za granica sie nie dorobiles to w polsce czeka cie zdechniecie na przystanku autobusowym... w pl jest wiele nieudaznikow takich jak ty ,wiec lepei jzostan gdzie jestes.

nie jestem nieudacznica- mam tutaj dobra prace bo skonczylam szkole juz tutaj. Problem w tym ze brakuje mi ojczyzny, mentalnosci no i co tu duzo mowic- bycia u siebie

Gość trtrgf
bieda nie wiem jak dalabym sobie rade Jaka bieda ? Gdzie ty emigoralas do Etiopii ze tam bieda jest ?

Gość jasne łatwiej o pracę
:D Nie słuchaj tych pisuarów:O Nie jest łatwo o pracę, teraz zwalniają prawie wszystkich, nawet duże firmy maja kłopoty. TVN jest na skraju bankructwa, spółki medialne, banki mają się bardzo źle. Podobnie branża wydobywcza, samochodowa, budowlana. Żeby się o czymś wypowiadać, trzeba mieć pojęcie:O jasne, znajdziesz prac ę w miejsce jakiejś zwolnionej osoby, ale za 1/3 jej pensji:O Chcesz tyrać za 1500zł brutto?:O Powodzenia🖐️

nie wiem, 8 lat to kawal czasu a ja naprawde mam juz dosyc siedzenia tutaj, tych ludzi, tego kraju i tego uczucia ze nie jestem u siebie. Boje sie wrocic bo nie wiem czy znajde jakas normalna prace bo kasjerka w hipermarkecie jako praca mnie nie interesuje.

Gość trtrgf
kto jest biedny ten jest biedny .. JA nie narzekam .. Zyje mi sie dobrze ..

Gość jasne łatwiej o pracę
Aha, no i pracę można (z trudem) znaleźć w Warszawie, Poznaniu, Gdański czy Wrocławiu, w Krakowie juz o nią trudniej.... Ale co z mniejszymi miastami?:O O miasteczkach nie wspomnę. Spróbuj znaleźć nową posadę w Kielcach czy w Piszu, wystawią Ci pomnik:O I niestety wiem, o czym piszę, zajmuje się tym zawodowo, mam stały dostęp do róznych badań i danych dot. bezrobocia🖐️

jasne latwiej o prace- no wlasnie, slyszalam od znajomych ze o prace coraz trudniej, ze bylo duzo zwolnien a jak juz sie cos znajdzie to za psie pieniadze

jasne latwiej o prace- ja akurat pochodze z czestochowy, a tam sa tylko same hipermarkety i jako sprzedawczyni mozna sie gdzies zalapac bo o lepszej pracy mozna tylko pomarzyc

Gość trtrgf
na zachodzie jest jeszcze trudniej o prace niz w Polsce .. TAkze nie narzekajmy za bardzo ... W Niemczech ,, Hiszpanii jest na przyklad wieksze bezrobocie niz u nas w Polsce .. Bezrobocie jest na normalnym poziomie

trgh- a ty skad jestes i ile zarabiasz jesli mozna spytac? tylko szczerze, bo jakos trudno mi wierzyc ze w poslce mozna miec jakies normalne pieniadze

Gość trtrgf
kiedys bezrobocie było wysokie , ale to było kiedyś , a teraz jest teraz .. ...

podszywaczu sam sobie otworz stoisko

Gość trtrgf
wiesz ja sie rozgladam i porownuje jak ludzie zyli chocby 15 lat temu , a jak zyja teraz .. i roznica jest oczywista .. No chyba ze ktos zyje na wsi to nie widzi roznicy , bo tam to tylko piją i sie cofają zamiast isc do przodu .

Tgrh- tak, jak tez widze roznice gdy przyjezdzam do polski na wakacje. Ale tez widze ceny w sklepach to normalnie szok- bluzka jakas zwykla 300zl, plaszcz nie jakis super z diora 1000zl...itp ceny sa jakies z kosmosu, glupie kino kosztuje 18zl wiec ile trzeba zarabiac zeby normalnei zyc?...

Gość trtrgf
nie wiem , jak mozna .. Ja wlasnie kupuje nowy samochod , a i widze moi sasiedzi tez maluchami nie jezdza tylko niektorzy maja takie bryki ze szczęka opada .. Ogolnie mozna powiedziec wiec ze Polska jest bogatym krajem (chociaz nie zawsze takim była , ale czasy sie zmieniły )

Gość pieprze***nie w bambus
ale pieprze***nie w bambus Rzeczywiście w Polsce jest tak pięknie i praca lezy i czeka az ktoś ją wezmie :-D To poczekajcie do lata i zobaczymy co się będzie działo. W Polsce się kryzys dopiero zaczyna. I nie obrazajcie dziewczyny ,ze jest nieudacznikiem, bo niedługo okaze się jakimi wy jestescie nieudacznikami :-o

Gość pieprze***nie w bambus
trtrgf na czyich plecach się wybiłas ? Pogratulować ,że ci się tak dobrze żyje. Zeby czasem się nie okazało,że ten nowy samochód niedługo będzioesz musiała sprzedać. Fakt dzięki takim " nie nieudacznikom "co wyjechałi wam się polepszyło. A prawda jest taka, że ci co zostałi są nieudacznikami bo sobie za granicą by nie poradzili :-P

Gość trtgf mozna powiedziec
ze polska jest bogatym krajem???? bo ty sobie kupilaas/les samochod czy twoi sasiedzi??? gdzies za granica normalnie pracujac, mozna po roku umeblowac sobie mieszkanie, a w pl, musisz tyrac pare lat, badz kupowac na kredyt. zeby pojechac na wakacje, mieszkajac za granica, odkladasz sobie troche pieniazkow i mozesz leciec do cieplych krajow na calkiem przyzwoita wycieczke, w pl za zarobione pieniadze musisz dac rade wyzywic rodzine..a nie myslec o przyjemnosciach :O

Gość Jak jestes 8 lat za granica
To bedzie Ci bardzo ciezko wrocic z zaswiatow.. ja jestem 3 lata w UK i w Polsce juz nie mam czego szukacl napewno nie pracy w swoim zawodzie. to juz jest inny swiat. nie mam tam juz przyjacol bo kazdy zyje swoim zyciem . . Nie mam tyle kasy zeby otworzyc wlasny biznes.. etc. ty jestes tu 8lat-myslisz ze w PL nic sie nie zmienilo? zmienilo sie ale niestety na gorsze!

Gość filmfan
nie martw się. Marco Polo wrócił do domu jak miał KURDE!!! 50 lat. :( Ale stary kapeć. I nawet się nie ożenił, ale za to był strasznie bogaty. Boże tam się działo wtedy w tych Chinach. I te Mongoły takie mocne. Wrócił, wszystko opisał. To był przecież CAŁY ŚWIAT. A na koniec pisało na tym filmie, że ten Columb miał jego książkę kiedy płynął odkryć Amerykę. I zastanawiano się w tych Chinach czy świat jest skończony czy nieskończony. Hmmmm... dziwne myślenie, nie? Choć w sumie...

Gość elike23
jak ktos jest nieudacznikiem to wyjezdza ..

Gość filmfan
Tam nieudacznikiem zaraz. Bez sensu. Ktoś chce żyć uczciwie. W tym bezprawiu chaosie? Przypomina mi to Chiny rok 1291 - OMG. Ktoś pragnie spokoju - wyjeżdża.