Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamaija

nagość a dziecko

Polecane posty

Gość mamamamaija

przekopiowałam temat z tematu o macierzyństwie.Prosze o opinie. Nie wiem co sądzicie o tym drogiemamy i tatusiowie.Gdy syn był malutki kapalismy się razem nago ,teraz ma 3 latka a ja zakładam strój,atuś dziecka kapielówki i kąpią się razem w wannie.Gdy idę do toalety mały zostaje pod drzwiami,przebieram biustonosz delikatnie się odwracam.Nie ma szału z chowaniem ale dbam o intymność.Dzis kolega mi powiedział ze leżeli z żoną na łóżku ona była naga i dziecko chodziło po pokoju.Wogóle to kapią się w 3 razem w wannie nago. Co o tym sądziecie?kiedy jest ta granica?nie jestem MOHERÓWA!poprostu pytam jak to jest u Was?

Gość mamamamaija
rozumiem że nie masz zdania

Gość KAśka tryska cytryna
ohydne:O nie chcialabym widziec mojego ojca nagiego...matka to jeszcze pół biedy bo jestem kobietą,ale tez kur..jak można:O ...to jest prywatna sprawa i nie musze patrzec na kutasa ojca i myslec,ze on był w pochwie mojej matki ;O patologia jedym slowem..!

Gość mamamamaija
piszcie proszę kuźwa już zwątpiłam czy ja jestem normalna czy trafiłam na debila

Gość kochanka_julite
mi sie wydaje ze robisz dobrze

Gość kochanka_julite
dla mnie jest chore, jak rodzice chodza nago, przy dzieciach 3-latek moze juz cos zapamietac:)

Gość każdy ma inny stosunek do
nagości niemki np w ogóle się nie wstydzą, zauważyłam to już z 20 lat temu, bez żenady na plażach chodziły nago pod natryski wzbudzając sensacje..... w sumie żadne skrajne postawy wobec nagości nei są dobre, skrajna pruderia też nie bo potem powoduje u dorosłego juz dziecka zahamowania w sferze seksu

Gość cvtgbhnujmkijhbgvf
boze ale wy jestescie zacofani, dziecko do 6 roku zycia w ogole nie zwraca uwagii na nagosc i jest ona dla niego naturalna dlatego kapiele nago czy spanie nago w lozku nie wzbudzi w nim zadnych uczuc, raczej to wasze ukrywanie sie zakrywanie itd moze wzbudzic jego ciekawosc

Gość kochanka_julite
dlatego ja uwazam, ze autorka postepuje ok, bez jakis szopek, ale np odwraca sie jak zakłada stanik itd Ciekawe, ze ten kolega sie nie boi, ze kiedys dziecko sie pochwali,i jeszcze ktos ich posadzi o pedofilie A Niemcy, to fakt:) Ale to juz przegiecie, jak przyjezdzali nad jezioro blisko granicy, ale w PL, to cała wisoaka przychodziła popatrzec:) Ja toleruje, ale na plazach do tego przeznaczonych, bo nie kazdy ma ochote ogladac innych

najzdrowiej jest uczyć dziecko że każdy ma prawo do prywatnośći, intymności, że Mama i Tata np chcą być w łazience sami, że np wolą się przebierać w pokoju bez świadków itp... no i dla bezpieczeństwa dzieci, trzeba je uczyć tego jakie zachowania są normalne a jakie nie, czyli że np obcy ludzie nie powinni ani ich dotykać w pewne miejsca ani oglądać ich nago.... to a propos "Cioć" i "Wujków"

nie wiem czy do 4 czy 6 ale widok nagiego dorosłego może skończyć się dla dziecka trauma i zaburzeniami w przyszłym życiu seksualnym. takie jest stanowisko psychologów

Gość kochanka_julite
moze Twpje dziecko nie zwaraca, ale jest mnóstwo dzieci (np 4-latków, które chodza do przedszkola), które zwracaja.

jak macie wątpliwości pytajcie specjalistów: psychologów, seksuologów

Gość kochanka_julite
to tez fakt, znam dziecko, które przez przypadek zauwazyło ojca i sie boi dziewczynka ma z 2-3latka

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja uwazam ze tak popierana kapiel z dziecmi w wannie matek-jest rzecza chora...moja mama nie robila tego ze mna,a teraz to takie modne...

