Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anytsuj

Tak bardzo chcę mieć dziecko...

Polecane posty

Tak bardzo chciałabym mieć dziecko. To moje największe i chyba jedyne marzenie. I ja i mąż jesteśmy po studiach, oboje pracujemy w swoich zawodach i... nie stać nas na dziecko... Tak Wam zazdroszczę dzieciaczków.

oboje pracujecie i was nie stac? to ile wg ciebie kosztuje utrzymanie dziecka?

Gość to straszni ograniczony
ten twój swiat skoro to twoje jedyne marzenie.

Meaaa, myślę, ze utrzymanie małego dziecka kosztuję trochę... Pieluchy, kosmetyki, a jak matka nie ma mleka to trzeba je kupić, a jak jest alergikiem to też są dodatkowe koszty... Poza tym wyprawka to też spory koszt. Nie mówię o wydziwianiu i kupowaniu najdroższych rzeczy, ale np. 2000 to dla mnie bardzo dużo.

Gość aaaaaaassssssss
mój mały kosztuje mnie 500zł miesięcznie, a ma wszystko :D

A nas na 500 zł wydawane na dziecko nie stać. Może 300 miesięcznie byśmy dali radę. A co rozumiesz pod pojęciem "Ma wszystko"?

Gość Draceniaa
"oboje pracujecie i was nie stac?" Spadłam z krzesła po przeczytaniu tego zdania... Meaa troszkę wyobraźni...

Gość aaaaaaassssssss
pampersy, jedzenie (nie karmie piersią) więc mleko też, słoiczki, zabawki, ubania, kosmetyki, leki gdy zachoruje i wychodzi max 500zł ... w takich ekstremaknych sytuacjach jak np choroba. Pamiętaj, że zawsze też ktoś coś Wam kupi. To w prezencie jakiś ciuszek to zabawkę to pampersy itp. jakby dziecko wychodziło 2000zł miesięcznie to może 1/10 tych które mają by się zdecydowała :) a przecież niektóre mają trójkę czy czwórkę.

Nie chciałabym musieć czegoś odmawiać mojemu dziecku. Wiadomo, że są rzeczy, które można sobie darować, ale są takie, które kupić TRZEBA. Nie chciałabym wybierać czy mam kupić nam jedzenie, czy paliwo do auta (codziennie dojeżdżamy ze wsi do miasta do pracy, więc to mus), czy dla dziecka ubranko, bo ze starego wyrosło. Tak, jest możliwe, że dwie osoby pracują i nie stać ich na dziecko. Ja jako nauczycielka stażystka, mąż jako konstruktor elektryk. Od razu po studiach nie dostanie się kokosów. Zobacz jakie jest wynagrodzenie nauczyciela stażysty przez pierwszy rok. Mąż zarabia niewiele więcej.