Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryke

7 dzien przerwy po tabletkach i brak okresu

Polecane posty

Gość ryke

Witam wszystkich.Mamy pewnien problem z dziewczyna.Zazywa tabletki novinete(czy jakos tak).Jest to 8 opakowanie.Dzis jest 7 dzien przerwy od ostatniej spozytej tabletki.Okresu jak nie bylo tak nie ma:(( Jutro ma wziasc tabletke o godzinie 22....Czy moze ja wziasc?Czy powinna ja wziasc? Czy jednak cos jest ne itak i trzeba sie udac do lekarza? Pech chcial ze przy 19 tabletce zle sie czula i wymiotowala ok 3 h po jej spozyciu.kolejne zawsze brala o ustalonej porze ok 22-23.Wydaje misie ze chyba jednak to nie jest jakas wielkaprzyczyna. Czy to moze byc normalne zachowanie ze podczas tych 7 dni nie wystapi okres? prosze o pomoc jakiejs doswiadczonej osoby w tym temacie co zna sie na rzeczy:)

Gość emamciaaaa
radzila bym zrobic test ciazowy jezeli wyjdzie negatywny moze zaczac nastepne opakowanie jezeli pozytywny ... bedziecie rodzicami ....

Gość Sylw84
To niedobrze, że brała po 19 tabletce do końca normalnie. W ulotce jest napisane, że w takim przypadku należy zrobić już przerwę po tej 19. tabletce. A tabletka potrzebuje według ulotki 4 godz. na wchłonięcie, więc skoro nie przeczytaliście dokładnie ulotki i postąpiliście wbrew niej, to chyba czas na teścik. Też biorę te tabletki i podczas dwóch pierwszych opakowań okres dostałam 7-8 dnia, ale to dlatego, że organizm dopiero się przyzwyczajał. Po 8 opakowaniach nie ma się jednak już do czego przyzwyczajać.

Gość ryke
to te 2 kolejne niby zaszkodzily??? eh Siła rzeczy jutro i tak pewnie bedzie 1 tescik.....

W ulotce tabletek anty jest podana informacja, że może zdarzyć się tak, że w trakcie 7-dniowej przerwy nie wystąpi krwawienie i nie powinno być powodów do zmartwień. Jeżeli brała tabletki regularnie, to ciążę można zupełnie wykluczyć. Dla świętego spokoju radzę zrobić test, ale nowe opakowanie i tak bym rozpoczęła.

Gość Sylw84
Katis o to wlasnie chodzi ze nie brala regularnie... wymioty 3 godz po wzieciu tabletki liczy sie tak, jakby tabletka zostala zapomniana. albo sie bierze za kilka godzin druga, jesli to jest 1-2 tydizen pigulki, albo robi sie szybciej przerwe w 3 tygodniu, albo sie nie robi przerwy wcale. 19 tabletka to 3 tydzien, wiec niestety, ale dokonczenie opakowania normalnie i zrobienie przerwy moglo zaszkodzic. daj znac jaki wynik testu!

ja tez tak miałam.pytałam sie lekarza i kazał mi brac dalej jesli nie było przerw.. z tego co pamietam to 19 dzien nie jest juz tak groźny jak pierwszy tydzien-chyba ze to jakies inne tabletki(ja brałam mercilon)

Gość ryke
Dziekuej za wszystkei cenne odpowiedzi:)Okres sie pojawil na 8 dzien;)Uf;)

Gość Sylw84
no to kamien z serca, co? :) ja tez sie wtedy strachu najadlam jak czekalismy i czekalismy na ten glupi okres.

Gość anka159
ja tez czekam na krwawienie i jakos nic nie zapowiada jego nadejscia. tabletki przyjmuje regularnie prawei co do minutki teraz laczylam dwa opakowania i moze dlatego nie ma jeszcze! mam nadzeiej ze przyjdzie bo nie mialam ani wymiotow ani biewgunek! ale stresa mam