Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masstia1666

Co ja mam zrobić w takiej sytuacji????

Polecane posty

Gość masstia1666

Od czwartku boli mnie lewa łydka i chyba wtedy też zaczęła się moja gorączka... Z łydką to myślałam, że mi przejdzie, więc dopiero w sobotę wieczorem zaczęłam smarować ją żelem Ketoprom. Mam też stan podgorączkowy 37-37,5. Wcześniej źle się czułam, nie mogłam nawet wyprostować tej nogi. Teraz biorę Gripex i ten żel, noga już boli dużo mniej, ale jeszcze mam ten stan podgorączkowy. Co to może być???

Gość lekarz dr hab
te objawy najbardziej pasuja mi na przepukline lydki

masz zakwasa na tej łydce, a gorączka to może być początek grypy

po masażu na rolkach mam zakwasy na całym ciele i przytym gorączka ale przechodzi

Gość masstia1666
ale mnie boli tylko w jednym miejscu, a nie cała łydka. Boli można by powiedzieć koło o srednicy około 4-6cm, w tym miejscu mam widoczne niebieskie żyły, ale to one mogły być już wcześniej, bo u mnie na ciele wogóle mocno prześwitują niebieskie żyły. I nie jestem pewna, ale ten ból jest około jakby jednej z żył. Ale pewna nie jestem bo ciężko tak dokładnie powiedzieć...

Gość chohel
mysle ze ta żyła ma zakwasy... innej przyczyny bolu to ja tu nie widze

jeśli masz bardzo widoczne zyly to w przyszlosci najprawdopodobniej mozesz miec zylaki, ile masz lat?

Gość masstia1666
a to jest poważne czy nie??? i czy wogóle żyła może mieć zakwasy??? i czy mam iśc do lekarza? mam praiwe 16 lat. A żylaki?? Już mam takiego małego jednego... :( jak sie pojawia nastepne to bede musiała coś z tym zrobić... :( bo moja mama ma żylaki i mam to po niej chyba... :( :o

Gość masstia1666
I jak to może być, że jedna noga ma zakwasy a druga nie??? Zawsze jak mam zakwasy to obie nogi na raz i to jest inny ból niż ten, który mam teraz. Bo teraz mnie boli jak dotknę ręką mocniej tylko, kilka dni temu ledwo mogłam chodzic, teraz jest już lepiej. A ból zakwasów to jest zupełnie inny, taki rozległy, jakby zmęczone nogi i bolą cały czas, a nie tylko jak dotknę. Kurcze, no teraz to już nie wiem co to może być.... :( :o

w takim razie napewno masz to od zyly, jesli Twoja mama ma zylaki, to Ty je napewno bedziesz miec i nawet jak lekarz powie Ci ze nie, bo np mozna wyciac to bzdura, w tym wypadku musisz isc do lekarza i powiedziec tez ze Twoja mama ma zylaki, na zylaki wiek nie ma znaczenia, zleci Ci lekarz badanie zyl, nie wiem dokladnie na czym to polega, mi z tylu nóz na lydkach juz tez powoli wychodza i dretwieja mi przy tym czasem nogi

Gość masstia1666
chyba muszę się wybrać do lekarza.... :( tylko jak jestem chora, jeszcze mam gorączkę to jeszcze gorzej sie załatwie, teraz jest spory wiatr, przewieje mnie na dodatek i będzie jeszcze gorzej.... :( a do lekarza mam 2km. no i co ja mam teraz robić?

zakwasy moga byc takze tylko na jednej nodze, nawet jak uzywasz dwoch nog do tych samych czynnosci, np w szkole na w-f zawsze jest rozgrzewka po to własnie zeby miesnie sie raptownie nie naciagaly, moze jedna noga byla za mocno opieta, naciagnieta i dlatego odczowasz bol

Gość masstia1666
ale moja mama nie ma ich dużo. Ona ma ich tylko kilka takich małych. A Ty ile masz lat?? ostatnio nie meilismy wf-ów bo a to egaminy gimnazjalne, a to bierzmowanie, a to jakies akademie i od jakiś 2-3 tyg nie miałam wf.

zamocz sobie nogi w goracej wodzie, np jakas miska, najlepiej jakby woda byla bardzo goraca, zaloz skarpetki a przed spaniem wymasuj lydke, wklep masc i polz sie plasko i nogi oprzyj na czyms wyzej, rozgrzejesz je, wymasujesz, masc lepiej sie wchlonie na rozgrzana lydke a podniesione nogi lepiej ja dokrwia, wez sobie aspiryne albo cos na noc, jesli Ci nie przejdzie a juz bedziesz zdrowsza to idz do lekarza :)

ja tez mam kilka malych, moja mama tez ma male, ale u kazdej z nas jest moze inaczej to przebiegac, kazda z nas moze byc inne objawy albo nie miec ich wcale, tak samo na te sama chorobe jeden lek pomoze Tobie a drugiemu moze nie pomoc wcale, jesli chodzi o w-f to taki tylko przyklad dalam, mozesz takze dostac zakwasa jak np, po nocy sie przeciagasz i za bardzo gdzies sie miesien naciagnie, powodow jest duzo :)

Gość masstia1666
dzięki za wszystko :)

Gość jaaaaaaaaaaaaaaasdsdsds
chyba jednak nie pojde do tego lekarza. goraczki juz nie mam, dobrze sie czuje, noga prawie juz nie boli i moge zupełnie dobrze chodzić. Ale dzięki za rady.... :) a kleszcz - nie, na pewno nie, bo nie mam czerwone i nie mam śladu i nie chodziłam do lasu ani nic w tym rodzaju.