Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dekoracja oryginalna

szukam oryginalnego pomysłu

Polecane posty

sama robię dekorację na sali, mniej więcej mam zaplanowane co będzie. Mam problem tylko z filarami - na sali jest 6 filarów takich prostokątnych przylegających do ściany o szerokości ok 60-70 cm. Chciałabym z góry na dół przyczepić coś na tych filarach. Pasowałyby mi np takie kwiaty http://allegro.pl/item616890092_kwiat_z_sizalu_sizal_kwiaty_kwiatek_dekoracja.html - taka powiedzmy girlanda z 3 kwiatków przywieszona do każdego filara. Ale te kwiatki za drogo wychodzą. Szukam więc jakich innych pomysłów. Mogą być nawet dość wymagające - nie boję się wyzwań.

Gość impresja_12
Cześć. Te kwiatki są kiczowate i raczej pasują na urodziny...party z innej okazji ale nie na wesele. Filary można ozdobić organtyną i gdzie niegdzie sztucznymi małymi różyczkami czy rumiankami w zależności co bedzie lepiej pasowało do całości.

może coś takiego - lampki choinkowe drobniutkie białe owinięte wokół filara a przykryte szyfonem białym, fajny efekt to daje

Tylko, że te filary nie są takie wolno stojące, ale bezpośrednio przylegają do ściany więc nie można ich obwiązać niczym dookoła. I sorki, ale jak dla mnie to właśnie organza+sztuczne kwitki to szczyt kiczu.

Broneczka, lampki są ok, tyle że to trzeba kupić takie specjalne Dekoracyjne (żeby nic sienie sfajczyło), a zakup 6 sznurów wyjdzie za drogo.

Gość Wierka Sierduczka
Niezbyt fajne te kwiatki. Kiczowate właśnie Zastanów się nad czymś mniej ckliwym - może coś ze zwykłego sznurka jak do snopowiazałki, coś z drutu, żeby było bardziej nowocześnie, a nie słodko do wyrzygania

a jak stroisz salę przede wszystkim... to wtedy pomyślimy co dalej, ja miałam wesele dwa tyg temu ;)

Sala jest raczej tak standardowo dekorowana - takie pionowo upięte pasma materiału od środka do ścian (kolor biały, żółty i zielony). To coś na filarach ma być tylko dopełnieniem dekoracji, a nie jej głównym elementem.

dzięki za pomysły, ale balonowe dekoracje to w ogóle mi się nie widzą.

21, nie bardzo wiem o co konktetnie ci chodzi.

to dziewczyny wpiszcie w google dekoracje slubne i szukajcie bo tego jest mnóstwo... ja miałam upinane żywe kwiaty na tiulu wygladały subtelnie i pieknie powodzenia ja uciekam papa :)

ta pierwsza dekoracja materiał czysty bialy i dwa serce czerwone bo własnie mysle nad taka dekoracja za nami na scianie lampeczki dekoracyjne przescieradlo tiul ale jak to zrobic?

Serca to się pewnie na allegro kupuje. A materiał trzeba poprostu odpowiednio wymierzyc i upiąć. Do tego z tyłu trzeba by wszyć górą taśme do firanek, zeby to ładnie umarszczyc. A do tych łódek na wierzchu pewnie też można taśmę wszyć, ale chyba prościej bedzie umarszczyc w ręku i upiąć.

Natomiast kwestia zamocowania tego to zalezy od sali i od Waszej pomysłowości.

ja to wogole takich rzeczy nie ogarniam jakas inna chyba jestem:P a powiedz mi jeszcze ok jak pokombinujee cos to zrobie taka scianke a ladnie to bedzie wygladalo jak pod sufitem podwieszcze biale albo ecru szafry bo sama ma granatowe zaslonki? widziaalas moja sale? http://www.panorama.krynica.pl/jadalnia.html

Jesli chodzi o kolor szarf, to białe byłyby ok. No chyba, ze ewentualnie chciałabyś postawić na kolory to mozna jeszcze dodac szfir i kontrastowo żółty, ale nie każdy lubi jak jest tak kolorowo. Ale nie bardzo wiem jak bys chciała te szarfy podwiesić. Z tego co widać na filmiku to sala jest dosc duza i w stosunku do powierzchni wydaje sie niska więc takie szarfy ja jeszcze bardziej obniżą. Gdyby nie te niezbyt ładne lampy to ja w ogóle nie robiłabym dekoracji pod sufitem.

No wlasnie lampy sa okropnee to nic wogolee nie dekorowac? a tak gdzie sa te dwa olbrzymie kaloryfery a moze cos na tych oknach ale fajna jestes dziekujee za poswiecony czas

Trudno mi sobie wyobrazić jak duża jest ta sala, bo na filmie wydaje się ogromna i ja bym się nie porywała przy takiej powierzchni na jakieś wielkie dekoracje (no chyba ze firmę zamówisz. Wszystko zależy od tego, jak dekoracja ci się podoba, a jaka nie. Jeśli podobają ci sie dekoracje balonowe, to mogłabys lampy zmaskować jakimiś fantazyjnimi dekoracjami balonowymi - na youtubie jest pełno filmików jak można zrobić różne kwiatki z balonów (pod każdą lampą przywiesić taki kwiatek - ale chyba jest ryzyko, że pod wpływem ciepła balon pęknie). Albo można kupic takie kule ze sztucznych kwiatów (cosjak te serca, tylko kule) i podczepiać pod lampami, ale nie wiem jaki by był koszt bo tych lamp jest dużo. A jeśli by odpuścic sufit, to faktycznie coś by się przy oknach przydało - wg mnie to najlepiej by wyglądało jakby po bokach okien były takie granatowe zasłony do podłogi (jak jest cała ściana firanek to tak jakoś łyso jest). Te kaloryfery można zamaskować upinając tam materiał podobnie jak na ściance za młodymi. Albo teraz modne jest, że młoda para zamawia sobie taki duży plakat- zdjęcie i jakby takie plakat rozwiesić na tej ściance to też by moze te kaloryfery zakrył. Ja mam do zakrycie takie duże i brzydkie drzwi i będę na nich materiał upinać.