Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiele tego jest

Co w Polsce najbardziej dziwi po powrocie?

Polecane posty

Gość cuda tuska
:D :D :D :classic_cool:

Gość Mnie dziwi ze
Wszyscy sa tacy idealni.

Gość A mnie najbardziej w Polsce
dziwi to ze wszystko mnie zachwyca:) No ale mieszkam baaardzo daleko od kraju w ktorym sie urodzilam i niestety bywam w nim raz na 2 lata.

Gość DO ItsOnlyMexx_20
No chyba cie faktycznie pogieło

Gość W Polsce nic juz mnie nieDziwi

Gość kajko i kokosz
Mnie to, co najbardziej denerwuje i dziwi moze tez, to nietolerancja wobec innosci. I te teksty: "Ja jestem tolerancyjny, ale homoseksualizm to choroba i ci ludzie nie sa normalni", "Ja jestem tolerancyjny, ale Murzyni sa glupsi niz biali, a w ogole to powinni mieszkac w Afryce", albo na podszczypywanie na widok kogos kto ma tatuaz/kolczyk w innym miejscu niz ucho/ jest oryginalnie ubrany plus tekst: "No popatrz co ona z siebie zrobila". To mnie najbardziej dobija, ta zasciankowosc. Tak poza tym to lubie Polske i nie uwazam jej za gorszy czy lepszy kraj od innych, mentalnie jednak wciaz jestesmy narodem gleboko katolickim, nawet jesli niekoniecznie chodzimy do kosciola.

Gość Przechernik
A mnie bardzo zdziwiło w UK kiedy fryzjerka "musnęła" moje włosy nożyczkami (szumna nazwa "strzyżenie") i nawet ich nie wysuszyła. Wypuściła mnie z mokrą głową na dwór (?). Zdziwiła mnie także Przychodnia Zdrowia, kiedy przyszłam tam z osobą starszą (podopieczną). W rejestracji był "święty BREAK" , musiałam czekać w tłumie przez 15 minut i wiele innych rzeczy mnie dziwiło...

Gość wggggggggggg
nic mnie nie dziwi ,to moj kraj i nie bede plula na niego;))

Gość szatynkaaaaaaaaaaaaaa
podejscie pracodawcow do osob wracajacych z UK szkoda mowic nawet:O

Gość OOOOOOOOOOOHA
i skoro tak was Polska dziwi to Anglia mnie dziwi jeszcze bardziej;)) opieka zdrowotna kicz;)) brud i syf na ulicach . brudni ludzie brudne okna i firany patologiczny kraj ;)) szkola ;)) patologiczna ludzie leniwi pogoda dupiata moda nie istnieje tylko kasa mnie tu trzyma jedna zaleta brak MOCHEROW

Gość helahela
opieka zdrowotna kicz - w Polsce rowniez brud i syf na ulicach . brudni ludzie - wPolsce rowniez brudne okna i firany - w Polsce rowniez patologiczny kraj - Polska rowniez szkola patologiczna - polska szkola rowniez (szczegolnie gimnazja) ludzie leniwi - Oooo to wlasnie Polacy pogoda dupiata - W Polsce rowniez (to nie poludnie Francji ani nie Hiszpania) moda nie istnieje - w Polsce istnieje ale bazarowa tylko kasa mnie tu trzyma - w Polsce brak jedna zaleta brak MOCHEROW - w Polsce nadmiar :D :D :D :D Reasumujac w Anglii zyje sie latwiej, przyjemniej, weselej :D :D :D

Gość OOOOOOOOOOOHA
he he dobre;))

Gość bardzo ciekawe
a mnie wkurza to, że jak pojedzie jedna z drugą to od razu widzi swoje wady, które miała w Polsce i zaraz głupie topiki o tym zakłada...

Gość Romozom
heh, prawda? tez tak myślę

Gość zaaraz zaraz
Co wy na tym topiku robiłyście? Narzekałyście. A na co? Na to, że Polacy narzekają. Co jeszcze? Skarzyłyscie sie, ze Polacy się nie uśmiechają, dodajac przy tym - :O...ojoj, nie ma to jak hipokryzja:D

Gość a nie a nie
Ja wlasnie nie narzekalam. Nie odpowiadalo mi natomiast polskie chamstwo i dlatego wyjechalam. Nawet na wakacje do PL nie jezdze - szkoda kasy i czasu.

