Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jackassia

Pomóżcie mi...

Polecane posty

Gość jackassia

cześć. mój problem polega na tym że od ok. 6 miesięcy biorę tabletki anty. Jednak w kwietniu nie miałam możliwości ich wykupienia, z powodów finansowych. Ostatni okres dostałam 6 kwietnia, a dzisiaj jest już 5 maj.. także spóźnia się już 3 dzień.a okresu jak nie było tak nie ma. Dodam że kochałam się bardzo często i to bez zabezpieczenia. Czy możliwe żebym była w ciąży? Czy to z powodu odstawienia tabletek? Dzięki z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość samasobie
gratuluję! oby dziecko było tańsze w niż te tabletki. możesz być w ciąży, bo tabletki zabezpieczają do ostatniego dnia przerwy. później to już ruletka zrób test, możesz już jutro, skoro minął termin @

Oczywiscie, szansa na zjascie w ciaże wzrasta dwukrotnie zaraz po dostawieniu tabletek antykoncepcyjnych, tak wiec przez pierwsze trzy miesiace po nie braniu tabletek (jesli skonczylas 6 kwietnia ) to maj, czerwie i lipiec jesli nie bierzesz tabeltek to amsz szanse na bliznięta !Nie żartuje , prawdopodobnie jestes wiec w ciązy

Gość jackassia
NiuniaM Chyba mnie troszke nie zrozumiałaś. Ostatnią tabletkę wzięłam 2 kwietnia. 6 kwietnia dostałam @. Po @ kochałam się już bez zabezpieczenia. Test robiłam 2 dni temu, czyli w dniu spodziewanej miesiączki, ale niestety zrobiłam go po południu i wyszedł negatywnie. Jutro się wybieram do gina. I jeszcze jedno, to jest pierwsza taka moja sytuacja. Możecie mi powiedzieć czy ginekolog mnie tylko zbada, czy skieruje na jakieś badania?

Zrozumialam Cie jak najbardziej. Teoretycznie owulacje mamy na 14 dni rpzed pierwszym dniem miesiaczki. Zatem mozesz sobie policzyc 2 dni przed i po to dni plodne. Ale uwaga, po odstawieniu tabletek, lub nie braniu ich z powodow finansowych jak owlisz , moze dojsc do owulacji w obu jajnikach w jednym cyklu ..

Gość jackassia
NiuniaM A jeśli chodzi o gina, to moze orientujesz się jak będzie wyglądała taka wizyta?

Gość joojjjj
jeśli idziesz do gina prywatnie to cię pewnie zbada i zrobi usg dopochwowe bo tak będzie w stanie ocenić czy to ciąża i skasuje cie na jakieś 120zł a jeśli państwowo to dostaniesz luteinę na wywołanie okresu i każe ci się stawić za jakieś 2 tygodnie znów i niedowiesz się niczego i tak ja bym radziła prędko na bete z krwi - koszt to jakieś 30zł ale wynik w pełni wiarygodny i nawet po 4 godzinach - a i nietrzeba być na cczo a tak wogóle to gratuluje bo ja myśle że niema wątpliwości i w ciązy jesteś - moja koleżanka tak zaszła ostatnio - w pierwszym cyklu po ostawieniu - wtedy wzrasta bardzo ryzyko ciaży w tym ciazy mnogiej bo organizm może nadrabiać zaległości i może być nawet kilka owulacji w 1 cyklu więc niestać cię było na tabys to teraz musi cię stań na dzidziusia

Poszukaj ginekologa W jednym z cetrum medycznych typu certus, medi cure itp. na pewno jakies takies masz w swojej miesjcowosci i tam dowiedz is eo kontakt z ginekologiem an NFZ czy maja. Umow sie na wizyte i idz, a zrobi Ci wszystko o co poprosisz, a na co on ma umowe z NFZ.

Gość iziizizzz
niema co gdybać - taki ginekolog czy inny - w centrach medycznych czy w przychodni - tak czy siak ciąże potwierdzi zapewne i tyle

Gość frufru
nie bierzesz piguł - nie jestes chroniona przed ciążą. nie wierzę że tego nie wiedziałaś. mozesz nam powiedziec DLACZEGO sie kochałas w takim razie bez zabezpieczenia juz po tej miesiączce?...