Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annamaryjanna

NIE MOGE ZNALEŹĆ PRACY W ZAWODZIE.

Polecane posty

Gość annamaryjanna

Poł roku temu skończyłam studia. Nie moge znalesc pracy. Siedze w domu i z każdym dniem dostaje większego dola.

Gość mgddfgfg
szukaj pracy niekoniecznie w zawodzie, to co ewentualnie możesz robić, coś związanego z twoim zawodem.

Gość ciekawaa dziewczynaa
A kim jesteś z zawodu??

Gość dsfsfddsf
Eh, znam to z autopsji. Ja z zawodu jestem mgr prawa.

Gość annamaryjanna
Skończyłam studia na kierunku "Artystyczne zaplatanie frędzli od dywanów" na Bejruckim Uniwersytecie Ludowym.

Gość annamaryjanna
jestem architektem.

Gość kokoszanelka
bo studia to nie wszystko. Trzeba być jeszcze operatywnym.

Szukaj przez neta, nie musisz tylko w Polsce, przecież projekty można robić dla ludzi z całego świata, nie?

Gość annamaryjanna
jesli ma sie uprawnienia. zanim to nastąpi trzeba przepracować 2 lata w biurze i rok na budowie. studia skończyłam w wawie. musiałam wrócić do rodzinnego miasta z powodowa osobistych. tutaj nikogo w tym zawodzie nie potrzebują choć jest kilkanaście pracowni. obie czasem mniejsze zlecenia przez internet. ale z tego nie mam ani praktyki - przede wszystkim, ani większych pieniedzy.

Gość annamaryjanna
chce pravowac wlsnie w tym zawodzie...wszytsko co do tej pory osiagnelam upada w gruzach..i po co mi te studia byly:( ja na prawde chce projektowac.

Gość nie znam się na tym ale
może załóż własną pracownię, albo jakąś inną firmę. urzedy pracy dofinansowują takie projekty

Gość annamaryjanna
założyłabym - ale projekty mogę własnym nazwiskiem podpisywac majac uprawnienia. a je sie zdobywa mając na konce - 2 lata w biurze+rok na budowie+egzamin panstwowy na uprawnienia. dlatego nic na wlasne konto nie moge.

Gość to może jakaś działalność
pokrewna do architektury. Nie poddawaj się tak łatwo dziewczyno.

Gość annamaryjanna
myslalam by zalozyc firme zajmujaca sie projektowaniem wnetrz. do tego nie trzeba miec specjalnym uprawnien i mozna podpisywac sie pod projektami. tyle ze kto odda swój dom i zaufa dziewczynie, ktora dopiero co skonczyla studia...?! choć projektowałam juz mieszkania, wnetrza..ale głownie dla znajomych.

Gość a no właśnie
zresztą klient chyba raczej nie będzie się pytał kiedy skonczyłaś studia. Kilka projektów już masz wykonanych, więc możesz ich używać w rozmowie z nowymi klientami. Do odważnych świat nalezy.

Gość annamaryjanna up

o matko, kobieto :-O znasz jezyki? jedz za granice. Niby jest recesja, a u mnie w robocie (Londyn) zawsze chetnie przyjmuja dobrych architektow. Sprobuj w duzych miastach.

Gość nie wiemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
kurcze, a ja myslałam, że architektura i prawo to pewniaki , sama jestem po humanistycznym kierunku - producencie bezrobotnych :( od roku szukam pracy, mam już tak czarne myśli, właściwie od pół roku już nie szukam, wpadłam w otchłań, teraz się z niej próbuję wydźwigać, masakra, wokół pełno ludzi obrotnych, energicznych, a ja jak ta ostatnia ciamajda siedzę i się użalam nad sobą, WSTYD!

Gość nie wiemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
karamba bamba też jesteś architektem?

Gość annamaryjanna up
rozumiem co czujesz, jestes z duzego miasta?

Gość PomocnaDlon
Faktycznie, może powinnaś poszukać pracy nie w zawodzie, skoro w zawodzie jej nie ma... jeśli jesteś do roku po studiach, to to najlepszy czas żeby łapać jakieś staże (w pup już na pewno nic nie ma -i dobrze, bo to zazwyczaj nisko płatne fuchy), ale teraz od września-października ruszają sekcje studenckie na co najmniej kilku portalach pracy (nie będe wymieniać, bo nie chcę robić darmowej reklamy), tam są oferty praktyk i staży - czasem nawet całkiem sensowne. Rozejrzyj się też w biurze karier swojej uczelni, może tam coś znajdziesz.

Gość jedynym wyjsciem jest
poprosic w zatrudniaku o jakis kurs przekfalifikujacy np przyspieszony kurs zrywania czeresni - chociaz moze juz po sezonie ale na przyszly zalapiesz sie jak nic....

Gość jaszkolek
idz na jakies budownictwo na WSEiZ na pewno znajdziesz

Gość gość
Jesli nie możemy znalezc pracy w swoim zawodzie to czas jest to zmienić? Tak naprawdę pójście chociazby na taki kurs http://reaktor.pwn.pl/kursy/ może nam to znacznie wszystko ułatwić.