Gość szczerze mowiac jak dla mnie
nie mieszkam w Pl ale powiem wam ze tak naprawde jednak chyba wolalabym tam zyc.tu gdzie mieszkam niby zarabiam tak ze nie mam problemu z kasa,ale tak naprawde nie mam zbytnio przyjaciol,faceta,obcokrajowcy maja zupelnie inna mentalnosc,to co dla polki byloby zdrada tu jest uznawane za normalnosc. w sklepie tu widze ze z niczym sie nie spiesza transport duzo gorszy niz pol jedzenie malosmaczne buractwo podobnie jak w pl przynajmniej w polsce jestes u siebie. i nie zgodze sie z tym ze Oni nam nie zazdroszcza wlasnie b.zazdroszcza ze jakis polak zarabia tyle co on

Gość akurat ja uwazam ze
chamstwo jest wszedzie i wstyd mi kiedy piszecie ze polacy sa tacy chamscy!!!

ja osttanio bylam w rosji,az mnie zdziwilo jaka supe mila pani byla na granicy-zastanawialam sie czy to robot,czy czlowiek...zero kontaktu wzrokowego-ani jednego wymienionego slowa!nic!szok. ja jak jade do domu,to najbardziej mnie wkurza wlasnie ta zasciankowosc..moja mama powiedziala znajomej,ze mieszkam w akademiku,bo nie chciala powiedziec,ze jestem w zwiazku konkubenckim.ech..

Gość Slav
W Angii przerwa to rzecz swieta, w Polsce??? (bez komentarza) W Angli weekand to rzecz swieta, w Polsce??? (pod telefonem) W Angli tygodniowka starcza na 7-dniowe wakacje, w Polsce??? zbierasz caly rok, a placisz 2-razy tyle W Angli w samolocie po ladowaniu - kultura, w Polsce - malo na leb bydlo nie wlezie byle by pierwszy do wyjscia W Angli kolejka przed wejsciem do samolotu ustawia sie max 15min przed okreslonym czasem wejscia, w Polsce - bydlo po 1.5h potrafi stac, byle pierwszym byc, a jak masz pierwszenstwo wejscia wykupione i wchodzisz przed, chodz nie odstales, to patrza jak na zlodzieja

Gość nojatez
Zero uśmiechy w sklepach, na ulicy. Płacenie za markę, np. New Yoker- bluzka-prawie 100% elastyny-100zł,?? I ludzie o dziwo to kupują, bo cool sklep :/ Mało ludzie tu dbają o stopy, czy o ciało w zimę, tylko kiedy trzeba gdzieś wyjść. Częste pytania ile to kosztowało, ładna bluzka. I tak jej nie kupisz,więc po co Ci to wiedzieć? Znieczulica na to co się dzieje piętro wyżej u sasiadów.

Gość mnie najbardziej dziwi
jak ludzie sobie radza w tym popieprzonym kraju, skad biora kase na zycie przy takiej drozyznie i jak to sie dzieje, ze jeszcze sie nie pozabijali bo na kazdym kroku sie kloca, wymyslaja sobie i robia na zlosc. Chory kraj i chorzy ludzie w nim mieszkaja.

Gość a wy polaczki na
obczyznie co w tej chwili robicie? NARZEKACIE i co was różni od Polaków mieszkających we własnym kraju???????????

Gość nie, my nie narzekamy
:D tylko sie smiejemy. A to roznica :P

''Karamba bamba Syt. nr 4: Urzedy. Musialam wymienic paszport, a ze jestem studentka (uczelnia zagraniczna) to przysluguje znizka 50%. ja: "tutaj jest moja legitymacja i oficjalny dokument z Uniwersytetu potiwerdzajacy status studenta. Dzwonilam wczesniej by sie upewnic, i wedlug przepisow dokumenty z uczelni zagranicznej sa przez urzad uznawane" ona: "ale to jest po angielsku!" ja: "a po jakiemu ma byc, to jest uniwesytet w Londynie" ona: " no ale to oni po polsku nie ucza???" ja: (szok) nie... ona: a skad ja mam wiedziec, ze to jest papier z uniwersytetu? ja: no jest napisane "UNIVERSITY" ona: aaaa, bo to jest po angielsku! momencik, musze sprawdzic z kierowniczka" '' Przypomnials mi zajebista sytuacje. Moj tata dzwoni do urzedu zalatwic cos w mojej sprawie, jestesmy z Warszawy. -Moja corka uczy sie w Cambridge -Czy to jest w wojewodzctwie mazowieckim? -Nie... to jest w Anglii.. - A CZEMU NIE W POLSCE?! dobrze ze to bylo przez tel bo gdyby ja widzial to by ja wysmial na bank.

Gość większość z tych
Przypomniało mi się odnosnie Cambridge.Miałam kiedyś z mężem okazję poznać studenta(rodowity Brytyjczyk) z tej uczelni.Zapytał nas skąd jesteśmy.Na wieść,że z Polski usłyszeliśmy:aaa,wiem to taki stan w USA:-DPadłam.