Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezko pracujaca 24

przesadzila gdzie to zglosic

Polecane posty

Gość skad takie oburzenie
na poczatku tematu. czy wam sie wydaje ze to normalne ze ktos okrada panstwo? ja mam inne zdanie - jesli Ci sie nalezy spoko bierz, ale nie oszukuj i nie wyludzaj. jak sie tej pannie dobiora do tylka to bedzie musiala wszystko oddac to co dostala co do pensa i moze jeszcze jakas kare jej dowala. I dobrze moze sie nauczy na przyszly raz i jeszcze rozpowie innym znajomym zeby tak nie robili

Gość jak slysze takie teksty
zajmij sie swoim zyciem, w domysle pozwol zlodziejowi nadal nas okradac to mi sie noz w kieszeni otwiera. Wlasnie to jest moje zycie bo benefity z moich podatkow (miedzy innymi) sa wyplacane. A wiec to moja sprawa i mam prawo zglosic jezeli ktos nielegalnie pobiera benefity.

Gość royal farms
autorka ma racje ..tez bym zglosila...w koncu z jakiej racji ktos ma pobierac nieuczciwie pieniadze z moich podatkow

Gość skad takie oburzenie
autorka jak zglosisz to daj znac jak to wygladalo i co Cie wypytywali i czy bylo to anonimowo. Wiem ze moj kolega tez nielegalnie pobieral benefity na siebie i choc zarabial tyle co ja to dostawal jeszcze calkiem niezla kase co miesiac az jakos przez przypadek sie dowiedzieli o tym i musial cala kase oddac...tak wiec oszustwo nie poplaca

Gość ciezko pracujaca 24
napisalam e-mail, wybralam ten o child benefit. Pozdalam dane, adres i ze dziecko wogole tutaj nie mieszka a ona dupska do pracy nie rusza tylko pobiera benefity jako samotna matka. Dodalam ze to juz w ich interesie aby wiecej rzeczy sobie posprawdzali, nie podpisalam sie......wiem napiszecie ze nie mam jaj....widocznie nie mam. Nie byloby tego oczywiscie gdyby dzieckiem sie zajmowalan ale przesadzila wiec ZROBILAM TO!!! juz nie ma odwrotu. szczerze mowiac jakos mi lzej, a malej pewnie i tak lepiej u babci chociaz za ta wredna suka napewno teskni. Mozecie mnie teraz zeszmacic ale odwrotu juz nie ma a jej podobne moze wkoncu sie zastanowia czy dziecko trzeba wychowac i kochac czy zarabiac na nim. Pozdrawiam

Ja cie nie zeszmace- ja tez jestem przeciwko wszelkiemu kretactwu, które ksztaltuje niechlubny obraz Polaka na emigracji. A ze sie nie podpisalas? No cóz, pod danymi takiego scierwa, nie matki... sorry... nie musialas sie podpisywac :-O

taa, porozmawiac ze zlodziejem i poprosic zeby byl uczciwy bo krasc i wyludzac jest nieladnie. Po pysku to trzeba lac wyludzaczy, a nie tych nielicznych ludzi ktorzy na to reaguja, ale widocznie masz zlodziejska mentalnosc ze popierasz takie zachowania. Jak widzisz ze ktos kradnie samochod to idziesz z nim podyskutowac czy dzwonisz na policje? a, zapomnialam, ty popierasz zlodzieja.

Gość bardzo dobrze zrobilas
Jezeli pobiera tylko child benefit na dziecko w Polsce to jest w prawie. Jezeli pobiera inne zasilki jako matka samotnie wychowujaca dziecko odpowie prawnie. Dosc cwanaictwa i zlodziejstwa. Nie musialas sie podpisywac, istnieje nawet specjalna infolinia na jaka mozna zadzwonic zupelnie anonimowo i podac dane zlodzieja.

Gość Gratuluje...
Gratuluje postawy!!!1 Złodziejstwo trzeba tępić !!!!

