Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bleblable

naprawa obiektywu w aparacie - ile moze to kosztowac?

Polecane posty

Gość bleblable

Witam! mam aparat panasonic lumix DMC-LS75 niestety ktoregos razu spadl na obiektyw i teraz nie chce sie chowac a jak wlaczam to wyskakuje komunikat : PLEASE TURN CAMERA OFF AND THEN ON AGAIN moze orientuje sie ktos ile moze kosztowac naprawa?

Gość bezapelacyjnie................
ok 200zł

Gość bleblable
hm... bede musiala sie w takim razie wybrac do serwisu, ale jak krzykna 300zl... to aparat jedynie na smietnik :O juz wole owy kupic...

Gość bleblable
200zl, za taki aparat to tez nie bardzo sie oplaca....

ja bym wolala rozejrzeć się za nowym obiektywem jakims niedrogim, naprawa może wyjść dużo, wystarczy trochę dołożyć kasy i kupić nowy w niektórych przypadkach. Może zerknij sobie do jakiegoś niedrogiego sklepu, np. Foto-Tip ma konkurencyjne ceny obiektywów i zobacz czy opłaca Ci się naprawa.

Gość panico
Wszystko zależy od tego, jak poważna jest to usterka. Zawsze warto iść do serwisu i po prostu poprosić o wycenę. W e-serwis foto zrobisz taką wycenę za darmo. Tutaj znajdziesz do nich namiary: http://e-serwisfoto.pl/ Drodzy nie są, także majątku nie zapłacisz, a będziesz miała ponownie sprawny obiektyw. Wydaje mi się, że będzie Ci się to o wiele bardziej opłacało niż kupno nowego aparatu. Szczególnie, że ten już znasz i wiesz jak się z nim obchodzić :)