Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia_Słoneczko

2 keski na tescie ciazowym - ciąża ?

Polecane posty

Gość Monia_Słoneczko

Mam pytanko. Jeżeli test ciążowy wykaże 2 kreski to na 100 % jestem w ciąży ? Mozna mu zaufać ? A może jest tak, że niektóre testy nie są wiarygodne. Pomóżcie !!!

Gość ewitra
100% to test nie daje, chyba ze wykonasz kilka różnych to wtedy pewność wzrasta. kiedy ostatnia miesiączką? kiedy współżyłaś?

Gość Monia_Słoneczko
nie no bez jaj, w ciągu ostatnich 5 tygodni współżyłam tylko ze swoim psem, no nie mówcie, że mogę być w ciąży :o

Gość kasssmmm
przeciez dopiero co topik zalozylas ze jestes w ciazy???Powalilo cie???

Gość studentka położnictwa
a jakie miałaś powody by wykonać ten test? podaj datę ostatniej miesiączki i datę prawdopodobnego zapłodnienia.

Gość Monia_Słoneczko
ktos sie podszywa pode mnie ! to jest chore. po co to komu ? psem to jest ta osoba co sie podszywa. zal.pl. FRANKAZWARSZAWY jutro mam zamiar zrobic drugi test.

Gość cocolina
zdarzyło mi się mieć dwie kreski - a w ciąży nie byłam - z tym, że jedna była blada i jakgdyby poprzerywana... Zrób drugi test - jeśli znów wyjdą dwie kreski to raczej nie jest to pomyłka... jesli wyjdzie negatywny - zrób trzeci test by upewnić się, że w ciązy nie jesteś... ...ale jeśli wyszły Ci dwie kreski - wyraźne i bez "dziwności" a nie brałaś leków z hcg i test nie był przeterminowany to raczej testy nie często się mylą - przynajmniej w tą stronę...

Gość Monia_Słoneczko
ostatnia miesiaczke mialam 27 marca. spoznia mi sie juz 8 dni. poza tym ciagle chce mi sie spac, bola mnie piersi, mam nudnosci. wszystko wskazuje na ciaze....

no to raczej wszystko wskazuje za ciążą. ale zrób kolejny test i potwierdź to u ginekologa.

Gość Monia_Słoneczko
cocolina moj test wykazal jedna bardzo wyrazna lecz ta druga byla mniej widoczna, ale byla. na tescie pisalo, ze jezeli pojawi sie taka kreska to ona takze oznacza ciaze...

Gość cocolina
studentko położnictwa mogę o coś zapytać...? taka prywatna sprawa - autorkę przepraszam z góry za zaśmiecanie tematu...

Gość no zawsze jakaś wywłoka
rozpierrdoli temat, załóż sobie swój nowy i tam pytaj niedojeebie jeden

owszem tak jest napisane niemal na każdym teście. Jednak jest to wiarygodne gdy ta blada kreseczka pojawi się odrazu, bądz po odczekanym wyznaczonym czasie( zwykle 5min) . Później test jest nieważny!

Gość qddqwe
druga kreska to ciąża, bez dwóch zdań możesz poczekać jeszcze dla świętego spokoju i zrobić badanie beta HCG

cocolina , jasne pytaj.

Gość cocolina
ja najpierw byłam przerażona... mój partner mieszkał 4000 km ode mnie... ale kiedy już z Nim porozmawiałam, uspokoił mnie i tak bardzo się ucieszył... zaakceptowałam już myśl o ciązy - ale postanowiłam powtórzyć test - zrobiłam wieczorem i wyszedł negatywny, pomyślalam, że może to przez zbyt małą zawartość hcg w moczu w pierwszych tygodniach, ale poranny test wykonany z pierwszego moczu definitywnie wykluczył ciążę... i wiesz szczerze mówiąc byłam rozczarowana... Hmmm ale fakt - na testach piszą, że ta kreska nawet jak jest blada to "najprawdopodobniej" ciąża... radzę jutro powtórzyć test... najlepiej innej firmy... Pozdrawiam i oby było po Twej mysli...

Gość do studentki położnictwa
skorzystam wiec z okazji i ja zapytam!!! Juz zalozylam topik,ale nikt nie odp!! Otoz boli mnie 1 piers-z boku-jest wyraznie nabrzmiala i ma zgrubienia.Za tydz mam dostac okres...zastanawiam sie co to moze byc i czemu tylko jedna ???Prosze o jakies sugestie!

