Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ah

jezyk polski -matura 2009

Polecane posty

kto pisal?? mam pyt odnosnie czytania ze zrozumieniem pyt 3... bylo trzeba wymienic :osobowosc hipnotyzera osobowosc osoby hipnotyzujacej i wiedza hipnotyzera . JAK myslcie jezel islowo wiedza zastapilam slowem umiejetnosci a slowo osobowosc zastapilam charakterem bedzie dobrze? mam co do tego watpliwosc ;/ i ciagle nie to dreczy

Gość ascca
bedzie dobrze. Jakie jeszcze pytania były?

Gość aaayt
powinnli uznac !!!!! No ale wiesz ten klucz cholerny!!!! Ja zawaliłam ten tekst :( On był taki prosty a ja bede miec ok. 8/ 20 pkt. masakra

Gość trudno powiedzieć
bo np. charakter a osobowość to dwa różne pojęcia.

Gość kamsoladion
ja tez zwalilam mam ok 13 p. a co do 3 to napisalam 1. wiedza czlowieka, 2.osobowosc czlowiaka;/ zapomnialam dodac hipnotyzera. pewnie nie uznaja?;/

Gość zalezy jak to interpetowac
bo wiedza jest w zasadzie teoretyczna a umiejętności świadczą raczej o praktyce, podobnie charakter i osobowość - potocznie niby używa sie ich zamiennie ale to błąd bo to nie to samo. osobowość jest wrodzona i nie da sie zmienić w przeciwieństwie do charakteru.

no wlasnie hm nie mam pojecia jak to z tym kluczem jest.. bo niby pisze ze nalezy swoimi slowami pisac a pozniej okazuje sie ze zamiast glowkowac wystarczy przepsiac glupie zdanie.. to po co pisza gruba kursywa ze nalezy pisac wlasnymii slowami ?

Gość maliga
ah a podaj link do klucza;-)

nie ma wlasnie tego wlasciwego klucza.. wejdz sobie na interie ;)

Gość aaayt
no własnie ja pisałam własnymi słowami a patrze na klucz a tu jest przepisane . No to zajebiscie ja mam zle bo chciałam swojmi słowami to ujac a tu wystarczyło przepisac !!!!! Np z tymi cechami :( ehhhhh

I teraz nie wiadomo tak naprawde co robic bylo mowone ze przepsisywac nie mozna tlyko wlasnymi slowami.. wiec ja glowkuje i mam zle podczas gdy inni poprostu sobie przepisali i maja dobrze. ci co ukladaja klucz i pytania sami nie wiedza jak sie maja ;/ taka prawda

Gość aaayt
dokładnie......ehh szkoda pisac ....Byle by zdac ....jakos to bedzie;) Zdaje ktos moze maturke z niemca??

ja zdaje niemiecki i biologie :D

Gość 19stkaaaaaaaa
ja zdaje niemca

Gość aaayt
JAk myslisz co bedzie z krótkiej formy?? Myslisz ze moze byc list formalmy???? BYł w ogóle kiedys na maturze?? Aha bo ja chce zaznaczyc w tym R und F jedna tabelke jak myslisz która mi da wiecej pkt??

Nie wiem nie slyszlaam zeby byl kiedys list formalny.. wydaje mi sie ze moze byc zaproszenie lub ogloszenie i list prywatny a z tym R i F nie wiem. ja bym na twoim miejscu tak nie robila..

Ale nie martwicie sie tym ze pisalsicie swoimi slowami a wkoncu okazalo sie ze wystarczylo przpesiac zdanie? strasnzie mnie to denerwuej naprawde jestem zla .

Gość 19stkaaaaaaaa
ja nie mysle bedzie co bedzie w miare mozliwosci sie przygotowac mam nadzieje ze list bedzie prywatny no i zaproszenie formy formalnej nie lubie...

Gość aaayt
czemu mam nie zaznaczac 1 kolumny??? Kurde te ze słuchu sa okropne....a tu bede miec pewniaka z pkt:D

ja tez nie jestem dobra ze sluchu ciezko wylapac mi slowka ale zawsze trzeba najpeirw sprobowac i w najgorsyzm wypadku mozna tak zrobic.. jak mowisz

Gość aaayt
no wiem wiem;) a jak cos to zaznaczyc wiecej R czy F jak doradzacie :P

nie mam pojecia naprawde.. najczesciej chyba jest pol na pol tak mi sie wydaje

Gość 19stkaaaaaaaa
najgorzej jak bedzie list jak na probnej slowo WYMIANA MLODZIEZOWA , albo MATURA jak w tamtym roku i kto nie pamietal mial polozone z powodu jednego slowa

Gość aaayt
ok:) a jaki przedmiot dodatkowy piszecie??

ja tez nie iwdzialam jak jest wymiana mldoziezowa wiec zamiast teog napsialam wycieczka ale nie uznano by tego pani nam tak z niemieckiego pwoeidziala...

Gość aaayt
hehe mam pomysła moze sie popytamy z niemca ze słowek i jakis zwrotów albo zdan:)

Gość aaayt
ja tez Biologia:D

jeszcze nic sobie nie przypomnialam

Gość 19stkaaaaaaaa
uznano by chodzi o komunikatywnosc uznaja spokojnie , w atmtym roku pisali zamiast matura egzamin badz praca i dali rade