Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania32234

dodatek mieszkaniowy- prosze o szybką odpowiedz

Polecane posty

Gość ania32234

mam pytanie czy dodatek mieszkaniowy przysługuje jeśli ma się zapłacony czynsz za ostatni miesiąc ale ma się zaległości za poprzednie miesiące? prosze o szybką odpowiedz

dodatek mieszkanowy dostaje sie w zaleznosci od wysokosci dochodow ...wiec jesli twoje sa zbyt niskie to przysluguje Ci....w opisanym przypadku tez :)

Gość ania32234
problem w tym że obecnie jestem osobą bezrobotną i nie mam żadnych dochodów czynsz za ten miesiąc mam zapłacony ale mam zaległości z poprzednich miesięcy i niewiem czy jak sie ma jakieś zaległości w czynszu to czy przysługuje dodatek. prosze odpowiedz

Nie wiem jak teraz ,ale dwa lata temu jak moja matka starała się o dodatek to musiała mieć uregulowane mieszkanie a była tylko jeden miesiąc w plecy ,także wątpię abyś dostała .Znaczy może dostaniesz ,ale pierwsze co musisz zrobić to uregulować zaległości i to nie ważne że masz ten miesiąc opłacony ,ponieważ zalegasz za inne a jak wiadomo dodatek mieszkaniowy jest wypłacany za aktualny miesiąc czyli ten od którego dostaniesz decyzję i na na niej bedzie napisane od... -do...,nigdy nie było dodatków wstecz :( także kasiurkę musisz szykować kochana :(

Gość ania32234
a jeżeli gmina rozłoży mi kwotę mojej zaległości na raty na podstawie spisanej ugody to czy można starać sie o dodatek? prosze o odpowiedz

Ho ho gwiazdo tego to ja nie wiem :( może warto sie przejść do gminy i zapytać . Wiadomo ,jak starasz się o dodatek to masz trudną sytuację ,więc z jednej strony powinni ci pójść na rękę ale z drugiej strony mają swoje zasady i regulaminy ,ze zaległości muszą być uregulowane ,wiec możemy tylko gdybać na obecną chwilę .Idź ,zapytaj .Masz zaległość nie bez powodu ,więc moim zdaniem powinni przyjąć od ciebie wniosek do rozpatrzenia .Czy ci przyznają dodatek to inna sprawa >