Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Made in Chile

Co ile i na jaka długość obcinaś kotu pazury?????

Polecane posty

Gość Made in Chile

Jak w temacie. Pomocy! CO ile i na jaka długosc???

Gość weronisiax
kotu pazury???? pierwsze slysze...

Gość smutno mi czasem
jesli ma ciale to widac ukrwienie, tak mniej wiecej do tego miejsca mozesz tylko uwazaj

Pazurki obcina sie srednio co miesiac ale mozna czesciej, nawet co tydzien-dwa jesli szybko rosna i kot mocno drapie. Jesli nie masz wprawy obcinaj tylko ostry czubek. Ogólnie jest zasada żeby obciąc najmniej 3 mm za zywą tkanką (różową częścią pazura). I odradzam zwykłe cążki dla ludzi, bo miażdżą pazurki, lepiej kupic specjalne dla kota, mają okrągły przekrój

Gość smutno mi czasem
jesli ma jasne * :o

Gość 19stkaaaaaaaa
ja tez nie wiem ale moj jest tak agresywny tylko sie go dotknie i robi musachi tymi pazurami mi po twarzy ... chyba zaniose do weterynarza otworze drzwi wrzuce kota i uciekne bo jest straszny i niech sam se radzi , na marginesie warzy 6kg wyglada jak mala puma ile wasze waza?

No tak ze 2-3 mm, może trochę więcej. Musisz zobaczyć żeby nie dojść do miejsca które jest już ukrwione, bo jak za daleko obetniesz to kociak będzie tylko cierpiał. Jeśli chodzi co ile to sama musisz zaobserwować kiedy pojawią się szpileczki ;) No a jeśli sama się boisz lub dalej nie bedziesz wiedziała co i jak to lepiej pójdź z kotem do weterynarza.

Gość do smutno mi czasem
wszystkie koty maja jasne pazurki

Gość smutno mi czasem
bardze mozliwe, to moj pierwszy kot :) u weta dostaje wscieku wiec sama mu przycinam i jest ok