Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjdkvdsvj

CESARKA- czy mozna poprosic zanim zaczna sie jakiekolwiek bóle porodowe??

Polecane posty

Gość hjdkvdsvj

pytanie jak wyzej czy mozna sie "umowic" z anestazjologiem i lekarzem zeby zrobic cesarke np pod koniec 9 miesiaca zanim zaczna sie bole porodowe???

Gość moj lekarz mowil
że trzeba czekac do terminu

Gość hjdkvdsvj
ale np jesli moj termin jest np za tydzien to czy moge o to prosic?? nie chce rodzic normalnie i nie chce czuc zadnego bólu

Gość hjdkvdsvj
nikt z was nic nie wie na ten temat??

Gość ciekawaa dziewczynaa
A nie lepiej poprosić o znieczulenie? Nie rozumiem jak można samemu decydować sie na cesarke... to powazny krok... Myslisz, ze po cesarce nic nie bedzie bolec? Dluzej bedziesz do siebie dochodzic! To najgorsze z mozliwych rozwiazan...

Gość hcdjhc
prosilam o odpowiedz na pytanie a ty juz mnie atakujesz chce miec cesarke i wiem ze potem bedzie bolec, trudno, silami natury nie chce wole lezec kilka dni w lozku i czekac az mi sie brzuch zagoi a nie cipka

syn lezal posladkowo i mialam umowione cc na 38 tc wlasnie po to zeby nie czekac az sie sama akcja rozwinie i mnie nie meczyc :) Pogadaj z lekarzem.

Gość moj lekarz mowil
nikt cesarki nie zrobi bo o to poprosisz chyba ze na lewo bedziesz umowiona z lekarzem

Gość moj lekarz mowil
albo beda ku temu wskazania

Gość hcdjhc
do po prostu julka i faktycznie mialas cesarke zanim zaczely sie bole i nie zalujesz np ze nie przezylas tego wszytskiego?? opowiedz o tym jak bylo, pozdrawiam

Gość hcdjhc
ja wiem ze trzeba sie na lewo umowic i dac w łape , jestem na to przygotowana

Gość Jeśli nie ma ku temu poważnych
przesłanek medycznych to trzeba z cesarką poczekać do rozpoczęcia akcji porodowej

Gość autorko myslisz
"Wole lezec kilka dni w lozku i czekac az mi sie brzuch zagoi a nie c*pka ", ty chyba snisz, ze kilka dni po cesarce juz cie nic nie bedzie bolalo...

Gość jesli myslisz
jesli myslisz, ze cesarka nie boli, to sie mylisz

Gość autorka podjęła decyzję
i myslę,ze nie ma sensu jej wybijać z głowy.Jej sprawa.Ja miałam cc bo poród się nie rozwijał i jak przypomnę sobie ból bo tym jak zzo przestało działać to......koszmar.I tak przez tydzien się czułam choc kazdego dnia było ciut lepiej.Ale opiekować małą się nie moglam.Przywiezli mi dziecko a ja tylko na nie patrzalam...dlatego jesli ktos mysli,ze cc jest lepsza bo nie zszywa się pochwy tylko brzuch to hm...niech sie zastanowi mocno.

syn źle lezał i nie bylo szansy zeby sie obrocil. Lekarz sam powiedzial, ze nie ma sensu czekac az samo sie wszytsko zacznie. Czego mam zalowac? Ze nie rodzilam naturalnie? Nie, nie zaluje :D

Nie rozumiem tej nagonki na autorke. Kazdy robi co chce. Ja nie wyobrazam sobie porodu naturalnego, jesli bede jeszcze raz w ciazy bede prosic o cesarke. Czy beda ku temu wskazania czy nie.

Gość jesli myslisz
ja po prostu chcialam autorce uswiadomic, ze cesarka wcale nie jest taka fajna: znieczula, potna, wyjma dzicko, zszyja, troche poboli i ok. Dla mnie cesarka to bylo okropne przezycie i tyle. Sn nie rodzilam, wiec nie mam porownania.

jesli myslisz- a ja 12h po poszlam na spacer i czulam sie super dobrze, nic mi nie bylo :) Blizna nie bolala, wszytsko ok W sumie niegdy nic nie wiadomo, obok mnie lezala kobieta i na 4 dobe wstac z lozka nie mogla :o

Gość aeaeaeaea
Są prywatne kliniki, gdzie mozna sie umowic na wczesniejszy termin, nie ma problemu, tyle, ze to kosztuje. POdzielam w pelni opinie autorki, a dewotom i wariatkom od \"natury\" mowie NIE. Gdyby wszystko sie dzialo naturalnie, to polowa z was by tego nie przezyla....

Gość pupa77
Cesarka jest zupełnie spoko, miałam dwie. Właśnie dla dziecka bezpieczniejsza, wbrew temu co mówia. Prawie każda lekarka jak rodzi to bierze cesarkę. Jak myslicie, dlaczego?

Gość albo sie akceptuje syf
pupa skad te informacje?

Gość fbjedkf
opowiedzcie jak to jest z ta cerasra ja to soebie tak wyobrazam ze : - znieczulenie boli - sama cereska- wyjecie dziecka- pewnie dziwne uczucie - po cearca jak schodzi znieczulenie penie boli jak sie brzuch zrasta- ale jak dlugo?? i jak dlugo sie dochodzi do siebie, kiedy mozna wstac?? ja mimo to zdecydowanie wolalabym cc, nie wyobrazam sobie zeby cala moja pochwa byla rozerwana i zeby mi jezcze ktos ja szył ...