Gość Monia_Słoneczko
aha... dla swietego spokoju zrobie test raz jeszcze. wtedy bede miala pewnosc na 100 % czy bede mama, czy nie. szczerze mowiac juz sie przyzyczajam do nowej roli matki. nie mam tej pewnosci, ale czuje cos, ze malenstwo tam jest... :)

Gość cocolina
biorę tabletki antykoncepcyjne - niedawno w środku opakowania zdarzyło mi się mieć biegunkę - trwało to kilka dni,z ulotki wynika, że mogło mieć to wpływ na osłabienie działania hormonów, ale krwawienie z odstawienia wystąpiło - co prawda było dziwne - już po ostatniej tabletce zaczęło się plamienie i trwało kilka dni, a "okres właściwy" zaczął się później niż zazwyczaj - czy mozliwym jest krwawienie z odstawienia w ciąży?

Gość Monia_Słoneczko
cocolina ja test robilam poznym wieczorem. wtedy jest mala zawartosc hcg w moczu, lecz mimo to druga kreska sie pojawila.

Gość Monia_Słoneczko
cocolina szczerze mowiac to nie mam pojecia. ja nie biore i nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych...

Gość cocolina
Monia_Słoneczko - ja już się przyzwyczaiłam do myśli, że będę mamą, zaczęłam się już tym cieszyć... rozmyślałam jak to będzie i kiedy okazało się, że to jednak nie ciąża, byłam rozczarowana i było mi tak przerażająco pusto i smutno... kilka dni nie umiałam się oswoić z myślą, że to nie teraz... także radzę Ci poczekać na wynik drugiego testu i wtedy się ucieszyć, bo rozczarowanie boli niestety...

Gość do studentki położnictwa
Monia-Sloneczko a masz jakies objawy-np bol jak na okres czy bol piersi!! czy skurcze jakies???

Gość cocolina
to dużo zmienia w Twojej sytuacji - bo rzeczywiście przy mniejszym stężeniu hcg testy mniej czułe moga się mylić - ale raczej na minus niż na plus... choć ja robiłam test w południe i nie z pierwszego moczu... a ta druga kreska była co prawda jaka była, ale pojawiła się od razu... i nikt nie zaprzeczył, że ona tam jest...

Gość Monia_Słoneczko
cocolina - gdy zobaczylam ta druga kreske na tescie to po prostu mnie zatkalo. nie wiedzialam co powiedziec i co myslec. bylam przerazona. gdy powiedzialam to mojemu chlopakowi to on az z wrazenia zbladl. na poczatku nie moglismy w to uwierzyc. z czasem jednak coraz bardziej oswajam sie z mysla, ze moge byc mama. codziennie mi sie sni lozeczko w pokoju i dzidzia. masz racje, rozczarowanie bardzo boli... jutro na cale szczecie bede juz pewna, czy bedzie dzidzia, czy tez jej nie bedzie... tak naprawde to nie jest teraz odpowiednia pora na ciaze u mnie, ale jesli juz jest to niech bedzie. dziecko nie jest niczemu winne. jesli bedzie to je bede kochac nad zycie i zrobie dla niego wszystko, z reszta tak jak moj chlopak :)

Gość cocolina
uciekam już w sen - jutro z samego rana muszę biec na uczelnie... trzeba się pochwalić przed promotorem "dziełem życia"... życzę dobrej nocy i by było po Twojej mysli... Pozdrawiam...

Gość Monia_Słoneczko
tak mam pewne objawy. po pierwsze powiekszyly mi sie piersi i bola. miesiaczka spoznia mi sie 8 dni. w pierwszych dniach spoznienia, gdy mialam bole ( takie jak na okres) myslalam , ze po prostu niebawem go dostane. ale go nie bylo. bol jest taki ze narasta i za chwile znika. i tak kilka razy w ciagu dnia. poza tym teraz wiecznie zmeczona jestem. dzis caly dzien spedzilam w lozku. wieczorem spalam jakies 3 godziny ( co dla mnie nie jest to normalne bo nigdy nie sypiam w dzien ) . a poza tym ostatnio jadam dziwne rzeczy np : tort przegryzany ogorkiem kiszkonym, kanapka z musztarda i szynka a do tego sledzie w smietanie.

Gość cocolina
Monia jeśli jesteś w ciąży to Twoje maleństwo będzie miało wspaniałą mamę... Spokojnej nocy... i cierpliwości...

Gość Monia_Słoneczko
bede sie starac by ono mialo wszystko. a milosci rodzicow napewno nigdy mu nie zabraknie, dobranoc :)