Gość IP kompa
bardzo dobze ja tez przetrzepia he hehe oraz jej znajomych ,,zaklad pracy itd nawet smieci beda przegladac . nie musiala sie podpisac IP kompa starczy smarku jeden. tak to jest z kablami .

Gość nic nikomu nie przetrzepia
Sprawdza dane osoby podejrzanej o wyludzanie pieniedzy. Nielegalnie pobierane benefity sa w UK przestepstwem, nie wykroczeniem!!!! Po to stworzono infolinie na ktorej mozna anonimowo (!!) zglosic osobe podejrzana o przestepstwo. Sprawdza osobe podejrzana i tyle. Jezeli prawnie pobiera benefity to sprawa bedzie zakonczona, jezeli okrada panstwo i podatnikow sprawa trafi do sadu. Proste! I skonczmy z przyzwoleniem na zlodziejstwo i cwaniactwo.

Gość ciezko pracujaca 24
do ty kretynko ty sie wstydzisz takich polakow jak ja "kabel" a ja sie wstydze wyludzaczy "zlodziei"

Gość hmmmmmmyyyyyyyyyyzzzzz
no to w niemczech maja takie same problemy jak polopnia angielska

Gość popieram autorke brawo

Co za idiotyzm z tym niby zazdroszczeniem dziecka i domyslna bazplodnoscia... Czasami lepiej zamilczec, niz pierdoly pisac :-O

Gość LOL....
Ależ debilka jesteś. Dałaś dupy jakiemuś fagasowi zrobił ci dziecko a teraz ty \"dobra\" matka zostawiasz je dziadkom bo ci przeszkadza. Boże chroń dzieci od takich pożal się Boże rodziców.

Gość ciezko pracujaca 24
no to pokazujesz jaka z ciebie matka hahaha taka jak ojciec dziecka na ktorego liczyc nie mozesz, dziecko na ciebie tez nie bedzie moglo liczyc bo cie nie bedzie przy nim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wolalabym kazda najgorsza robote wykonywac byle by byc tam gdzie dziecko. Jestes wstretna materialistka. Acha jeszcze jedno, nie ciesz sie jezeli ktos jest bezplodny (mnie to na szczescie nie dotyczy) bo takie zachowanie niestety obruci sie przeciwko tobie lub nie daj Boze dziecka ktore nie jest winne ze ma taka bezmyslna matke. Pozdrawiam

Gość ciezko pracujaca 24
jeszcze jedno moze tobie nie przeszkadzaly by slowa "nie chce jej tutaj bo by mi tylko zawadzala" zreszta tobie pewnie tez by zawadzala i ja zostawiasz nie wiem jaka jest twoja sytuacja ale tutaj sa opiekunki i za to zwracaja 80% wydatkow na oplacenie ich jesli pracujesz!!!! jesli jej mala zawadza to suka nie bedzie na biedulce zarabiac!!!!!!!! niech ruszy dupe a nie smieje sie wokolo. To wlasnie te slowa przesadzily o mojej decyzji

Gość SZOK******__
autorka wkurzyla sie o cos na kolezanke,a ze duzo wiedziala o niej ,bo sie wczesniej kumplowaly ... to ja chce teraz zalatwic i NIECH NIE SCIEMNIA SUKA ze chodzi jej o dobro dziecka, bo wlasnie to dziecko tez zalatwila !!!!!!!!!!!!! Takich polaczkow zazdrosnych i msciwych jest pelno i to jest najwieksza tragedia ,bo nie wiesz z kim sie zadajesz.Udaja wielka przyjazn,wypytuja ...a potem nawet jak im wczesniej pomoglas narobia kolo dupy !!!! Dlatego przestalam przyjaznic sie i trzymam \"gebe\" na klodke. WSTYDZCIE SIE .... NIE MA NIC GORSZEGO OD DONOSICIELSTWA !!!