Gość kochanka_julite
ja widziałam ojca jak mialam z 10 lat (przez przypadek oczywiscie) i tez przezyłam szok:D

Gość disclosure
ja mam traumę od czasu kiedy usłyszałam jak moi rodzice seks uprawiają, a co dopiero któreś z nich na golasa zobaczyć. bez kitu, to patologia :o

też nie uważam taką "wspólną kąpiel" z dzieckiem za normalną.... co innego wspólna zabawa na basenie czy nad jeziorem a co innego wspólna kąpiel na golasa może gdy rodzic tej samej płci kąpie dziecko np pod prysznicem do pewnego wieku....no ale wiadomo że od pewnego wieku należy już uczyć dziecko poczucia intymności i zdrowego "wstydu"

gdy byłam mała Mama kąpała mnei w wannie, ale raczej nie przypominam sobie by robił to mój ojciec.... gdy byłam starsza kąpałam się już sama i nikt nie wchodził wtedy do łazienki

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
chodzi mi o to ze matka kapie sie z dzieckiem w wannie.dla mnie to obrzydliwe i juz...

Gość noiiiii
wszystko ok ale są granice...dzisiaj leży nago matka jutro ię bzykać bedzie z ojcem przy małym bo on i tak nie rozumie

Gość jak dla mnie to tez beznadziej
ze sie rodzice kapia z dziecmi , przegiecie normalnie.. a co to chodzenia nago to tak samo niechodze , chyba ze w stroju kapielowym lub czasem w majtkach czy staniku , dzieci nie zwracaja na to uwagi bo sami lataja po podworku czasem w majteczkach .. swoim podworku a nie pod blokiem heheh .. moja corka przez przypadek weszla do lazienki gdzie akurat byl tatus .. rozplakala sie z lekka i wystraszyla ale tylko dlatego ze myslala ze tatus bedzie krzyczal ze widziala go golego , szybko zapomniala :)

Gość gfgdgd
ja jak byłam mała to się razem z braciszkiem kąpałam. :D a tata bez przerwy na golasa po chacie łaził i łazi i wchodzi bez pytania do łazienki,jak się kąpie. :O :O chciałabym sie zamykac,ale mam sie nie zamykac,zeby sie nie zaczadzic. mame też widziałam nieraz nago,ale to w końcu osoba tej samej płci,wiec to chyba normalne.jej sie w ogole teraz nie wstydze,ani ona mnie.ale to chyba normalne?

Gość gfgdgd
z kolei mama sie wscieka,jak laze po domu w samych majtkach i staniku,ze przeciez w domu dwa chłopy,ale tatus to mi moze do lazienki wchodzic :O a z kolei chodzenie w majtkach po domu to nic dziwnego,na plazy tez jestem w majtkach przyu obcych ludziach.poza tymto w koncu moj dom,a takie wyluzowanie przy domownikach zbliza do siebie i tez dobrze robi.

Gość oiiiiiiiiii
a muj ojciec konpie sie ras na tydzień

Gość przed 20 i co
nie miałabym ochoty oglądać swoich rodziców nago...ani słyszeć ze coś robią...albo robiliby... moja koleżanka wie o "tych" sprawach od najmłodszych lat i ją to ciągle dobija... wiec nie mówcie ze to nie trauma... moim zdaniem uczenie prywatności to nic złego, dziecko nauczy się ze kostium kąpielowy do wody się nosi ;D ale nie żeby do wanny w przyszłości.. hm. nie wiem, bynajmniej a przed swoim dzieckiem nago po domu nie będę chodzić ;P i nie chce by mi się ktoś szwendał całkiem na golasa przed nosem po plaży ...

Gość kocham kabla

Gość ja też go kocham