Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocyyyyyy

Alergia czy co do cholery ???????? Moze ZYRTEC ?????????????????????????????????

Polecane posty

Gość Pomocyyyyyy

Mój synek ma 5,5 m-ca i kaszle. Dopiero był leczony na zapalenie oskrzeli, ale do konca nie wiadomo czy w ogole byl na to chory :( pare dni temu skończyliśmy podawać antybiotyk i on znów kaszle :( moim zdaniem to uczulenie na roztocza kurzu domowego, mamy wykładziny itp. Lekarka mówi, że da skierowanie do alergologa, ale tam ogromne kolejki i do tego czasu rozkłada ręce. Co wy myślicie? Nie ma gorączki! Je dużo jak zawsze! Jest wesoły! Podczas tego niby zapalenia też było wszystko ok, tylko kaszel. Czasami kaszlnie raz, a czasami (rzadziej) taki napad kaszlu. Mam w domu zyrtec? Moze podać? Sprawdzić w ten sposób czy to pomoze na ten kaszel? Macie jakieś doświadczenia? Ile podać takiemu dziecku i czy w ogóle? Pytałam pediatry czy "MOŻE PODAĆ" a ona "MOŻE" :o Cholera mnie bierze !

Gość no coz i tak bywa
moj syn miał dwa razy zapalenie oskrzeli pierwszy raz jak miał dwa m-ce pozniej jak miał 4 m-cy teraz ma 9 m-cy i od dłuzszego czasu dostaje zyrtec i jest cisza i mam nadzieje ze tak zostanie tez nam powiedziano ze moze byc to na tle alergicznym,,,

Gość eksperymenty na dziecku
po pierwsze zmień lekarza, po drugie nie rób eksperymentów medycznych na własnym dziecku podając mu silnie działające leki na własna rękę po trzecie zlikwiduj roztocza i kurz z domu, to wcale nie jest takie trudne! Zacznij od prania pościeli w 90 stopniach , codziennie zakładaj świeże powłoczki i prześcieradło i czystą piżamkę, na materac kup antyroztoczowy pokrowiec, nie kładź dziecka na podłodze, kup Allergoff do tapicerek po czwarte kaszel u małego dziecka może się utrzymywać nawet 3 miesiące po wyleczeniu zapalenia oskrzeli z powodu ich podrażnienia i wyrobienia odruchu kaszlowego, podawaj mu syrop DROSETUX do alergologa możesz się zapisać, nawet jak objawy ustąpią, tylko za pierwszym razem potrzebne jest skierowanie, potem już idziesz bez skierowania po co faszerować dziecko lekami, nie lepiej usunąć przyczynę???

Gość Pomocyyyyyy
Nie, nie. Nie chce podawać zyrtecu na własną ręke. Dzwoniłam własnie do lekarki (innej) i ona kazała podać. Opisałam jej całą sytuację bardzo dokładnie i kazała podać 5kropli, a rano wpaść do niej do gabinetu. no coz i tak bywa - jakie u was były objawy? Co się działo dokładnie?

Gość no coz i tak bywa
objawy? hmmm... w sumie to tylko dokuczliwy kaszel katar zatkany nos i strasznie rzęźiło mu w oskrzelach dwa razy miał zastrzyki... po tym drudim razie lekarka powiedziała nam ze własnie moze byc to na tle alergicznym z racji tego ze dwa razy był chory w nie duzym odstepie czasu bo to tylko 2 m-ce przerwy było i zadecydowała zeby podawac raz dziennie na wieczór po 5 kropli zyrtecu i robilismy mu inhalację ale inhalacje odstawiliśmy i został tylko zyrtec...

Gość Pomocyyyyyy
no coz i tak bywa - jeżeli ten kaszel jednak jest alergiczny, a nie znów od choroby to jaki czas po podawaniu zyrtecu się o tym przekonam ?? ?? ?? ??

Gość up tez jestem ciekawa

Gość upupuu
pu

jestem alergikiem od 33 lat :( i radzę uważać z zyrtecem , on działa usypiająco i zagęszcza śluz w nosie, bardziej polecam claritinę ale najlepiej iśc do alegologa

dla małego alergika powinnaś kupić oczyszczacz z nawilżaczem powietrza, i kiedy najczęściej kaszle, o porę dnia pytam ?

moje dzieci maja to samo ciagle kaszel maja rozpoznana tzw nadwrazliwosc oskrzelowa co oznacza ze sa kandydatami do astmy jak to lekarz powiedzial. musisz znalezc dobrego pediatre bo niektorzy myla to z zapaleniem oskrzeli lub z zapaleniem pluc i niepotrzebnie faszeruja dziecko antybiotykami ktore i tak nic nie pomoga. Jesli moje dzieci maja szmery na oskrzelach to musza dostac leki sterydowe wziewne starszy synek dostaje takie do psikania do buzi, mlodszy ma robione nebulizacje mlodszy na zyrtecu jest ciagle. Dla pocieszenia to powiem ze z tego mozna ladnie wyjsc tylko musi byc odpowiednie leczenie starszy synek juz praktycznie nie ma z tym problemu mlodszy niestety jeszcze sie zdarza :(

claritine tez testowalismy na starszym synku ale lepiej sprawdza sie zyrtec

Gość Jak to czytam to mi się włos
na głowie jeży :O Antybiotyk, bo może miał zapalenie oskrzeli a może nie miał? Tym którzy tak robią polecam przestudiowanie wnikliwe tej strony http://www.antybiotyki.edu.pl/program_podstawy.php i oby kiedyś nie nadszedł ten dzień, kiedy antybiotyk nie zadziała, bo był wcześniej podawany bez sensu :O Zamiast dawać zyrtek- zlikwidować roztocza, wymyć, wyprać, wymrozić co się da i kupić nawilżacz, jak napisała FRANKAZWARSZAWY