Gość Hahihura
A ja sie wstydze takich co bronia zlodziei i ciebie po wyzej bronisz zlodziei wiec sama jestes ZLODZIEJEM. Niech widza ze ktos chce z tym skonczyc i zmazac z nas ta nalepke polaka zlodzieja. Jestes scierwem taka moralna a z polakami nie trzyma to po h..j jej bronisz, pewnie boisz sie ze i ciebie podkabluja. ZLODZIEJKA WYNOCHA Z UK

Gość w UK panuje inna mentalnosc
Donosicielstwo jest potepiane w Polsce, gdzie system byl zawsze wrogiem. Najpierw zabory, potem po krotkiej przerwie nazisci, potem komunisci. Rzad to zawsze byli ONI, przeciwko ktorym trzeba bylo trzymac sztame. Dlatego mamy taka mentalnosc a nie inna, bardziej liczy sie cwaniactwo niz uczciwosc, a sciaganie na klasowkach czy robienie wladz publicznych w konia spotyka sie z powszechna aprobata. Na Zachodzie to system ma sluzyc obywatelom, dlatego maja oni do niego calkiem inne podejscie. Sciaganie na klasowkach jest tu potepiane, tak samo moze na ciebie doniesc dobry kumpel z pracy jesli robisz cos przeciwko firmie, i nikt tu tego nie potepia ani sie nie dziwi. Ktos, kto pobiera nielegalnie benefity uwazany jest za zlodzieja, ktory okrada rzad, a tym samym NAS, bo system dziala dla dobra wszystkich, a ten, kto wystepuje przeciwko, zagraza spolecznemu porzadkowi. Zasady sa po to, by pomagac, a nie przeszkadzac. Benefity pochodza z pieniedzy podatnikow - ludzi, ktorzy pracuja i placa podatki. Dlatego ktos, kto okrada panstwo, okrada kazda osobe placaca podatki - takie rzeczy nalezy zglaszac, no chyba ze lubicie byc okradani i podoba wam sie placenie wysokich podatkow.

Gość jak wogole mozna donosic
jak wogole mozna donosic - szok

Gość Donosicielstwo
Ci którzy traktują tzw. donosicielstwo jako coś złego są normalnymi krętaczami, złodziejami i kombinatorami. Jak ktoś wcześniej pisał. To nie Polandia gdzie krętactwo i złodziejstwo jest cool.

Gość w dupach sie wam poprzewracalo
w dupach sie wam poprzewracalo ,,poloczki,, o glowie nie wspomne., wczoraj bylam u lekarza taka mloda polka tam byla myslalam ze dziecku uszy pozatykam od jej slownictwa i zachowania,

A co do donosicielstwa - niech kazdy zaglada do swojej dupy!!!!!!!!!!!

i nie kazdy kto sie brzydzi donosicielstwem jest kretaczem i oszustem moja droga - to obrzydliwe zachowanie malolatow!!

Gość Donosicielstwo
Co wy za dzieci wychowacie? Jak zobaczą że ktoś kradnie batona w sklepie to jeszcze go załonia zeby nikt nie zauważył. Jeśli w parku będą gwałcić kobietę to po prostu odwrócą głowę. A jak kogoś będą bili na chodniku to przejdą na druga stronę. Bo przecież mamusia mówiła żeby własnej dupy pilnować.

Gość kajko i kokosz
Ja pilnuje wlasnych interesow - jak ktos pobiera nielegalnie benefity to MNIE okrada, zrozumcie to ludzie :O Czym wiecej osob pobiera benefity, tym wiecej panstwo wydaje na nie pieniedzy. A skad te pieniadze? Z podatkow osob, ktore pracuja. Pomysl, ze ten podatek, ktory placisz z wlasnych ciezko zarobionych pieniedzy idzie na jakichs oszustow, ktorzy sobie za to ida na zakupy, tak to dokladnie dziala.

Gość wggggggggggg
Donosicielstwo Co wy za dzieci wychowacie? Jak zobaczą że ktoś kradnie batona w sklepie to jeszcze go załonia zeby nikt nie zauważył. Jeśli w parku będą gwałcić kobietę to po prostu odwrócą głowę. A jak kogoś będą bili na chodniku to przejdą na druga stronę. Bo przecież mamusia mówiła żeby własnej d**y pilnować nie odwracaj kota ogonem - brak argumentow? co?