Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hostessaa

Jakie badania do ksiazeczki zdrowia?

Polecane posty

Gość hostessaa

Moze wy mi powiecie jakie badanie trzeba zrobic do ksiazeczki zdrowia?

Gość napewno do ksiązeczki zdrowia
a nie sanepidowskiej????

Gość hostessaa
potrzeba mi ksiazeczke zdrowia na stanowisko hostessy tak mi ta pani napisala "ksiazeczke zdrowia"

chodzi ci o pracownicza książeczkę zdrowia? jeżeli ją masz i musisz przedłużyć jej ważność to na pewno mocz i morfologia i wizyta u lekarza medycyny pracy, a jeżeli jej w ogóle nie masz to mocz, morfologia, wr, prześwietlenie płuc i kał - bynajmniej w moim mieście to są wystarczające badania, no i oczywiście wizyta u lekarza medycyny pracy który wpisze wyniki do książeczki oraz cie bardzo dokładnie przebada;-)

Gość hostessaa
a co znaczy bardzo dokladnie? Bede musiala ja wyrobic a nie wiem jak sie do tego przygotowac

Gość maribella009
A ja mam takie pytanie. Jak tez bym chciala sie dostac do takiej pracy jako hostessa a jestem w 5 tyg ciazy to czy to tam jak bede wyrabiaqc ksiazeczke bedzie zapisana i czy mnie przyjma?

jak ja robilam swoja ksiazeczke to z wszystkimi wynikami udalam sie do lekarza medcyny pracy i najpierw przeprowadzil ze mna wywiad - pytania jakie choroby przeszlas, czy palisz, pijesz, pyta o ciaze ewentualne poronienia i takie tam, pozniej prosi abys rozebrala sie do bielizny i ogladał skóre czy nie ma zadnych zmian, sluchal serca, paznokcie sprawdzal, zęby, jednym slowem oglada czy nie ma zadnych zmian itp. jezeli wszystko jest oki wstawia pieczatke ze przeszlas badanie, wazne jest rok i po wszystkim. jezeli nie masz skierowania i wszystko chcesz zrobic na wlasna reke szykuj sie na wysokie koszta.

maribella do kiazeczki sanepidowskiej ci nie wpisze ze jestes w ciazy, ale zalezy od lekarza czy ci podbije czy nie bo np bedziesz miala podwyzszone ob wiec jezeli chcesz to ukryc mozesz powiedziec ze ostatnio bylas chora;-) aha i jak jej nie masz w ogole to nie mozesz zrobic przeswietlenia pluc, w ciazy nie wolno;-(

Gość maribella009
aha oki tymbarkowa bardzo dziekuje. Wcale jej nie mam i chyba w takim razie bede musiala zrezygnowac z pracy no trudno, dzidzia wazniejsza