Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubionnnaaa

podawanie dziecku kaszki, badzo prosze o pomoc

Polecane posty

Gość zagubionnnaaa

witam od kilku dni podaje swojemu 4-miesieczniakowi kaszke, tzn dosypuje mu do mleka modyfikowanego okolo 3 miareczek takich do mleka. chce jednak przestac podawac mu kasze z butelki, a zaczac lyzeczka. i tu moje pytanie- jak mam zaczac, tzn od razu np dzis zrobic mu gesta czy tak zageszczac co dzien coraz wiecej? i ile tej kaszki wsypac na ile wody zeby bylo ok? bo to co na opakowaniu czesto sie mija z praktyka :) z gory dziekuje za odp

Gość zagubionnnaaa

Gość identyko
to ja odpowiem- erob od razu gesta- tak okolo 4-5 lyzek stolowych na 150 ml mleka, niech sie maluch przyzwyczaja do lyzki i stalego jedzonka. ps. jakbys napisala ze masz 16 lat i wpadlas lub ze chcesz usunac lub jakie pawdopodobienstwo ciazy to pewnie byloby juz duzo wiecej komentarzy...takie forum...

Gość zagubionnnaaa
no tak...dziekuje za chodz jedna odpowiedz...choc liczylam na kilka opinii

Gość olabogassdgh
kup kaszkę ryżową a nie mleczno-ryżową i zagęszczaj powoli patrząc jak gęstnieje , ( oczywiście wsypując do mleczka które pije dziecko) ja proponuje na początek niezbyt gęstą i możesz też zmieszać z kleikiem zeby nie było za słodkie

Gość zagubionnnaaa
aha no tak ale jak chce podac to lyzeczka to chyba powinno byc jakos tak...gestrze:) a niezbyt geste to tak mniej wiecej ile tych lyzek masz na mysli? przepraszam ale wolalabym bardziej obazowo. po prostu nie mam sie kogo poradzic a nie chce sama przegiac :)

no wybacz ale chyba slepa nie jestes i widzisz ze kaszka juz zgestniala? a gestej ttak ze lyzka stoi chyba nie podasz proste?

Ja od razu zaczelam podawac na gesto lyzeczka kaszke ryzowa z owocami np od 4 miesiaca.Masz na opakowaniu jak ja zrobic.

Gość olabogassdgh
dodaj na początek dwie trzy łyżki stołowe na 150 ml mleka i po pół minucie zobaczysz czy nie za rzadka i tak dodawaj po łyżce az do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji . Ja podaje około 5 łyżek na 210 ml z tym ze dwie łyżki kaszki a resztę kleiku ryżowego abo kukurydzianego . Nie jestem zwolennikiem gęstych kasz bo zapychają tylko żołądek i dziecko je wtedy dużo mniej mleka którego potrzebuje . A jak zrobiłam tak jak na opakowaniu to wyszła tak gęsta ze moje dziecko nie chciało tego jeść :O Ja też od początku daje łyżeczką , zaczełam podawać jak miał 5 miesięcy