Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mamusia

Uczucie strachu u niemowlaka

Polecane posty

Gość zmartwiona mamusia

Witam, pisze z nadzieją, ze mi, Drogie Mamy pomożecie, poniewaz strasznie sie boje o moje dziecko. Moj maly ma 5 miesiecy, ale urodzil miesiac przed wyznaczonym terminem. Od tygodnia niecalego, kiedy poloze go na plecach, na plaskiej powierzchi (lozeczko, przewijak) ma taki odruch, kalby sie czegos przestraszyl - otwiera rączki, czasem mruży oczka i takie dzwieki wydaje, jakby go cos przerazilo. Podobne to jest do odruhu Moro, ale ten wlasnie odruch ujawnia sie u dzieci przy gwaltownej zmianie pozycji, a on to robi, jak juz jest w lozeczku. Czy spotkalyście sie z czyms takim? Zaznaczam, ze z synkiem jest przez caly czas kontakt. Pokaze mu grzechotke, to ją chwyta, uśmiecha sie - taki epizot twa moze sekunde i przechodzi i za chwile znow sie pojawia. Jest tez tak, ze sie to wcale nie pojawia, nawet jak lezy na przewijaku. Proszę Was, doradzcie cos... Czy to przejdzie? Co to moze byc, bo sie strasznie martwie. Do neurologs jestem umowiona w ten piątek :( Help!

Gość przeciez strach to rzecz
ludzka, Ty sie nigdy niczego nie balas?

Gość zmartwiona mamusia
owszem, tylko jesli to taki "ludzki" strach, to chce go wyeliminowac z jego otoczenia.

Gość zmartwiona mamusia
Miejmy nadzieje, bo okropnie sie martwie z tego wzgledu, ze wczesniej tego nie bylo.