Gość moja corka
bierze singulair4 i krople do nosa allergodil doraznie ventolin i flixotide kaszel zniknal, okazalo sie, ze ma uczulenie na trawy, zboża i brzoze zapisz dziecko koniecznie do alergologa, moze prywatnie, sa mniejsze kolejki

moje dzieci mialy robione testy i niby nic nie wyszlo ale IGE nie maja w normie wiec oznacza to ze jednak sa alergikami

moj starszy synek bierze ventolin i flixotide mlodszy czopki aminofiline, boredual i pulmicort te dwa ostatnie w nebulizacji

Gość moja corka
jeszcze krople rhinocort tez do nosa a cosmy sie nalazily po lekarzach, co lekarz to inna diagnoza

Gość Pomocyyyyyy
FRANKAZWARSZAWY mamy nawilżacz powietrza od 3m-cy Kaszle w nocy, ale to takie jedno, dwa kaszlnięcia, choć raz miał atak kaszlu w nocy wlasnie, a poza tym to kaszle tak późnym popołudniem lub wieczorem. rano raczej nie. ogolnie zdarza sie czasami na dworzu, ale to są takie pojedyncze kaszlniecia. Atak mial 3 razy w zyciu

Gość SanSan
to moze byc alergia moj syn tez tak mial, ale jak byl trche starszy, ciagly kaszel, ciagle zmiany syropow, lekarka nie wiedziala sama od czego ten kaszel oprocz kaszlu zero objawow, poszlam prywatnie lekarka powiedziala ze to alergia-zyrtec i po sprawie :) w tym roku zamiast kaszlu, male, zaszklone oczka podaje juz zyrtec

Gość no cóz i tak bywa
do autorki-----zapytaj lekarza swojego o inhalacje nam tez one duzo pomogły jedne dostawał dwa razy dziennie a jedne własnie w razie ataku kaszlu!!

Gość Pomocyyyy
Korva :o wlasnie rejestrowalam nas do lekarza i oklamalam ta babke przy telefonie, bo skoro na dzieci zdrowe to tylko do szczepienia :o co za baba! No to ja, ZE TAK DO SZCZEPIENIA :P chyba nie bedzie problemow co? No przeciez nie pojde na chore :(

Gość no cóz i tak bywa
dlatego własnie ja nie dzwoni i wale prosto do przychodni :P

kaszel w nocy i wieczorami to też typowy dla alegików. nawilżacz jest dobry ale ważne czy on również oczyszcza powietrze. wiadomo że każdy z nas kto tu napisał ma jakieś przeżycia zwiazane z alergią ale widziałam lekarstwo które spowodowało śmierć u kilkorga dzieci na świecie :( widziałam na astmę, są leki bez recepty typu alertek itp ale poniewaz sama tyle lat z tą chorobą walcze lepiej się tym nie sugeruj tylko idź konieczne do lekarza, może masz możliwość isć prywatnie, będzie szybciej. na razie postaraj sie wyeliminować z otoczenia rzeczy takie jak kurz (często na mokro sprzątaj) dywan zwiń i wynieś i jeśli dzieco ma pościel z pierza to pomyśl nad zmianą

witam jestem mamą alergików córka 6 lat synek 10 m-cy córka juz od dawna dostaje zyrtec i wziewy a synek przez ostatnie w sumie pół roku kaszle raz nie i ja nie podaje mu zytecu tylko same wziewy a jak kaszel ustępuje to odtawiem ale ostatnio nawet lekarka kazala mi podawad wziewy do końca kwietnia kiedy jest najwieksze stężenie różnych alergenów no i dzisiaj właśnie jade zobaczymy co powie a wziewy dostaje FLIXOTIDE 50 2* DZIENNIE I W RAZIE MOCNIEJSZEGO KASZLU VENTOLIN 3*DZIENNIE Z CZASEM JAK ZOBACZE [OPREWE TO ZMNIEJSZAM POLECAM WYBRAC SIĘ JEDNAK DO ALERGOLOGA JAK NA KASE chorych długo czekasz to poprostu idz prywatnie i lepiej wydaj pieniądze na lekarza a nie na leki :-)

Gość gość
synek (5lat) silnie kaszle od miesiaca . pierwszy antybiotyk-amotaks i niby zapalenie gardla. nie pomogl. druga wizyta-sumamed. nie pomogl. dzis trzecia wizyta u innego lekarza-grzybica jezykowa od antybiotykow-zalecenia-inhalacja dwa razy dziennie,flavamed,neosine, i wlasnie ZYRTEC. czy to pomoze?????

Gość justynaso
Dosłownie kilka dni temu dotarł do nas nasz nowy inhalator i jest to model Sanity Simple. Jak na razie po raptem kilku użyciach mogę ocenić na plus. Na pewno szybko inhaluje, poza tym samo podłączenie i wdychanie leku jest proste, nie trzeba się jakoś specjalnie stresować. Dzieci same mnie proszą o inhalacje jak je łapie przeziębienie.

Gość Autorka tego tematuuuu
Ale jaja!!! To mój temat! Odkopany sprzed wielu lat, ale jaja i szok :D Mam już teraz dwóch synów, haha, a ten starszy zdrowy jak ryba, samo przeszło, nie wiadomo co to było. Wystarczyło wejść do Rossmanna gdzie ktoś psiknal perfumeria i już miał podrażnione drogi oddechowe i już kaszlal :) Tak to pamiętam. Teraz wszystko ok!

Gość gość
Hhahahhaha ale jaja :P